GeriPratik Bilgiler Demirdeki Pas Lekesi Nasıl Çıkar Ve Temizlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Demirdeki Pas Lekesi Nasıl Çıkar Ve Temizlenir?

Demirdeki Pas Lekesi Nasıl Çıkar Ve Temizlenir?

Demirden pas lekesi, pas sökücü spreyle çıkarılabilmektedir. Pas lekesi inatçı ve zor lekeler arasındadır. Demir yüzeylerine hava koşulları, rutubetli ortam ya da başka nedenler bağlı olarak paslanma oluşabilmektedir. Sadece demir yüzeyler değil, küvet, tuvalet, duşa kabinler ve porselenlerde dahi paslanma görülebilmektedir. İşte, demirdeki pas lekesi nasıl çıkar ve temizlenir ayrıntıları ile derledik.

Demirdeki pas lekesi, bulaşık teli, tel fırça kullanarak çıkarılabilmektedir. Metal yüzeylerde oluşan pas lekeleri temas ettiği her şeye geçebilmektedir. Bu nedenle acilen temizlenmesi gerekmektedir. Mesela ütü tabanının paslanması giysilere geçebilmektedir. Böyle bir duruma düşmemek için ise pas lekesi bulunduğu yerde uygun yöntemle temizlenmelidir.

Demirdeki Pas Lekesi Nasıl Çıkar ve Temizlenir?

Demir yüzeylerden pas lekesi çeşitli yöntemlerle çıkarılabilmektedir. İnatçı bir leke türü olan pas lekeleri kuru bezle silinerek çıkarılabilmektedir. Tel fırça ya da bulaşık teli kullanarak çıkarılabilmektedir. Pas sökücü sprey pas lekesinin her yanına uygulanarak biraz bekletildikten sonra temizlenerek çıkarılabilmektedir.

Pas lekelerini temizleyebilmek için kullanılan limon mucizevi işlem görmektedir. Pas üzerine limon sıkarak bekletilir ve soğuk suyla temizlenir. Pas lekesi alternatif ürünlerle çıkarılabileceği gibi kimyasal sökücülerle de temizlenebilmektedir. Pas lekesi metaller üzerinde oldukça uzun kalabilmektedir.

Pas Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Pas lekeleri her türlü metalde oluşabilmektedir. Bu nedenle de çeşitli yöntemler geliştirilmiştir.

Beyaz sirke, pas lekesi üzerine beyaz sirke dökülerek bekletilir ve temizlenir. Limon, güçlü pas sökücülerdendir.

Amonyak, önce leke sabunla temizlenir, ardından suyla inceltilmiş amonyak dökülerek bekletilir.

Karbonat, Halk arasında pek çok alanda kullanılan Limon ve tuz, Pas lekesi bulunan yüzeye limon suyu dökülür üzerine tuz eklenerek bekletilir temizlenir. Pas lekesi temizlenmez ise bulunduğu yüzeyde tahribat yaratmaktadır. Metal, porselen, cam, duş kabinleri gibi bütün ürünlerde pas lekesi oluşabilmektedir.

 

 

 

 

False