GeriEtkinlikler Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri

Hem öğrenecek hem de eğlenceye doyacaklar.


NEŞE ERBERK YAZ OKULU

Neşe Erberk eğitim kurumlarında yaz okulu, 11 Temmuz - 26 Ağustos tarihlerini kapsayan dönemde, 3-6 yaş ve 7-10 yaşgrubundaki öğrencilere yüzme, binicilik, yoga, basketbol, voleybol, futbol, bahçe oyunları, sanat çalışmaları, mutfak etkinlikleri, İngilizce ve drama alanında eğitim verilecek.

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri


BİLGİDEN MACERAYA HER ŞEY BU YAZ OKULUNDA OLACAK 

Doğayla iç içe eğitim, eğlence ve maceraTHE ZONE Adventures yaz kampında çocukları bekliyor.

6 ile 14 yaş grubu için haftalık düzenlenen yaz kampında programlar 26 Ağustos’a kadar her hafta farklı içeriklerle devam edecek. The Zone By Finansbank, yaz kampı çerçevesinde birçok etkinliği Xtrem Aventures ile birlikte doğayla iç içe olarak gerçekleştirecek. The Zone By Finansbank’ta gün boyunca sürecek etkinliklere katılacak çocuklar, yaratıcı atölye çalışmalarında kendilerini özgürce ifade edip el becerilerini geliştirebilecek.

 

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
 

Xtrem Aventures parkurlarında kendilerini keşfedecekler

Kampa katılan çocuklar, doğayla iç içe etkinlikler için Xtrem Aventures’te heyecanlı parkurlarda farklı ve eğlenceli zamanlar geçirecek. Çocuklar burada yüksek ip parkurları ve halat kaydıraklarla hareketli ve eğlenceli anlar yaşarken Tarzan Sarmaşığı, Fare Tüneli ve Paten Köprüsü gibi macera parkları alanlarında heyecanlarını doruk noktaya taşıyacaklar.

Türkiye’de ilk defa açılan Hobbit Köyü’nde ağaç evlerden köprülere, halatlardan macera dolu yollara kadar dev bir oyun alanı ile köyde bulunan üç Hobbit evinde, kendi sınırlarını zorlayacaklar ve kendilerini keşfedecekler. Yaz kampına katılacak çocuklar, atıştırma ve öğle yemeği molaları ile dinlenme zamanına da bulabilecekler.


PERA MÜZESİ YAZ EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Pera Eğitim, Mario Prassinos: Bir Sanatçının İzinde, İstanbul-Paris-İstanbul ile 4. Jameel Ödülü sergileri kapsamında düzenlediği, çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik felsefe, edebiyat ve sanatı bir araya getiren atölyeler ile yaz eğitim etkinliklerine devam ediyor.

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri

Pera Çocuk, 4-6 yaş Yaz Eğitim Etkinliklerinde çocuklar, Doğaya Dokun! atölyesinde Mario Prassinos’un ağaç çalışmalarından esinlenerek hayallerindeki doğayı yaratacak,Haydi Tekrar Tekrar Bas! ile mono baskı kalıpları yaratarak baskı yapacak, Uçuşan Ağaçlar’da pipet yardımıyla renkli mürekkepleri üfleyerek ağaçlar oluşturacak, çuval bezi, halat, hasır ip, rafya, dal, ahşap gibi malzemelerle hayallerindeki Doğal Mini Oyuncaklar’ı yaratacaklar. 4. Jameel Ödülü kapsamındaki atölyelerden Şekiller Bize Neler Neler Anlatır’da Shahpour Pouyan’ın kilden formlar yaratarak çevrelerindeki mimari yapılarla ilişki kuracaklar. Patates Baskı mı? ile sanatçı Lara Assouad’ın “Tabati” çocuk kitabında yer alan baskı çalışmalarını inceledikten sonra geometrik formlarla patates baskı yapacaklar.


GELECEĞİN YAZILIMCILARI YETİŞİYOR!

Çocuklar KidzMondo Yaz Kampı’nda ‘Kodlama Eğitimi’ ile yazılım dünyasının kapılarını aralıyor!

KidzMondo Yaz Kampı’na katılan çocuklara yepyeni bir program daha! İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Kodlama Eğitimi’ne katılan çocuklar hem bilgisayar teknolojisi ve terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğrenecek hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanacaklar.

KidzMondo Yaz Kampı’nda çocuklar istedikleri uzmanlık alanını seçiyor ve o mesleğin tüm detaylarını deneyimleyerek keşfediyor. Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi, Medya Eğitimi, Sahne Sanatları Eğitimi’nin bulunduğu Yaz Kampı programına son olarak Kodlama Eğitimi de dâhil oldu. Çocuklar Kodlama Eğitimi’nde hem bilgisayar teknolojisi ve terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğreniyor hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanıyor.

 

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
 

Dijital çağın çocukları KidzMondo’da…

Dijital okuryazarlığının çağımızın en temel gereksinimlerinden biri olduğunun bilinciyle, kampçılar bu birikimlerini daha ileri düzeye taşımak amacıyla Scratch platformu üzerinde aynı zamanda algoritma oluşturma, yazılım geliştirme, test etme ve öğrenilen bilgileri projeye dönüştürme yetisi kazanıyor.

 

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
 

Hangi yaş aralığı için uygun?

9 Eylül’e kadar devam edecek KidzMondo Yaz Kampı’na çocuklar seçtikleri eğitimlere ister bir hafta, ister yaz dönemi boyunca katılabiliyor. Haftanın beş günü 09:30-18:00 saatleri arasında düzenlenecek yaz kampları için önerilen yaş aralığı 5-11’dir. Ayrıca çocuklar eğitim programlarından arta kalan zamanda isterlerse kapanış saatine kadar parkta kalıp diğer aktivitelere de katılabilecekler.


ÇATALHÖYÜK ARKEOLOJİ YAZ ATÖLYESİ ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

Dünyanın en önemli tarihi ve kültürel değerlerinden biri olan Çatalhöyük Neolitik Kenti’nde düzenlenen “Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi” bu yıl 11 Temmuz – 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Atölye, başta çocuklar olmak üzere farklı yaş ve meslek gruplarından binlerce kişiyi Çatalhöyük mirası ile buluşturuyor.

Çatalhöyük çevresinde yaşayan çocuklara Çatalhöyük’ü tanıtmak amacıyla başlatılan proje, yetişkinler ve Türkiye’nin her yerinden ziyaretçilerin katılımıyla yoğun ilgi görüyor. Öncelikle çocuklar olmak üzere farklı yaş ve meslek gruplarından, arkeoloji ve kültürel mirasımıza ilgi duyan herkese açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi, bu yıl 19 Ağustos’a kadar devam edecek. Katılımcıların ücretsiz olarak yararlandığı Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi, Cuma hariç haftanın 6 günü 10.00 - 15.00 saatleri arasında açık olacak.


İSTANBUL VİTRAYLARI – ÇOCUK ATÖLYELERİ

 

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
 

İstanbul Vitrayları, Temmuz ayında Pera Müzesi’nde çocuklarla buluşacak. Jameel Prize sergisine yönelik bu atölyede çocuklar, İstanbul’un yerel ögeleriyle beslenen vitraylar ile tanışacaklar.

Atölye çalışmasında çocuklar, temel geometrik formları kullanarak, İstanbul’daki vitraylarda yaygın olarak tercih edilmiş renkleri esas alan vitraylar tasarlayacaklar. Etkinlik kapsamında çocuklar, form-malzeme-renk bileşenlerinin algıdaki etkisi hakkında da sohbet etme fırsatını da yakalayacaklar.


RAHMİ KOÇ MÜZESİ - HAFTA SONU EĞİTİM ATÖLYESİ

Gelişim ve öğrenim çok yönlü sosyal ve kültürel çevreler içinde, onlardan etkilenerek oluşmaktadır. Bu nedenle sosyal ve kültürel gelişimin bir parçası olan müzeler de yaptıkları faaliyetlerle çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel, dil gelişim ve becerilerine katkıda bulunmayı, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir. 

  

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
  

Fenerbahçe Vapuru'nun 2. Mevki Salonu'nda yer alan Hafta Sonu Eğitim Atölyesi'nde 4-14 yaş arası çocuklarla her hafta farklı bir atölye çalışması yapılmaktadır. Bu atölyeler tasarım, mutfak, boyama, bitki, sinema, matematik, enerji, denizcilik, biyoloji, astronomi, heykel, kukla, drama vb. Atölyelere katılan çocuklarımıza yaş gruplarına göre yeni arkadaşlar edinerek iletişim ve sosyal becerilerini geliştirebilme olanağının yanı sıra yaparak- yaşayarak öğrenebilme imkânı sunar. Çocuklar, atölyede yaptıkları ürünlerle evlerine dönmekten çok büyük mutluluk duyacalaklar.


MİNİKLER YAZ TATİLİNE AKBATI’DA HAZIRLANIYOR

Akbatı AVM, Temmuz ayı çocuk etkinlikleriyle minikleri eğlenirken, el becerilerini geliştirmeye ve yaratıcılığa davet ediyor. Birbirinden keyifli etkinlikler, Temmuz ayı boyunca her Cumartesi ve Pazar, 14:00-16:00 saatleri arasında, Akbatı AVM zemin kat havuzun önünde çocuklarla buluşuyor.

Akbatı AVM, Temmuz ayı çocuk etkinlikleriyle minik ziyaretçilerinin gelişimine katkı sağlarken, eğlendirmeye devam ediyor. Minikler yaz için gerekli tüm hazırlıklarını Akbatı AVM’nin keyifli etkinliklerinde yapıyor.

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
 

Akbatı AVM Temmuz ayı etkinlik programı

17 Temmuz / 14:00-16:00 – Şapka Yapıyoruz

23 Temmuz / 14:00-16:00 – Sandalet Yapıyoruz

24 Temmuz / 14:00-16:00 – Deniz Kovası Yapıyoruz

30 Temmuz / 14:00-16:00 – Frizbi Yapıyoruz

31 Temmuz / 14:00-16:00 – Tişört Boyuyoruz


TRUMP ALIŞVERİŞ MERKEZİ'NDE HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Trump Alışveriş Merkezi, 9 bin m2 büyüklüğe sahip bir katını sadece çocuklar için tasarladı! İlk olma özelliği taşıyan Trump Özel Çocuk Katı’nda en çok ilgi gören çocuk mağazaları, en eğlenceli oyuncaklar, en hareketli oyun alanları yer alıyor. Haftanın her günü birbirinden renkli etkinliklere de ev sahipliği yapan Trump Özel Çocuk Katı’nda ayrıca Trump Kültür ve Gösteri Merkezi faaliyet gösteriyor.

  

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
  

Maceradan maceraya koş!

Trump Özel Çocuk Katı’nda dönme dolaptan uçağa en eğlenceli jetonlu oyuncaklar çocuklarla buluşuyor. Cambaz ve tırmanma duvarında maceradan maceraya koşan çocuklar, wii sahnesinde ise en güzel şarkıları söyleyip en hareketli danslarla coşuyor. 

Doyasıya eğlence!

Çocuklar Trump Özel Çocuk Katı’nda koşarak, dans ederek, zıplayarak, tırmanarak eğleniyor. 

En hareketli aktivitelere dahil olup en renkli gösterileri izliyor. Çocuklar bu katı çocuk seviyor! Çünkü bu katta doyasıya eğlence, sonsuz keyif, sınırsız mutluluk var!


PALMARINA BODRUM’DA ÇOCUKLAR İÇİN SANAT DOLU BİR YAZ

Türkiye’nin ilk mega yat limanı Palmarina Bodrum, yaz boyunca çocuklar için sanat dolu aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Mine Sanat Galerisi’nin düzenlediği workshop’larla çocuklar yaratıcılıklarını ortaya çıkarırken eğlenceli saatler geçiriyor

Sanat workshop'u

Mine Sanat, çocuklar için hem eğlendirici hem öğretici sanat atölyesi etkin­liklerini yaz boyunca Çarşamba & Cumartesi günleri Palmarina Kids Paradise’ta gerçekleştirecek.

“Çocuklar İçin Sanat” Workshop’u kapsamında, çocuklar yaratıcılıklarını farklı teknikler kullanarak ortaya çıkaracak.

 

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
 

Çini atölyesi

Çocuklar, bu atölyede 40’tan fazla ülkede sergi açan 34 yıllık çini sanatçısı Fahri ÇETİNKAYA ile çini sanatının in­celiklerini öğrenecek. Mine Sanat Galerisi organizatörlüğünde Perşem­be & Pazar günleri saat 19.30’da Palmarina tarihi yağhane binasının avlusunda düzenlenecek ve 1-1.5 saat sürecek atölyede, çini hammaddesiyle yapılmış olan küçük tabaklar ve karolarda uygulamalı desen, tahrir, boya ve tonlama dersleri verilecek.

 

Çocuklar için en eğlenceli yaz etkinlikleri
 

Baskı resim workshop’u

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Doç. Dr. Erhun ŞENGÜL ve Doç. Musa KÖKSAL tarafından yürütülecek olan baskı resim workshop’unda sırasıyla monotype, linol baskı, ağaç baskı ve metal gravür teknikleri gösterilecek. Her dersin yaklaşık 3 saat süreceği workshop’a rezervasyon gerekiyor.

False