GeriEtkinlikler Bütün kızlar yine toplandık
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bütün kızlar yine toplandık

Bütün kızlar yine toplandık

Yılbaşı için bir mönü hazırladık ki sormayın!

Yılbaşı sofraları için mönü alternatifleri gittikçe çoğalıyor. Bu kez yemek bloggerları ile Mutfak Sanatları Akademisi’nde, Şef Hakan Şen önderliğinde, Pril’in düzenlediği etkinlikte bir araya geldik ve yılbaşı için bir mönü hazırladık. 

Yılbaşı soframızın mönüsü

Balkabağı Çorbası, Kestaneli ve Karidesli Risotto, Permesanlı Domates Sosu ile Rulo Hindi Göğüs ve Nane Likörlü Panna Cotta idi.

Bloggerların ilgisinin hayli fazla olduğu etkinlikte kimler vardı kimler?

Anne Kız Mutfaktayız, Armutun Sapı, Benim Günlerim, Değişik Tatlar, e-Kolay, Gülay Mutfakta, Hamarat Diva, Hayatın ta Kendisi, Kadın Mag, Kendimce Yemek, Kuzinede Kızaran Ekmek, Limonlu Kek, Meltem Mutfakta, Mutfak Cini, Papatya Prenses, Pembe Rehber, Tümay'ın Mutfağı ve tabi Hürriyet Aile.

Şefin sitemi

Yılbaşı etkinlikleri dolayısıyla o mutfak akademisinden bu mutfak akademisine koşan bloggerlar, şefin siteminden nasibini aldı. Başka mutfak akademilerinde boy gösteren bloggerlara gönül koyan Hakan Bey, diğer yandan “Espri yapıyorum canım, hepimiz aynı amaç için hizmet veriyoruz” demeyi de ihmal etmedi.

İşe balkabağı çorbasıyla başladık

Balkabağının tatlısını yemeye alışık olanlar için yepyeni bir tat sizleri bekliyor. Balkabağını tavuksuyu ile haşlayarak hazırladığımız çorbanın sosu için de balkabağı kullandık. Enfes bir çorba oldu. Çorbayı karıştırmak için tahta kaşık arayanlara şef hayli kızdı ve “Bundan sonra tahta kaşığı yemeklere sokmayacaksınız” dedi.

Bu kez her ocağın başında bir kişi vardı

Böylelikle herkes kendi yemeğinden sorumlu oldu. “Yemeği güzel yapacak mıyım?” endişesi ile işe başladım ama sağ olsunlar MSA ekibi çok yardımcı oldu. Herkes yemeklerini zamanında yapıp afiyetle yediler.

Hindiyi döverken mutfak yıkıldı

Rulo hindi için hindi göğsünü bir güzel dövmemiz gerekiyordu. Aldık elimize dövücüyü başladık hindiye vurmaya. Dışarıda başka şeylerle ilgilenen insanlar dövücülerin seslerinden dolayı bir anda ilgi ve gözlerini bize çevirince işimize daha bir ciddiyetle sarıldık. Böylece hindi dövme görevi de ciddiyetle ve gürültüyle tamamlamış oldu.

Bulaşıklardan kaçamadım

İşlerin yoğunluğu nedeni ile workshop tamamlanmadan çıkmam gerekiyordu. Böylelikle bulaşıktan da kaçabileceğimi sanıyordum ama yanıldım. Hakan Bey her yemekten sonra çıkan bulaşığı yıkayacağımızı söyleyince aldım bulaşık süngerini elime. Gerçi bulaşık makinesinde de yıkayabilirdik ama bir iki parça bir şey çıkınca makineye yerleştirmek işime gelmedi.

Tatlıyı kaçırdım

Tatlı kısmına kalamadım. Ama inanıyorum tüm bloggerlar nefis bir panna cotta yediler. Bana da bu tatlıyı yılbaşında konuklarım için yapmak düştü.

Hazırlayan: Funda Çamözü

False