GeriNasıl Yapılır? Çay lekesi halıdan nasıl çıkar?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çay lekesi halıdan nasıl çıkar?

Çay lekesi halıdan nasıl çıkar?

Çayı gün içinde sık sık tüketiyoruz. Sabah, akşam sofraların baş tacı. Ancak halıya döküldüğü zaman anında müdahale edilmezse çıkarmak biraz uğraştırıcı olabiliyor. Peki çay lekesi halıdan nasıl çıkar? İşte halıdaki çay lekesini çıkarmanın püf noktaları...

Halıya dökülen çaya kısa sürede müdahale edilmediğinde çıkarılması zor hale gelebiliyor. Ancak evde uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntemle bu inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte çay lekesini halıdan çıkarmanın yolları...

ÇAY LEKESİ HALIDAN NASIL ÇIKAR?

Halıya dökülen çaya fazla beklemeden müdahale edildiğinde çıkarmak o kadar zor değil. Çayın döküldüğ alanı deterjanla silerek lekenin halıya daha fazla işlemesine neden olabilir. Bu nedenle halınıza çay döküldüyse hızlı bir şekilde kağıt havluyu lekeli bölgeye bastırın.
Böylece halıdaki fazla çayı alabilirsiniz.

Halıdaki çay lekesi için karnonatlı sıcak sudan faydalanabilirsiniz. Çay dökülen bölgeye uygulamak için 1 çay bardağı su ile 1 çay kaşığı karbonatı karıştırıp lekeli bölgeye uygulayın. Güzelce sildikten sonra lekeden kurtulabilirsiniz.

Sirkeli suyla da halınızı temizleyebilirsiniz. Bunun için beyaz sirke ve suyu bir kapta karıştırın. Ardından temiz bir bezle güzelce silin. Gerekirse lekeli bölgeye iki defa uygulayın.

Bulaşık deterjanı, beyaz sirke ve ılık su karışımını da halıdaki çay lekesi için uygulayabilirsiniz. Böylece halınızdaki lekeden kurtulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

False