GeriSağlık Erkeklerde istenmeyen bacak kılları nasıl alınır ve yok edilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde istenmeyen bacak kılları nasıl alınır ve yok edilir?

Erkeklerde istenmeyen bacak kılları nasıl alınır ve yok edilir?

Erkeklerde istenmeyen bacak kıllarının azaltılması ya da komple alınması oldukça kolaydır. Bacak kıllarının daha geç çıkması için alım sırasında ağda ya da hiç çıkmaması için lazer tercih edebilirsiniz. Erkeklerde istenmeyen bacak kıllarının nasıl alınması ve yok edilmesi hakkında ayrıntıları derledik.

Erkekler de kadınlar gibi bacak kıllarından rahatsızlık duyup almak isteyebilir. Bunun için tüy dökücü krem, ağda ya da lazer epilasyon gibi birçok yöntem vardır. Ayrıca bazı tüy azaltan doğal yöntemler ile de istenmeyen tüy ve kılların azalmasını sağlayabilirsiniz.

Erkeklerde İstenmeyen Bacak Kılları Nasıl Alınır?

Erkeklerin de kadınlar gibi vücudunun istemediği yerlerinde kıl olabilir ve bu durum rahatsızlık verebilir. İstenmeyen bacak kıllarından lazer epilasyon ya da ağda ile kurtulmak mümkündür. Ayrıca bacak kıllarının seyrelmesi için tüy dökücü krem de tercih edilebilir. Bunun dışında bazı doğal yöntemler ile de bacak kıllarından kurtulmak mümkün.

Nasıl Yok Edilir?

Erkeklerin istenmeyen bacak kıllarını nasıl yok edecekleri merak konusudur. Bacak kıllarının ağda, epilasyon ya da tüy dökücü kremler ile kurtulabilirsiniz. Ayrıca yoğun kulların azalmasını ve daha seyrek bir görüntüye ulaşmasını bazı doğal yöntemler ile de sağlayabilirsiniz. Bu yöntemler:

Nane kürü: Nane tüketimi kılların ve tüylerin azalmasında en etkili yöntemlerden biridir. Naneyi düzenli bir şekilde öğlen ve akşam yemeklerinden önce tüketerek istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz.

Soğan sarımsak kürü: 1 adet soğanı ateşte köz haline getirerek içine sarımsağı rendeleyin ve sonrasında bu karışımı siyah merhem ile karıştırın. Bacağınıza 1 hafta boyunca bu karışımı sürerek kılların yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Hayıt tohumu içeceği: Kaynayan suyun içine bir tutam hayıt tohumu ekleyin ve demledikten sonra için. Erkek vücudundaki kılların azalması ve yok olması için en etkili yöntemlerden biridir.

Erkekler İçin Kıllardan Kurtulma Yolları

İstenmeyen tüylerden ve bacak kıllarından kurtulmak için erkek tüy dökücü kremlerini kullanabilirsiniz. Etkili bir sonuç alarak tüylerin incelmesini ve dökülmesini sağlayabilirsiniz. Pratik ve acısız bir uygulama olduğu için ağdaya göre daha fazla tercih edilir.

Uzun süreli olarak bacak kıllarından kurtulmak için buzlu ya da lazer epilasyon tercih edebilirsiniz. Eğer tüy dökücü krem kullanmak isterseniz kılları kapatacak şekilde çok kalın olmamak kaydıyla bacağa sürmek gerekir. Sonrasında bir süre bekleyerek paketin içinden çıkan spatula ile kremi sıyırabilir ve sonrasında bacağınızı yıkayabilirsiniz. Eğer tüy kıllar dökülmezse kalanları tekrar tüy dökücü krem ya da farklı bir yöntem ile alabilirsiniz.

 

 

False