GeriÇocuk Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival

Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival

‘’Çocukların Festivali’’ bu sene altıncı kez 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de kapılarını aralıyor. Sanatın her dalına dokunan festivalde ‘içi içine sığmayan’ çocuklar için konser, tiyatro, sanat ve bilim atölyeleri başta olmak üzere 50’den fazla etkinlik yer alıyor.

Çizgi filmlerden çıkıp gelen çok sevilen Meet and Greet karakterlerinin eğlenceli danslarıyla çocuklarıyla karşılayacağı Ozmo ana sponsorluğundaki festivalde; fizy Ana Sahnesi’nde ödüllü yarışmalar, dans gösterileri, perküsyon atölyeleri, İstanbul Sihir Müzesi illüzyon gösterileri, Süper Patates ve Kaçak Bezelye Tiyatrosu, Sihirbaz Okulu, Warner Bros’un çok sevilen kahramanları da çocukları bekliyor.

Festival her yıl olduğu gibi bu sene de sanatçılarla çocukları atölyelerde bir araya getirecek. Tüm çocukları ve ebeveynleri hem eğlenceli hem de öğretici birçok aktiviteyle buluşturmayı hedefleyen Festival Direktörü ve Zest Projects Kurucu Ortağı Tomru Dereköylü ‘’Çocuklar ve aileler için yine sürprizlerle dolu unutulmaz bir festival hazırladık. Hayal kurmak; ilerlemek ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için temel bir adım aslında. Ancak yaşımız ilerledikçe biz yetişkinler hayal kurmayı unutuyoruz. Bu festivallerle sadece çocukların değil yetişkinlerin de çocuklarıyla sağlıklı ve kaliteli zaman geçirmesini sağlayarak, yaratıcılığı ve hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Çocuklara yeterince özgür alan ve materyal verirseniz yaptıkları heykellerin ve resimlerin gücü karşısında şaşırabilirsiniz. Hayata umutla bakmak için çocukların hayal gücüne ve renklerine ihtiyacımız var’’ diye konuştu. Tomru Dereköylü, festival gelirinin bir bölümünü bu yıl da Tohum Otizm Vakfı’yla paylaşacaklarını söyledi.

False