Geriİsimler Sözlüğü Deha isminin anlamı nedir ve Deha ne demek? Deha adının özellikleri, analizi  ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deha isminin anlamı nedir ve Deha ne demek? Deha adının özellikleri, analizi  ve kökeni

Deha isminin anlamı nedir ve Deha ne demek? Deha adının özellikleri, analizi  ve kökeni

Deha, zeki ya da dahi anlamlarına gelen bir isimdir. İnsan zekasının ulaşabileceği en yüksek düzey için Deha kelimesi kullanılır. İsimlerin karakter üzerinde etkili olduğu bilindiğinden isim seçerken anlamlarını da kontrol etmekte fayda vardır. Deha isminin ne demek olduğu, özellikleri ve analizi ile ilgili detayları sizler için derledik.

Deha, dahi ya da zeki anlamında kullanılan bir isimdir. Genelde erkekler için tercih edilen Deha isminin rengi de mavidir.

 Deha İsminin Anlamı Nedir ve Deha Ne Demek?

 Deha, kelime anlamı olarak dahi, zeka seviyesi yüksek demektir. Dahilik, yüksek düzeyde zeka ve insan kişiliğinin erişebileceği en yüksek düzeyde zeka için Deha ismi kullanılır.

 Deha İsminin Özellikleri

 Deha ismindeki kişiler insancıllardır. El becerileri gelişmiş olan bu kişiler sanata da yatkındır. Duygusal ve romantik olan Dehalar sezgilerine de oldukça güvenir. Kendilerini kanıtlamayı severler ve herkesin kendisine inanması için her şeyi yaparlar.

 Kötü alışkanlıkları pek olmasa da herkese inanma ve güvenme konusunda kendilerini düzeltmeleri gerekebilir. Detaycı olmaları kötü huylarından biri olarak sayılabilir. Kötü alışkanlıklarını bırakarak ufak detaylardan da kaçınmaları gerekir.

 Deha İsminin Analizi

D: Güçlü,

E: Duygusal karışık, iletişim,

H: Para, garantici,

A: Lider, mantıklı,

Deha Adının Kökeni

 Deha, Arapça kökenli bir isimdir.

 Deha İsminin Yanına Yakışan İsimler

 Deha ismi ile beraber en çok Beha, Süha, Feyha, Feriha, Seha, Taliha, Saliha, Duha, Rayiha, Rüveyha, Zeliha, Nüha, Sebiha ve Dehan isimleri kullanılır. Erkek ismi gibi görülse de kız için de Deha ismi kullanılabilir. Bu nedenle Deha isminin yanına yakışan kız ve erkek isimlerini bilmek gerekebilir. Deha ismi ile Deniz ya da Demir ismi de kullanılabilir.

 Deha İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

 Deha ismi Kur'an'da geçmez. Fakat dinimizce konmasında bir sorun bulunmaz. 

False