GeriSağlık Erkeklerde aşırı kıllanma neden olur, nasıl önlenir ve hangi doktora gidilir? Aşırı kıllanma hormon tedavisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde aşırı kıllanma neden olur, nasıl önlenir ve hangi doktora gidilir? Aşırı kıllanma hormon tedavisi

Erkeklerde aşırı kıllanma neden olur, nasıl önlenir ve hangi doktora gidilir? Aşırı kıllanma hormon tedavisi

Erkeklerde yaşanan aşırı kıllanma hormanlar ile ilgili bir problemdir. Erkeklik hormonları, yani androjenlerin kandaki seviyesinin artması ile alakalıdır. Peki Erkeklerde aşırı kıllanma neden olur, nasıl önlenir ve hangi doktora gidilir? Aşırı kıllanma hormon tedavisi hakkında ayrıntıları derledik.

Erkeklik hormonlarının aşırı oranda artış göstermesiyle birlikte erkeklerde kıllanma meydana gelir. Yani bu durumda tüy olarak bulunan pek çok farklı bir yapı zaman içerisinde sertleşerek kıllanmaya dönüşür. Androjenler İnce, kütük ve zayıf olan tüyleri zaman içerisinde uzun ve sert kıl hale gelmesine sebep olur. Bu durum vücudun birçok farklı bölgesinde aşırı oranda kıllanma ile ortaya çıkar. Tabii bu bilgilerin bir kesinlik yaratmadığını söylemek gerekir. Doğru teşhis ve tedavi konusunda uzman bir doktor kontrolüne alınmak önemlidir.

Erkeklerde Aşırı Kıllanma Neden Olur?

Aşırı kıllanma erkeklerde özellikle omuz bölgesinde erkeklik hormonu artışı ile beraber meydana gelir. Tabii vücudun değişik bölgelerinde yine androjen olarak bilinen erkeklik hormonunun kandaki miktarı kapsamında ortaya çıkar. Androjen hormonu erkeklerde yüksek düzeyde bulunurken, ayrıca hem erkeklerde hem de kadınlarda yer almaktadır. Ancak hormonal düzeyde dengesiz bir artış söz konusu olduğu zaman, vücudun farklı bölgelerindeki tüylenmeler zaman içerisinde uzun ve sert bir kıllanma meydana getirir. Özellikle sırt bölgesi başta olmak üzere vücudun değişik noktalarında rahatsız edici bir görsel ortaya çıkarır.

Erkeklerde Aşırı Kıllanma Neden Olur Nasıl Önlenir?

Erkeklerde meydana gelen aşırı kıllanmaya karşı önceki uzman bir doktora görünmek çok önemlidir. Böylece hormonal düzeyde birtakım tedavi yöntemleri ele alınır. Özellikle androjen hormonu üzerinden kandaki miktarının dengelenmesi için tedavi gerçekleşir. İstenilen seviyeye ve düzeye getirildiği vakit androjen hormonu ile beraber erkeklerde aşırı kıllanma zaman içerisinde azalabilir. Birtakım doğal yöntemler de yine bu konuda öne çıkar. Özellikle tüyler ve kıllar sir ağda ile beraber kökten alınır. Tuz ve limon suyunun karışımı ile beraber hazırlanan ağda bölge hafif dokunuşlar ile uygulanarak değerlendirir. Teknolojik açıdan lazer tedavi yöntemi yine en önemli çözüm yöntemlerinden biridir.

Erkeklerde Aşırı Kıllanma Hangi Doktora Gidilir?

Aşırı tüylenme ve kıllanma söz konusu olduğu vakit bu konuda genelde dahiliye bölümüne gidilir. Diğer bir ifadeyle iç hastalıkları bölümü bulmana kapsamında tedavi ele alınır. Aynı zamanda endokrinoloji bölümü de yine bu konuda değerlendirilen uzmanlık ver arasında yer alır. Öne çıkan bu bölümler birbiri ile irtibat halinde kalarak yönlendirme yapabilir. Böylece erkeklerde aşırı kıllanmanın sebebinin ortaya çıkması için gerekli teşhis ve tetkikler gerçekleştirilir. Sonuç olarak öncelikle hormonal düzeyde tedavi yöntemleri ele alınarak, erkeklerde aşırı kıllanmanın önüne geçilmeye çalışılır.

Erkeklerde Aşırı Kıllanma Hormon Tedavisi

Erkeklerde meydana gelen aşırı kıllanma ile beraber tıbbi bir tedavi yöntemi ele alınır. Dahiliye veya endokrinoloji bölümü kapsamında hormonal düzeyde tedavi yöntemleri gerçekleşir. Genelde bu konuda uzman doktor kontrolünde antiandrojen ilaç tedavisi sağlanır. Bu şekilde kandaki miktarı yüksek olan androjen hormonunu belli bir denge ve seviyeye ulaşmasına olanak verilir. Bu durum özellikle erkeklerde hormon tedavisi ile beraber mümkün hale gelir.

Erkeklerde Sırtta Aşırı Kıllanma Neden Olur?

Eğer hormonal düzeyde bir problem var ise erkeklerin vücudunun birçok farklı bölgesinde aşırı kıllanma meydana gelir. Sırt bölgesi başta olmak üzere yüz, çene, bacaklar ya da kalça kısımlarında bu durum yaşanabilir. Üstelik hormon bozukluğu ile beraber bu durum çok yüksek miktarı gelmiş ise paralel olarak ses kalınlaşması da yaşanır. Adele bölgesi de daha belirgin hale gelebilir.

 

False