GeriSağlık Erkeklerde saç dökülmesi neden olur, nasıl önlenir ve nedenleri nelerdir? Saç dökülmesine ne iyi gelir ve kaç yaşında başlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde saç dökülmesi neden olur, nasıl önlenir ve nedenleri nelerdir? Saç dökülmesine ne iyi gelir ve kaç yaşında başlar

Erkeklerde saç dökülmesi neden olur, nasıl önlenir ve nedenleri nelerdir? Saç dökülmesine ne iyi gelir ve kaç yaşında başlar

Erkeklerde görülen saç dökülmesi, günlük hayatı oldukça negatif etkileyen ve bazı yöntemler ile ortadan kalkabilen bir durum olarak bilinir. Erkeklerde sık sık görülebildiği gibi kadınlarda da aynı oranda sık görülmektedir. Erkeklerde saç dökülmesi hem fiziksel hem de psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişme gösterebilmektedir. Saç dökülmesi, genetik nedenlere de bağlı olabilir Eğer genetik nedene bağlı değilse şampuan seçimi ya da günlük hayatta karşılaşılan olumsuz durumlar saç dökülmesini ortaya çıkarabilmektedir. Peki erkeklerde saç dökülmesi nedenleri nelerdir? Erkeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir ayrıntıları ile derledik.

Erkeklerde saç dökülmesi, genetik faktörlere bağlı olabildiği gibi çevresel faktörlere bağlı olarak da görülebilir. Bazı yöntemlere bağlı olarak bu sorun ortadan kaldırılabilir.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Neden Olur?

Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi hem genetik olarak hem de psikolojik nedenlere bağlı olarak meydana gelebilir. Strese bağlı olarak kendini gösteren saç dökülmesi ileri yaşlarda kendini gösterirken 20 yaşında erkeklerde bile görülen saç dökülmesi daha çok genetik faktörlere bağlı olarak gelişme göstermektedir. Bu durum ailede ya da yakın akrabalarda saç dökülmesi varsa ortaya çıkması daha yüksek olan bir ihtimaldir. Bunların yanı sıra saç dökülmesi bazı hastalıklara bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Saç dökülmesi sorunu başlı başına bir sorunken bu sorunun altında yatan bazı hastalıkların olduğu da görülebilir.

Erkeklerde Saç Dökülme Nasıl Önlenir?

Erkeklerde saç dökülmesi için uygulanan pek çok yöntem bulunur. Saç dökülmesi bitkisel ve doğal ürünler ile tedavi altına alınabilir. Bunların yanı sıra tıbbi tedavilerin de etkin olarak rol oynadığı bilinir. Erkeklerde saç dökülme sorununa doğal ürünlerin iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu sorunun önüne geçmek adına pek çok markanın kaliteli saç ürünleri piyasaya sürdüğü de bilinir. Bu ürünleri ve saç ile ilgili olan her türlü bilgiyi uzman doktor kontrolünde yapmak çok önemlidir.

Saça keratin ve e vitamini içerikli ürünlerin kullanılması saç dökülmesini azaltacak işlemler arasında yer alır. Protein içeriği açısından zengin ürünleri kullanmak ve saç bakımını bu şekilde desteklemek erkeklerde saç dökülmesinin önüne geçer. Bol bol su içmek, yeşil çay gibi bitkisel olan çayların tüketimi, saçları düzenli olarak taramak, bitki içerikli olan yağlar ile kafaya masaj yapmak saç dökülmesine iyi gelen faktörler olarak sıralanabilir.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Neden Olur?

Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri olarak aşağıdaki maddeler sayılabilir:

  1. Genetik faktörlerin etkisi,
  2. Deri ile ilgili yaşanan problemler,
  3. Kemoterapi almak,
  4. Hormonal sorunlar yaşamak,
  5. Vitamin ve mineral açısından saçın eksik kalması,
  6. Yanlış beslenme düzeni ve alışkanlıkları,
  7. Stres ve depresyonda olmak,
  8. Dökülmenin altında yatan iç hastalıklar ve çeşitli ilaç kullanımı olarak sıralanabilir.

Erkeklerde Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Erkeklerde olan saç dökülme sorununa iyi gelecek olan en önemli etken stres ve sıkıntıdan uzak durulmasıdır. Stres saç dökülmesini doğrudan etkileyen bir faktör olduğundan dolayı stresten uzaklaşmak, spor yapmak, bol bol su içmek, çeşitli vitaminleri almak ve vücudu mineraller ile desteklemek saç dökülmesine iyi gelecektir.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Kaç Yaşında Başlar?

Erkeklerde saç dökülme yaşı altında yatan nedene bağlı olarak farklılık gösterir. Kişinin genetik yatkınlığı bulunuyorsa saç dökülme yaşı 20 ila 25 yaş arasına kadar düşmüştür. Eğer genetik faktörler rol oynamıyorsa, strese ve hayat şartlarına bağlı saç dökülmesi söz konusu ise bu durum genel olarak 50 yaş üstü erkeklerde görülür.

False