GeriAlışveriş Bir başka dünyanın efsanesi hayat buldu: Kelebek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bir başka dünyanın efsanesi hayat buldu: Kelebek

Bir başka dünyanın efsanesi hayat buldu: Kelebek

Sihir, gizem ve eğlence dolu fantastik bir dünya...

Sihir, gizem ve eğlence dolu fantastik bir dünyada geçen çizgi romanın kahramanı KELEBEK, İletişimsizliğin, hırsın ve cahilliğin kol gezdiği bir dünyaya iletişimin önemini, hoşgörüyü ve sevgiyi anlatmaya çalışıyor.

Ümit Kireççi'nin yazdığı KELEBEK "Bir Başka Dünyanın Efsanesi" yedi yetenekli çizerin çizgi yorumlarıyla hayat buldu. Necmi Yalçın'ın karakterleri tasarladığı eserde çizerler Emre Çıldır, Emrah Çıldır, Erinç Kaan, Fırat Yaşa, Necmi Yalçın, Sibel Bozkurt ve Tayfun Sezer çocukların keyifle okuyacağı çizgi romanı yarattılar.

Çizgi romanda, bir başka dünyanın böcek ve hayvan sakinleri, çocuk Kelebek’ler sayesinde akıllanmış, uygarlıklar kurmuşlardır. Ancak uygarlık onlara mutluluk getirmemiştir. Hırs, cehalet, iletişimsizlik, hoşgörüsüzlük, dünyalarını hep mutsuz etmektedir. İşte durum bu noktadayken, binlerce yıl önce gezegeni terk eden çocuk Kelebek’lerden biri bir gün, bir kozadan doğarak dünyasına merhaba demeye karar verir.

İletişimsizliğin, hırsın ve cahilliğin kol gezdiği bir dünyaya iletişimin önemini, hoşgörüyü ve sevgiyi anlatmaya çalışan Kelebek, kısa sürede zor işler başarmaya çalışır. Mücadelesinde dostları “yaratıcı ozan Kemancı” ve “asabi savaşçı Bog” da onun yanındadır.

Kitaptan:

"Bir varmış bir yokmuş.

Evvel zaman içinde…

Yok, evvel değil, başka bir dünya başka bir zaman içinde çok ilginç canlılar varmış.

Yeşilliklerle dolu dünyanın balta girmemiş ormanlarının içi de göğü de bu canlılarla doluymuş.

Bazıları kozalardan doğarmış.

İşte bu bazıları çocuk Kelebekmiş ve hiç ölmezmiş. 

Canlılara iyilik yapar, dünyanın farklı yerlerinde defalarca tekrar doğarlarmış.”

False