GeriBebek Beslenmesi Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler?

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler?

Bebekler ilk altı ay ihtiyacı olan tek besin kaynağı anne sütünü keyifle tüketirken annelere emzirme konusunda yardımcı olan pek çok faydalı ürün vardır. Özellikle çalışan annelere büyük kolaylık sağlayan bu ürünler sayesinde hem annenin hem de bebeğin emzirme süreci çok daha keyifli geçiyor. İşte annelerin emzirmesini kolaylaştıran o ürünler...

GÖGÜS POMPASI

Anne adaylarının emzirme döneminde en büyük yardımcılarından biri emzirme pompalarıdır. İster elektrikli ister manuel olarak tercih edilebilen göğüs pompaları özellikle çalışan annelerin en büyük kurtarıcısıdır. Sütü fazla olup göğüs ağrısı çekenlerin, işi gereği her an bebeğinin yanında olamayan annelerin hayatını kolaylaştırır.

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

GÖĞÜS KORUYUCU

Özellikle diş çıkarma dönemindeki bebekler annelerin göğüslerini ısırabilirler. Ayrıca göğüs üzerinde oluşan çatlaklar ve iltihaplanmalar da emzirme döneminde annelere zor anlar yaşatabilir. İşte bunu önlemek için silikon malzemeden üretilen, tatsız, kokusuz bebeği rahatsız etmeyecek anne göğüs ucu taklit edilerek üretilen göğüs koruyucular kullanılabilir.

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

GÖĞÜS PEDLERİ

Emzirme döneminde özellikle çalışan anneler bebeklerini her an emziremezler ve böyle durumlarda göğüsten süt gelebilir. Hem göğüsten gelen sütün kıyafetlere geçmesini önlemek hem de göğsün kuru ve steril kalmasını sağlamak için %100 pamuktan üretilen ve hava akışı sağlayan pedleri tercih etmelisiniz. 

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

SÜT SAKLAMA KABI

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

Çalışan anneler ve bebeğini yeterli şekilde emzirmesine rağmen sütü fazla gelen anneler sütlerini sağmaya ihtiyaç duymaktadırlar. Sağdıkları sütü ise en sağlıklı muhafaza etme yöntemi olan süt saklama poşetleri ile stoklamaktalar. Steril malzemeden üretilmiş, hava ile teması engelleyen çift kilit sistemi ise sütü uzun süre buzdolabında muhafaza etmeye olanak sunar. Poşetlerin yanında süt saklama kapları da diğer seçeneklerdendir ve atmadan temizlenerek yeniden kullanım imkanı sunar. 

EMZİME KOLTUĞU:

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

Emzirme dönemi anne ve bebeğin arasında bağın kuvvetlendiği çok özel bir dönemdir. O nedenle emzirme zamanlarında hem annenin hem de bebeğin konforu çok önemlidir. Bu yüzden emzirilen odanın ısısı, aydınlatması, emzirilen yerin rahatlığı emzirme kalitesini etkiler. Emzirme koltuğu, annenin bebeğini emzirirken rahat etmesi için özel tasarlanırlar. Sallanan emzirme koltukları ise bebeğin rahatça uykuya dalması için kolaylık sağlamak amacıyla üretilir. Genellikle annenin ayaklarını uzatabilmesi için pufla birlikte satılır.

EMZİRME SÜTYENİ

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

Klasik sutyenler emzirme döneminde çok rahat kullanılmaz bu nedenle özel emzirme sutyenleri tercih edilmelidir. Bu sutyenlerin açılma yeri sırtta değil öndedir. Çıt-çıtla açıldığı için pratiktir. Rahat ve kolay açılan klipsleri sayesinde sütyeni çıkarmadan bebekler kolaylıkla emzirilebilir. Ayrıca emzirme sonrası da gayet rahatlıkla giyilebilir.

EMZİRME YASTIĞI

Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

Emzirirken bebeğinizin altına koyabileceğiniz ya da kolunuzu destekleyeceğiniz U ya da O şeklinde yastıklardır. Emzirirken eğilme nedeniyle yaşanan sırt ağrılarının önüne geçer. Bu yastıkları hamilelik döneminde özellikle son aylarda uyurken de kullanabilirsiniz. Doğumun yaklaştığı günlerde sırt ve bacak ağrılarını önlemek için destek amaçlı kullanılabilir.

EMZİRME ÖNLÜĞÜ

 
Emzirmeyi kolaylaştıran ürünler neler

Halka açık yerlerde bebeği emzirirken anneler biraz çekinirler. Eşarp, şal ya da battaniye gibi eşyalarla bebeğin üstü örtülerek rahatça emzirilebileceği gibi bu amaç için üretilmiş emzirme önlükleri de tercih edilebilir.

False