GeriNasıl Yapılır? Badem Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Badem Yağı Faydaları Ve Kullanımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Badem Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Badem Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Badem Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Badem, zengin bir protein kaynağı olup, içeriğinde bulunan omega-9 yağ asitleri ve E vitamini vesilesiyle çok sağlıklı bir gıda maddesi olma özelliği taşımaktadır. Sizin için badem yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Badem yağı faydaları ve kullanımı şeklinde belirlenmiş olan ve en fazla merak edilen konularını detaylarıyla derledik.

Badem içeriğinde bulunan yağ asitleri sebebiyle kendisinden kolaylıkla yağ elde edilebilen yağlı tohumlar arasında yer almaktadır.

Badem Yağı Nedir?

Badem yağı, severek tükettiğimiz kuru yemiş türlerinden biri olan tatlı bademin yağının çıkarılması neticesinde tamamıyla doğal olarak elde edilen bir yağdır.

Badem Yağı Nasıl Yapılır ve Elde Edilir?

Badem yağı kişilerin evde kendi imkanlarıyla kolaylıkla yapabilecekleri bir yağ çeşididir. Badem yağı yapımı için gerekli olan malzemeler ise 2 su bardağı kadar kavrulmamış çiğ badem ve 1-2 tatlı kaşığı kadar saf zeytinyağıdır.

Badem yağını yapmaya taze ve kuru olan bademleri blenderdan yahut mutfak robotundan geçirerek başlanır. Bu aşamada bademler iyice öğütülür. Öğütme işlemi öncesinde bademleri küçük parçalara kesmek, öğütme işleminin kolay yapılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Bademler krema kıvamına gelinceye kadar öğütüldükten sonra içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytin yağı eklenir ve ardından blenderda öğütme işlemine devam edilir. Bademler istene kıvama geldiğinde içerisine bir miktar daha badem eklenebilir. Öğütülmüş bademle karıştırılmış olan zeytin yağı bir cam kavanozun içine aktarılır.

Sonrasında 2 hafta boyunca bu kavanozun içinde ve oda sıcaklığında bekletilir. Uygun bir şişenin üzerine bir huni konulur ve huninin üzerine de temiz bir tülbent örtülerek elde edilen badem yağı süzülür. Bu işlemin sonrasında artık badem yağı kullanıma hazır hale gelmiş olur.

Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Tamamıyla doğal olarak elde edilen badem yağı saç bakımından yemeklik yağ olarak kullanımına kadar pek çok farklı şekilde kullanılabilir bir ürün olma özelliğine sahiptir.

Badem Yağı Neye İyi Gelir?

Badem yağı özellikle saçlara çok iyi gelir. Bu sebeple saç bakımından badem yağının çok önemli bir yeri vardır. Ayrıca cilt sağlığına da çok iyi gelir.

Badem Yağı Faydaları

Badem yağı gerek içerdiği protein gerekse yağ asidi bakımından insan sağlığına çok ciddi faydalar sağlamaktadır. Badem yağının önemli faydalarından bazılarını şu şekilde listelemek mümkündür:

- Cildi nemlendirip pürüzsüz bir hale getirerek güzelleştirir.
- Kolesterolü Düzenleyici faydası vardır.
- Tırnakları besleyerek kırılmalara karşı korur.
- Kalp problemlerinin oluşma riskini azaltır,
- Diyabete karşı savaşmaya yardımcı olur.
- Hafızayı kuvvetlendirir ve aynı zamanda da sinir sistemini korur.
- Dinlendirici bir masaj etkisine sahiptir.

Badem Yağı Nasıl Kullanılır? Badem Yağı Kullanımı

Badem yağı amacına göre farklılık gösteren uygulama şekillerine sahiptir.

Saça yapılacak uygulamalar için;

2-3 yemek kaşığı badem yağı cezvede hafif ısıtılıp saç derisinden saç uçlarına kadar uygulanır. Sonrasında ise bir saat bekledikten sonra saçları sadece durulama yeterli kafi olacaktır.

Cilt maskesi için;

1 çorba kaşığı kadar badem yağının içerisine bir çorba kaşığı yoğurt ve bir çorba kaşığı da bal ilave edilip bir çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırma işlemi yapılır. Elde edilen badem yağlı cilt maskesi, gözlerin alt kısmı dışındaki tüm bölgeye uygulanır. Uygulama sonrasında maske yüzde 20 dakika kadar bir süre bekletildikten sonra bol su ile durulanır. Ancak bu maskenin uygulanması sırasında içeriğindeki badem yağının kıl köklerini de besleyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

False