GeriEtkinlikler Çocukla mavi yolculuk!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocukla mavi yolculuk!

Çocukla mavi yolculuk!

Çocuğunuzla rahat bir mavi yolculuk için bu önerileri dikkate alın.

O beklediğiniz doğru zaman tam da bu zaman!

Artık her kamarasında banyosu bulunan, klimalı, mutfaklı teknelerin gelişen donanımları ortalama bir otel odasının konforunu aratmadığı gibi, çocuklu tatilde -gerçekten de- tatil yapabilmeniz için eşsiz avantajlar sunuyor.

Keşfedilecek yepyeni bir dünya ufaklığın doğayı yaşayarak keşfedebilmesi ve beraberinde de ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeniz için daha iyi bir yol düşünemiyoruz. Gün boyu demirlenen koylarda keşfedeceği onlarca şey onu bekliyor olacak.

Deniz acıktırır, deniz yorar, bilirsiniz. Günlük aktiviteler, deniz ve tertemiz havanın ufaklığın iştahına etki edeceğine kesin gözüyle bakabilirsiniz. Aynı sebeple deliksiz gece uykuları da sizi bekliyor olacak.

Kaçacak yer yok hayır, sadece ufaklığı değil diğerlerini kastediyoruz. Sınırlı alana sahip yaşam alanları sizden başkasının da ufaklığı oyalamak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Akşam sohbetleri gecenin sessizliğinde dostlarınızla sohbet ederken, en ufak bir ağlama sesi bile teknenin her yerinden (zaman zaman diğer teknelerden) duyulacak ve en fazla 60 saniyede yanında olabileceğinizden aklınız onda kalmadan gecenin tadını çıkartabilirsiniz. 

  

Çocuğunuzla mavi yolculuk için öneriler:

  • Genellikle uyku saatlerinde demirleyeceğiniz koya ulaşıyor olsanız da, zaman zaman olabilecek gündüz seyirleri, hareket alanını kısıtlamak zorunda kalacağınızdan onun için günün en sıkıcı zamanı olabilir. Bu süreyi değerlendirmek için az yer kaplayan oyuncakları ve kitapları tercih edebilirsiniz.
  • Güvenliğiniz için konulan tekne kuralları tüm konuklar gibi, çocuklarınız için de geçerli olacaktır. Eğer yaşı henüz buna uygun değilse tekne içinde gözlemsiz dolaşmamasını sağlamanız uygun olacaktır.
  • Eğer kabin kiralama yapıyorsanız çocuklu ailelerin bulunduğu teknelerden yer isteyebilirsiniz. Bu hem sosyalleşme fırsatı verecek, hem de komşu aile ile yardımlaşma fırsatı bulmanızı sağlayacaktır.
  • Küçük boya setleri, çizgi romanlar, yaşına göre kitaplar ve kaybolmayacak yapboz oyuncakları tekne için idealdir.
  • Çocuğunuz ile birlikte, demir atılan koy sahillerinde zaman geçirebilir, doğal yaşamı tanımasını sağlayabilir, ilginç taş, bitki ve deniz kabuklarını birlikte toplayarak teknede geçirilecek zamanda bunlarla boyama vb. çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. (Dönüşte yanınıza almayı unutmayın!)
  • Gün içinde tekneleriyle gelecek olan; dondurma, gözleme, hediyelik eşya satan satıcılardan alışveriş yapmak onun içinde ilginç bir deneyim olacaktır. Market teknelerine birlikte geçiş yapabilir ve eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

Yolculukta bunlara dikkat!

  • Çocuğunuz için hafif ve fazla yer kaplamayan oyuncaklar, tablet ve diğer elektronik oyuncaklar için yeterince pil veya teknelerin elektrik sistemine uygun şarj cihazları yanınıza almanız faydalı olacaktır. Her teknede 220v elektrik sistemi olmayacağını bilmelisiniz.
  • Genellikle geceleri çocuğunuzun sesini demirlediğiniz tüm koy duyacağından gerekmeyebilir ama büyük tekneler, hareketli geceler ve seyir için mobil cihazınıza bir bebek telsizi uygulaması kurmanız faydalı olabilir. (Örneğin Dormi)
  • Çoğu teknede güverte boyunca kazaları önlemek için güvenlik ağları bulunmaktadır. Yine de özellikle küçük çocukların güvertede tek başlarına dolaşmasına izin verilmemeli, can yeleği ve güvenlik bağının kullanımı öğrenilmelidir.
  • Gerekli görünen anlarda çocuğunuz için can yeleği mürettebat tarafından sağlanır. Özellikle seyir sırasında bot ile karaya transferlerinizde bunun sağlandığına emin olmalısınız.
  • Güneş çarpması, sinek ve böcek ısırıkları, deniz tutması gibi rahatsızlıklar için doktorunuzun vereceği ilaçları yanınıza almayı unutmayın. Yüksek koruma faktörlü güneş koruyucuları, ultraviole filtreli şapkalar, bebek cildine uygun sinek kovucular çantanızda bulunmalı. 
False