GeriÇocuk Sağlığı Çocuklarda faranjit neden olur ve belirtileri nelerdir? Çocuklarda faranjit nasıl geçer, ne iyi gelir ve tedavi yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarda faranjit neden olur ve belirtileri nelerdir? Çocuklarda faranjit nasıl geçer, ne iyi gelir ve tedavi yöntemleri

Çocuklarda faranjit neden olur ve belirtileri nelerdir? Çocuklarda faranjit nasıl geçer, ne iyi gelir ve tedavi yöntemleri

Çocuklarda mevsimsel bazı hastalıklar görülmektedir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak çocuklarda farenjit görülebilir. Farenjit mevsimsel hastalıkların başında gelmektedir. Çocuklarda faranjit neden olur ve belirtileri nelerdir? Çocuklarda faranjit nasıl geçer, ne iyi gelir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

 

 Çocuklarda faranjit belli semptomlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Faranjit ise genel olarak kış mevsiminde ortaya çıkar. Farenjit için doğru tedavi yöntemleri kullanılmalıdır.

  Çocuklarda Faranjit Neden Olur?

  Çocuklarda faranit çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle yutkunma güçlüğü ve kaşıntıya neden olabilir. Faranjit hastalığının belirtileri görüldüğü andan itibaren önlem alınması gerekmektedir. Genellikle farenjit soğuk algınlığı ile karıştırılır. Farenjit bazı durumlarda boğaz ağrısı yapan enfeksiyonların sonucunda da ortaya çıkmaktadır. Farenjit hastalığında boğazın arka kısmında iltihaplanma meydana gelir. Genellikle soğuk kış aylarında çocuklarda farenjit görülme sıklığı da artar. Farenjit yakın temas halinde bireylere de hızla bulaşabilir. Farenjit bakteriyel ya da virüs kaynaklı olarak da ortaya çıkabilir.

  Çocuklarda Faranjit Belirtileri Nelerdir?

  Çocuklarda faranjitin birbirinden farklı belirtileri olabilir. Faranjit hastalığı boğazda batma ve yanmaya yol açar. Bunun yanı sıra yutkunmada güçlük de ortaya çıkabilir. Çocuklarda geniz akıntısının yanı sıra şiddetli öksürükler de görülmektedir. Ayrıca çocuklarda halsizlik, yorgunluk ve eklem ağrıları da meydana gelebilir. Farenjit olan çocuğun boğazına yabancı cisim kaçmış gibi his meydana gelir. Yutkunmada güçlük çeken çocukların boğazlarında yanma hissi de ortaya çıkar.

  Çocuklarda Faranjit Nasıl Geçer?

  Çocuklarda ortaya çıkan farenjit doğru yöntemler kullanılarak tedavi edilmelidir. Bakterilerden kaynaklanan faranjit hastalığı gargara ve antibiyotikler ile tedavi edilebilir. Doktorun yazdığı reçetelerdeki ilaçlar en doğru şekilde kullanılmalıdır. Boğaz spreyleri sayesinde faranjit ile etkili bir tedavi başlar. Ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonuna farenjit eşlik edebilir. Viral kaynaklı olan hastalıklarda antibiyotik kullanımı önerilmez. Bunun yanı sıra ev ortamını da sürekli olarak havalandırmak gerekir. Temiz hava ve doğru beslenme ile faranjitin de önüne geçilmiş olur. Farenjit hastalığı kronik olduğunda tedavisi de farklılık gösterir. Özellikle bu durumda toz ve farklı kimyasalları solumaktan da kaçınmak gereklidir. Hastanın bulunduğu ortam sürekli havalandırılmalıdır.

  Çocuklarda Farenjite Ne İyi Gelir?

  Çocuklarda faranjitin geçmesi için doğru adımlar atılmalıdır. Özellikle hastalık döneminde bağışıklığın güçlenmesi gerekmektedir. Çocuklar hastalık döneminde bol bol sıvı tüketmeliler. Bunun yanı sıra et suyu içeren sıcak çorbalar tüketilmelidir. Çocuklarda faranjitin geçmesi için odanın nemlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca yatak istirahati de hastalığın iyileşmesini sağlar. Çocuklara sıcak su ile gargara yaptırmak gerekir. Çocuklar bol bol sıvı tüketerek hastalığı daha rahat atlatmaları sağlanır. Ayrıca farenjit olan çocukların iyileşmesi için de doğru adımlar atılmalıdır. Çocuklarda farenjit sıklıkla görülebilir. Farenjit bulaşıcı bir hastalık olduğu için okul dönemindeki çocuklarda sık sık görülür.

  Çocuklarda Faranjit Tedavi Yöntemleri

  Farenjit, çocuklarda ortaya çıktığında doğru yöntemler ile tedavi edilmelidir. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan farenjit için doktorun verdiği ilaçlar kullanılabilir. Gargara, boğaz spreyleri ve C vitamini takviyeleri ile faranjit etkili bir şekilde tedavi edilir. İlaç tedavisinin yanı sıra evde doğal yöntemler de uygulanabilir. Boğaz ağrısı ve ateş de olan çocuklarda kusma ile karın ağrısı da görülebilir. Genellikle farenjit gibi hastalıklarda evde dinlenme ve doğru bakım da önem taşımaktadır. Çocuklarda 2 ile 13 yaşına kadar farenjit görülme olasılığı artmıştır. Okul ortamlarında ve kalabalıklarda da farenjitin bulaşma olasılığı çok artacaktır. Evde doğal yöntemler ile hastalık iyileşmeli ve gereken tedavi de hızla başlamalıdır.

 

False