GeriSağlık Erkeklerde sırtta sivilce neden çıkar ve nasıl geçer? Erkeklerde sırtta çıkan sivilceye ne iyi gelir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde sırtta sivilce neden çıkar ve nasıl geçer? Erkeklerde sırtta çıkan sivilceye ne iyi gelir?

Erkeklerde sırtta sivilce neden çıkar ve nasıl geçer? Erkeklerde sırtta çıkan sivilceye ne iyi gelir?

Cilt sorunlarından biri olan sivilce problemleri genetik ya da alerjik olarak çıkabilmektedir. Erkeklerde sırtta sivilce çıkması problemleri içerisinde farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Sırtta çıkan sivilceler için doğal tedavi yöntemlerinden biri sirke ve limon kullanımıdır. Sırtta çıkan sivilcelerin üzerinde sürülen limon suyu sivilcelerin zaman içerisinde kurumasını ve ciltten arındırılmasını sağlamaktadır. Erkeklerde sırtta sivilce neden çıkar ve nasıl geçer ayrıntıları ile derledik.

Sivilce problemleri genellikle erkeklerde sırt bölgelerinde çıkmaktadır. Sırtta çıkan sivilcelere yönelik yoğurt ve limon kürleri hazırlanmaktadır. Kapalı olan gözeneklerin zaman içerisinde dolmasına bağlı olarak sivilce oluşmaktadır. Cildi düzenli olarak temizlemek ve tonik uygulamak gözeneklerin tıkanmasını ve sivilce oluşmasını önlemektedir.

ERKEKLERDE SIRTTA SİVİLCE NEDEN ÇIKAR VE NASIL GEÇER?

Erkeklerin sırt bölgelerinde sivilce çıkmasının pek çok etken nedeni bulunmaktadır. Sivilce oluşumunun temel nedeni gözeneklerin tıkanması ve zaman içerisinde dolmaya başlamasıdır. Çıkan sivilcelerden cildi arındırmak için genellikle tonik bazlı ürün kullanımları faydalı olmaktadır. Doğal ve bitkisel yöntemler ile sivilcelerden kurtulmak isteyen kişilere yönelik limon ve yoğurt kürleri hazırlanmaktadır. Cilt altında bulunan salgı bezlerinin düzenli çalışması ve her daim temiz kalması için cildin arındırılması gerekmektedir.

Erkekler için sırt sivilcelerine en iyi gelen bitkisel yöntem ise limon kürüdür. Limon içerisinde bulunan asit dengesi sayesinde sivilceleri yakma ve kurutma özelliğine sahiptir. Hazırlanan limon kürü içerisine koyulan yoğurt ise cildin nem dengesini koruyarak anti bakteriyel bir ürün özelliği sunmaktadır. Sivilcelerin kuruma hızı bu şekilde artmaktadır. Kuruyan sivilceler zaman içerisinde dökülerek ciltte temiz bir görünüm sunmaktadır. Limon bazlı kürlerin asit oranının yüksek olması ile kişiler uygulama sonunda mutlaka ciltlerini nemlendirecek krem ya da yağlar kullanmalıdır.

Bazı kişilerde çıkan sivilcelerin boyutu büyük ve daha geniş bölgelere yayılan cinste olabilmektedir. Bu durumda kişinin tıbbi müdahale alması önerilmektedir. Birbirinden farklı sivilce maske ve kremleri sayesinde ciltte oluşan tüm mikroorganizmalar arındırılmaktadır. Aknenin en yoğun olduğu bölgelerden biri erkeklerde sırt bölgesi olarak adlandırılmaktadır. Bu bölgede çıkan sivilceler yanlış uygulama ile kanama ya da daha yoğun bir şekilde çıkma gösterebilmektedir. Bu nedenle sivilce tedavilerinin doğru ve temiz bir şekilde yapılması önerilmektedir.

ERKEKLERDE SIRTTA ÇIKAN SİVİLCEYE NE İYİ GELİR?

Akne oluşumunun en yoğun olduğu bölgelerden biri sırt bölgesidir. Sırtta çıkan sivilcelerin tedavisi özenle yapılmalıdır. Aksi takdirde sivilce yoğunluğu artarak daha tehlikeli bir hal alabilmektedir. Sivilce tedavilerinde kullanılan ürünlerin cilt yapısına uygun olarak seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Sivilce kremleri içerisinde bulunan antioksidan sayesinde ciltteki ölü hücrelerin arınmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda tıkalı olan gözeneklerin açılmasını ve cildin nefes almasını sağlamaktadır. Sivilce tedavilerinde bitkisel olarak yeşil sabun ya da keçi sabunu önerilmektedir.

Günlük hayatta sabah ya da akşam olmak üzere sırtta bulunan sivilcelerin olduğu bölge ılık su ile yıkanarak ardından beyaz sabun ile temizleme işlemi yapılmaktadır. Bu temizleme işleminde kullanılan ürün içerisinde belirli bir oranda asit bulunmaktadır. Bunun yanında cilde ağır gelmeyecek ve yağlandırmayacak ürün seçimleri yapılmalıdır. Cilde 0 oranında temizleme işlemi sunan keçi sabunu ve kükürt sabunu sivilcelerin kurumasına ve zaman içerisinde gözle görülür bir fark oluşmasına da yardımcı olmaktadır.

Su bazlı ürün seçimleri cildin ihtiyaç duyduğu nemi karşılamasına da yardımcı olmaktadır. Su bazlı ürünler içeriğinde sunduğu mineraller ile cildin daha sağlıklı ve temiz bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Cildi tahriş etmeyecek ürün seçimlerinin yapılması akne problemlerinin tekrar yaşanmasını da engellemektedir.

 

False