GeriEtkinlikler Hadise Hürriyet Aile’ye Konuştu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hadise Hürriyet Aile’ye Konuştu

Hadise Hürriyet Aile’ye Konuştu

Hadise'den çok özel açıklamalar!

Şarkıları, çektiği başarılı klipleri ve şu sıralar ‘O Ses Türkiye’ adlı ses yarışmasıyla gündemde olan Hadise ile hem kariyeri hem de özel hayatı üzerine konuşmaya gittik. Bakalım Hadise bu yoğun iş temposu ile özel hayatını nasıl dengeliyor? İşte tüm merak edilenler Hürriyet Aile’de!

Belçika’da ve Türkiye’de şarkılarıyla fırtına gibi esen Hadise ile sohbetimize ailesinden başladık. Hadise’nin iki kız kardeşi ve tek erkek kardeşi var. Kızlar hep bir arada çalışıyorlar; ablası menajerliğini yapıyor, kız kardeşi de stilistliğini. Erkek kardeşinin ise müzik dünyasıyla pek bir ilgisi yok, şu anda eğitim görüyor. Annesi ve babasını ne zaman sorsam gözlerinin içi gülen Hadise, onların Belçika’da yaşadığını ve sık sık yanlarına gidip onlarla özlem giderdiğinden bahsediyor. Sohbetimize aile ile ilgili sorularla başladık ve Hadise’nin ne tip erkeklerden hoşlandığından kariyerine kadar özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Anneniz ve babanız kendilerini medyadan uzak tutmaya çalışıyorlar sanırım, onları hiç görmüyoruz.

Annem ile babam her şeyden çok uzak yaşayan iki insan. Tabii ki bana olan destekleri sonsuz. Babam bir yerde röportajımı gördüğünde heyecanlanır, hemen beni arar. İkisi de beni çok destekliyorlar ama çok uzaktalar. Hiçbir şekilde ön planda olmak istemiyorlar. Onlar zaten çok fazla konserlerime de gelmeyi tercih etmezler. Her zaman benim ön planda olmamı isterler.

“AŞKTA KURALA YER YOK”

Hadise nasıl biridir?

Ne kadar güçlü olsam da benim de çok yumuşak bir tarafım vardır. Çok duygusalımdır, insanları çok severim. İnsanlarla çalışmayı severim, yaptığım işi severek yaparım. Bunları Türk halkıyla paylaşmak istiyorum.

Bu yoğun tempoda aile kurmak sizin için biraz zor olsa gerek.

Tabii şu an evliliği düşünemiyorum ama çocukları çok severim. Kız ya da erkek hiç fark etmez, ben çok kalabalık bir ailem olsun istiyorum. Allah inşallah bana o günleri yaşatır. Zamanı gelince aile kurmayı çok isterim.

Peki, bir erkekte en çok neye dikkat edersiniz, kriterleriniz var mı?

Benim için hiçbir kriter yok. Çünkü aşkta kural yok. Hepimiz insanız sonuçta aşık olunca başka bir şey düşünemiyorsun. Benim de hiçbir kriterim yok gerçekten. Ne kilo, ne boy, ne saç, ne de başka bir konuda.

Sadece karaktere mi önem veriyorsunuz yani?

Benim için karakter, dış görünüşten çok daha önemli. İnsanlar buna inanmayabilir ama gerçekten öyle. Bunu çok samimi söylüyorum. Tabii ki ilk bakışta etkilenmeniz gerekiyor ama Don Juan’lara yer yok benim hayatımda.

Hadise Hürriyet Aile’ye Konuştu

Son albümünüze gelelim. "Aşk Kaç Beden Giyer?" ile ilgili çalışmalar nasıl gidiyor?

Çok iyi gidiyor, çok mutluyum. "Aşk Kaç Beden Giyer?"şarkımıza da yeni klibimizi çektik. Çok güzel bir çalışma oldu. Klibi ablam çekti, yönetmenliğini ablam yaptı. Aynı zamanda menajerimdir kendisi. Ablam benim menajerim, arkadaşım, her şeyim (Gülüyor). Çok mutluyum çünkü çok güzel bir ekiple çalışıyorum basın danışmanımız, plak şirketimiz herkes çok iyi. Herkes ulaşmak istediğim yeri çok iyi görebiliyor o yüzden çok mutluyum. Müzikal anlamda da her şey çok yolunda, süper gidiyor. Bundan sonra zaten üç klip daha çekmeyi planlıyoruz. Çok fazla ara vermek istemiyorum.

Sizin klipleriniz gerçekten çok başarılı oluyor, klip çekerken hangi kriterlere önem veriyorsunuz?

Klip çalışması benim için basit bir çalışma değil. Çok pasif klipleri sevmiyorum, aktif olsun istiyorum. Zaten bu albümde, Hadise kulvarında iki üç basamak yukarı çıkılmış bir sound var. Farklı bir şey denemek istedim ve bunu başardım. Herkesten olumlu tepkiler alıyorum.

Benim için klip çekerken en önemli kriter önceki kliplerime benzememesi. Kendimi bir sanatçı olarak geliştirmem lazım her klipte, her fotoğraf çekiminde, her albümde. Ve bunu bu klipte görebiliyorum. Bunun için çok çalıştık. Bu son klipte de gençlik, güzellik ve güç yansıtılıyor. Kendinden emin bir kadını anlatmaya çalıştım bu klipte.

Siz şu anda sadece başarılı ve güzel bir kadın değil, güçlü ve seksi bir kadın imajı da çiziyorsunuz. Hangi kavram sizin için daha ön planda?

Her şeyden önce sanatımın önde olmasını isterim. Tabii sanatımın ardından şovlarım, saçım, makyajım ve kıyafetim de ilgi çekmeli. Hadise dendiğinde herkes için ilk akla gelenin değişeceğini düşünüyorum. Size göre güçlü bir genç kadın, başkasına çok seksi, diğerine de çok iddialı gelebilirim. Bu konuda aslında çok fazla yorum yapamam. Herkes beni kendine göre izliyor, herkes kendi duygusuna göre yorum yapıyor. Benim için önemli olan sadece işimle insanların karşısında olmak, bu benim en büyük sınavım diyebilirim. Ve şu anda olduğum yer beni çok mutlu ediyor bir sanatçı olarak. Tabii ki benim rüyalarım çok fazla, varmak istediğim nokta da daha farklı olabilir ama şu an çok mutluyum, inşallah bu böyle devam eder.

“BAYRAMIN İLK GÜNÜNÜ AİLEMLE GEÇİRECEĞİM”

Peki, yakında konser planları var mı? Bayram yaklaşıyor, programınız nedir?

Bayramın ikinci günü Kıbrıs, üçüncü günü de Alanya’da olacağım. Çünkü ilk günü ailemle olmak istiyorum. Bizim ailemizde böyle günler çok önemlidir. Biz bayram günleri kaçacak yer aramayız tam tersi bir arada oluruz. Hep bir arada kahvaltı yapalım, hep bir arada büyüklerimizi ziyarete gidelim isteriz. Bayramın anlamı budur bence. Bize annemiz babamız böyle öğretti, inşallah bizler de ileride çocuklarımıza bu şekilde aktarabiliriz.

Katıldığınız veya katılacağınız sosyal sorumluluk projeleri var mı?

Evet katıldığımız oldu. Geçenlerde çok duygulandığım bir sosyal sorumluluk projesi vardı. Engelli çocukların vakfı için imza günü organize etmiştik. Çok da mutlu oldum. Albüm dağıttık, imza dağıttık. Yani çok güzel bir gündü. Mutlaka daha da fazla yer alacağım bu organizasyonlarda. Kendinizi bu iş için hazır hissetmeniz gerekiyor, bunlar içten gelerek yapılmalı, özen gösterilmeli, şov amaçlı olmamalı. İleride gerçekleştireceğim proje de çocuklarla ilgili olur diye düşünüyorum çünkü onlar bizim geleceğimiz.

Siz kimleri dinlemekten zevk alıyorsunuz?

Benim için aslında isim o kadar önemli değil. Çünkü bazen hiç tanımadığım şarkıları bile dinliyorum. İsim vermem gerekirse Nilüfer’e bayılırım, Sezen Aksu’nun son albümünü de çok sevdim. Büyük bir Prince hayranıyımdır, çok severim. Onun dışınca rap, rock dinlerim. En son aldığım albüm Grup Model’indi. Çok başarılı buldum onları.

Peki, modayı takip eder misiniz? Stilistiniz kardeşinizmiş ama mutlaka siz de karışıyorsunuzdur.

Ben de karışıyorum tabii ama kardeşim Derya benim seçtiklerimi fazla beğenmiyor (Gülüyor). Buradan benim bütün kadınlara tavsiyem; biraz süslenip dışarı çıksınlar, evde bile bakımlı olsunlar çünkü o zaman insan kendini inanılmaz iyi hissediyor. Ben bunu her seferinde yaşıyorum. Çok makyaj yapmaya gerek yok, biraz rimel, biraz ruj yeterli.

             

Hadise Hürriyet Aile’ye Konuştu
             

“ O SES TÜRKİYE BENİM İÇİN ÇOK DOĞRU BİR SEÇİM”

Acun ılıcalı ile "O Ses Türkiye" adlı yarışma programına başladınız. Nasıl gidiyor program?

Çok güzel gidiyor, benim için çok doğru bir proje diye düşünüyorum. Çok teklif geliyor ama doğru bir projede yer almak kadar önemli bir şey yok bence. Bu yüzden seçtiğim projeler benim için çok önemli. Bu bir müzik yarışması. Orada hiçbir şekilde jüri üyelerinin arasında bilerek tartışma çıkartılmıyor. Öyle bir şeye izin de verilmiyor. Acun, bu konuda çok profesyonel bir adam. Acun’dan teklif geldiğinde çok heyecanlandım. Buluştuğumuzda Acun’un programı anlatış şekli beni çok etkiledi. Çok iddialı, çok inanarak konuştu. Çok etkilendim ve konu müzik olunca hemen kabul ettim. Çok eğlenceli bir program ve en önemlisi bu programı kazanan müzik dünyasında yerini bulacak.

Diğer jüri üyeleriyle tatlı bir çekişme var arada.

Evet öyle. Yarışmada dört tane jüri üyesi var, hepimiz takımlarımızı kurmaya çalışıyoruz. İlk aşama o. Takımımızda toplam 18 yarışmacı olması lazım. Yani 18’e varana kadar kendi aramızda bir çekişme yaşıyoruz (Gülüyor).

Son olarak Eurovision’dan bahsedelim. Şimdi geriye dönüp baktığınızda neler hissediyorsunuz?

Mayıs ayında Eurovision’a katılalı 3 sene olacak. Ne ilginç, çok çabuk geçti zaman. Çok büyük bir gururdu benim için, çok ilginç bir dönemdi. Dördüncü olmamıza rağmen çok güzeldi. İnsanlar benimle aynı duyguları paylaştılar. En önemlisi onlara bu duyguları yaşatabilmekti.

2012 Eurovision Şarkı Yarışması için bir isim var mı aklınızda?

Aklımda biri yok ama bence Eurovision’a giden kişinin enerjisi çok önemli. Onun dışında TRT bunun kararını veriyor zaten. TRT’ye güveniyorum, her sene doğru kararlar veriyor. Geçen sene biraz kötü oldu tabii, yarı finalde elendik ama olabilir böyle şeyler.

Hadise ile tanışınca başarısının ve seksi görüntüsünün ardında inanılmaz şirin ve doğal bir genç kadın gördüm. Ayrıca gerçekten çok çalışıyor ve bu çalışkanlığının karşılığını fazlası ile almasını umut ediyor, keyifli röportajımız için çok teşekkür ediyoruz.

Röportaj: Nilay Uzun

False