GeriSağlık Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? Aristo diyeti hakkında merak edilenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? Aristo diyeti hakkında merak edilenler

Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? Aristo diyeti hakkında merak edilenler

Fazla kilolardan kurtulmak için çeşitli diyet listeleri uygulanıyor. Son dönemde adı sıkça duyulan yöntemlerden biri de Aristo diyeti. Bu diyette Aristo diyetinde öncelikle düşünce yapısı değiştirilmeye çalışılıyor. Bu da verilen kiloların geri alınmamasını sağlıyor. Peki Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? Aristo diyeti hakkında merak edilenler

Aristo diyeti hakkında bilgiler merak ediliyor. Bu diyet doğru uygulandığında yaşam biçimini düzenler ve bu sayede kısa bir süre içerisinde kilo verilmesine yardımcı olur. İşte Aristo diyeti hakkında bilgiler...

ARİSTO DİYETİ NEDİR?

Aristo diyeti çiğ sebze ve meyvelerden oluşuyor. Aristo Diyeti 8 ilkeye dayanır ve disiplinli olmayı gerektirir. Öncelikle zihinsel olarak düşünce yapışı ve yaşam biçimini değiştirmeyi hedefleyen Aristo diyeti, doğru şekilde yapıldığında hızla kilo vermeyi sağlar. Çünkü bu diyette çok dikkat etmeniz gereken glütensiz yaşam gibi önemli kurallar vardır.

Aristo diyeti nedir Aristo diyeti nasıl yapılır Aristo diyeti hakkında merak edilenler

ARİSTO DİYETİ NASIL YAPILIR?

Sabah kahvaltılarından yarım saat önce ılık su içilmesi önerilir. Ilık su içerisine 7-8 damla limon veya 1 çay kaşığı bal eklenmelidir. Böylece mide temizlenir ve yağ yakımı hızlandırılır.

Aristo beslenme programında 3 ana öğün ve 2 ara öğün beslenme şekli uygulanır. Ana öğünlerin asla atlanmaması diyetin temel koşuludur.

Meyveler ve sebzeler çiğ tüketilmelidir.

Günde minimum 2,5 litre veya 10 bardak su içilmelidir.

Günlük atılacak 10 bin adım kilo vermeyi kolaylaştıracaktır. Bu yüzden hareket, Aristo tipi diyette oldukça önemlidir.

ARİSTO DİYETİNDE NELER YENMEZ?

Aristo diyetinde daha önce de belirttiğimiz gibi glütensiz yaşam gibi bazı katı kurallar bulunuyor. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz; patates, bezelye, mısır, havuç, kiraz, karpuz, portakal, şekerli meyveler, şekerli meyve suyu, pirinç ve makarna.

ARİSTO DİYETİNDE NELER YENİR?

Bu diyetle, haftada 2 gün mutlaka sebze ve meyve detoksu ile bağırsakların düzenlenmesi amaçlanır.

Hormonların düzenlenmesini sağlayan; deniz yosunu, kara lahana, şalgam yaprağı, kereviz, Çin lahanası, vişne, muz gibi özel besinler diyet listesinde yer alanlardan bazıları.

Kızılcık, anason, sarı kantaron, papatya gibi bitki çayları da metabolizma hızlandırıcı etkileriyle Aristo diyetinin vazgeçilmezlerinden.

 

False