GeriEtkinlikler Halı lekeleri nasıl çıkar?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Halı lekeleri nasıl çıkar?

Halı lekeleri nasıl çıkar?

Genel olarak en güzel ve en hijyenik temizleme yıkamaktan geçmekte fakat bazı lekeler var ki çabucak müdahale etmemiz gerekir… İşte lekeleri çıkartmakta en büyük yardımcınız olacak liste!

Halılar evlerimizde en çok yer kaplayan, yumuşaklığı ile evde güvenli ortam yaratan en önemli ev eşyasıdır. Çocukları sert zeminlerden koruyup, ses ve ısı yalıtımı yapan halı aynı zamanda en çabuk kirlenen eşyalardan sayılabilir. Peki, kirlenen halı nasıl temizlenebilir?

ÇAMUR

Çamur bulaşmış halınızı temizlemek için yapacağınız tek şeyi, kirli bölgeye yemek tuzu dökerek 15-20 dakika kadar bekletmek. Sonrasında elektrikli süpürgenizle kirli bölgeyi çektiğinizde hiçbir leke kalmayacaktır.

SOS LEKELERİ

Ketçap, mayonez veya hardal gibi bir lekeniz varsa bir su bardağına %10 oranında amonyak ile karıştırdıktan sonra lekeli yere uygulayın, ardından eczane ve kimyevi maddeler satan yerlerden alabileceğiniz perkloretilen ile silin.

 

Halı lekeleri nasıl çıkar
 

ÇAY, KAHVE LEKELERİ

Çay ve kahve lekeleri halılarımızdan eksik olmayan bir sorun… Bu sorunu da lekeye beyaz ispirto uygulayarak yok edebilirsiniz!

MÜREKKEP

Mürekkep halılarda en can alıcı lekelerdir, normal halı şampuanlarıyla ne kadar çitileseniz bile fayda etmez. Biz bu sorunun çözümünü bulduk. İlk olarak saf limon suyunu lekeye yetecek kadar uygulayın, ardından bir su bardağının %30’una denk gelecek şekilde beyaz ispirto ve geri kalanına su olacak şekilde hazırladığınız karışımı uygulayın.

ÇİŞ

Çocuğu olan herkesin yaşadığı bu durumu sirke ile kurtarabilirsiniz. Su ve sirkeyi yarı yarıya olacak şekilde karıştırarak lekeye uygulayın, ardından beyaz ispirto ile üzerinden geçin. Bir yıkamadan sonra halınızda kirden eser kalmayacaktır.

[fotogaleri=2589,2873,2985]

False