GeriÇocuk Sağlığı Çocuklarda karın ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda karın ağrısına ne iyi gelir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarda karın ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda karın ağrısına ne iyi gelir

Çocuklarda karın ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda karın ağrısına ne iyi gelir

Günümüzde meydana gelen birçok hastalık oldukça yaygındır ve çevremizde sıkça görülmektedir. Bunlardan biriside karın ağrısı olarak bilinir. Yetişkinlerde oldukça çok görülen karın ağrısının çocuklarda görülme oranı da oldukça çoktur. Çocuklarda karın ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda karın ağrısına ne iyi gelir detayları ile derledik.

 

Karın ağrısı bazı durumlarda uzun süre devam ederken bazı durumlarda ise başladıktan kısa bir süre sonra biter. Tabi bu durum çocuklarda meydana geldiğinde aileler endişeye kapılabilirler. Bundan dolayı da çocuklarda karın ağrısına neyin iyi geldiği hakkında birçok soru sorulur. Çünkü birçok yöntem ile çocuklarda oluşan karın ağrısına son verme şansı bulunmaktadır.

 Çocuklarda Karın Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

 Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da karın ağrısının birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Yani karın ağrısı tek bir nedenden dolayı ortaya çıkmaz. Bu ağrının birçok farklı nedeni olması mümkündür. Bu nedenler arasında şunlar yer almaktadır;

 - Herhangi bir yerden kapılan enfeksiyonlar,

 - Kabızlık,

 - Bozuk veya sağlıksız yiyecekler tüketilmesi,

 - Aşırı şekde yemek yemek,

 - Alerji,

 - Cerrahi konuda yaşanan sorunlar,

 - Rota virüsü,

 - Genetik hastalıklar,

 - Migren veya kas gerilmeleri.

 Görüldüğü üzere çocuklarda görülen karın ağrısına çok sayıda faktör etki edebilmektedir. Ayrıca kız çocukları için dönemsel hastalıklarda (adet dönemi) karın ağrısına neden olabilir.

 - Karın ağrısının geçmesi için bir süre beklenir. Eğer karın ağrısının şiddeti hafifliyorsa sorun ortadan kalkacaktır. Ancak çocukta durmak bilmeyen bir karın ağrısı varsa eğer hemen önlem almak gerekir. Bu önlemler arasında birçok seçeneği bulmak mümkündür. Çünkü çocuğa çeşitli çaylar, besinler veya bunlara benzer ürünler verilebilir. Ayrıca farklı yöntemler ile de çocukta yaşanan karın ağrısına çözüm bulabilirsiniz.

 Çocuklarda Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

 Çocuklarda meydana gelen karın ağrıları kronik kabızlık, enfeksiyonlar ve parazitler ile sık sık görülmektedir. Ayrıca idrar yolu sorunları ve böbreklerde yaşanan sorunlarda çocuklardaki karın ağrısına neden olabilir. Bunun için yapmanız gereken şey sakin kalarak belirtilen yöntemleri uygulamaktır.

 Zencefil Çayı

 Zencefil çayının sahip olduğu içeriğin çocuklardaki karın ağrısını geçirme etkisi vardır. Özellikle krampları ve sancıları kolaylıkla geçirmesi ile bilinmektedir.

 Muz

 Muzun vitamin dolu bir meyve olduğu bilinmektedir. Muz yemek karın ağrısı içinde olumlu bir etki gösterir. Eğer çocuğun yaşı çok küçükçe bir adet muzu püre haline getirerek çocuğa verebilirsiniz.

 Sıcak Banyo

 Sıcak banyonun önemli bir etki sağlaması ile çocukta yaşanan karın ağrısı hafifleyebilir.

 Yoğurt 

Yoğurdun karın ağrısına iyi gelmesi ve hatta birçok hastalık ile etkili bir şekilde savaşması çok işe yaramaktadır. Bundan dolayı çocuğun düzenli olarak yoğurt tüketmesi tavsiye edilir.

 Ballı Su veya Süt

 Balın önemli bir şifa kaynağı olduğu zaten bilinmektedir. Doğal olarak çocuklardaki karın ağrısı içinde bal sıkça tercih edilmektedir. Bunun için balı 1 çay bardağı süte veya suya karıştırarak çocuğa verebilirsiniz.

 Sıcak Su Torbası

 Karın ağrısının önemli bir nedeni de üşümektir. Özellikle ayaklar daha çok üşür. Bundan dolayı çocuğun ayaklarına sıcak su torbası koymak işe yarayabilir.

  Karın ağrısı yaklaşık olarak 2-3 saat içerisinde geçerse eğer bir problem yok demektir. Ancak bu sürede karın ağrısı devam eder veya daha çok şiddetlenirse eğer müdahale etmek en doğrusudur. Bunun için yukarıda yer alan yöntemleri aşırıya kaçmadan uygulamak fayda sağlayacaktır. Ayrıca karın ağrısı yaşayan çocuğa ilgi göstermekte oldukça önemli bir unsurdur.

 

 

 

False