GeriEtkinlikler 27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri

Bu hafta beyaz perdede 10 yeni film vizyona giriyor.


RÜZGARIN OĞLU

Oyuncular: Stephan James, Jason Sudeikis, Jeremy Irons, Eli Goree

Yönetmen: Stephen Hopkins


Race, tarihin en iyi atleti olmak için çıktığı yolda efsanevi bir yıldız olan ve 1936 Olimpiyatları'nda Adolf Hitler'in Ari üstünlüğü görüşüne karşı mücadele ederek dünya sahnesine çıkan Jesse Owens'ın gerçek ve etkileyici hikâyesini anlatmaktadır. Film, asıl adı James Cleveland olan Jesse Owens’ın olimpiyat efsanesi olma mücadelesini anlatırken aynı zamanda izleyiciye cesaret ve ilham da vermektedir. 

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri



1 KEZBAN 1 MAHMUT: ADANA YOLLARINDA

Oyuncular: Erkan Zincir, Esin Yıldız, Cenk Hakan Köksal, Yunus Emre Tekin

Yönetmen: Cenk Çelik

Mahmut ve Emrah, İstanbul’daki bekâr evlerinde öğrencilik hayatı yaşayan iki yakın arkadaştır. Mahmut bir gün sevgilisi Kezban’ı kaçırmaya karar verir. Çünkü Kezban’ın abisi Kürşat ilişkilerine onay vermemektedir. Emrah ailesinin Mersin’deki yazlığını ayarlar ve sevgilisi Yaprak’ı da yanına alır. Hep beraber Şahin marka modifiyeli arabalarıyla Mersin’e kaçarlar. Aksiyon ve komedi dolu bir maceraya atılırlar.

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri



MEMLEKET

Oyuncular: Şerif Sezer, Mehmet Karagöz, Osman Sonant, M. Zeynep Atış, Mesut Akusta

Yönetmen: Murat Saraçoğlu

Sular altında kalmış, terk edilmiş bir köyde, yaşlı köylü kadın Nene ekseninde dönen ve yaşayan insanlar kendilerince yaşam meşgalesi tuttururlar. Zaman mefhumunu kaçırmamak için, içten içe vakitleri kovalayan Nene Hatun, kocası Mehmet Pehlivan ve torunu Nar ile birlikte yaşamaktadır. Zaman zaman gelip geçen insanlar Nene’nin yalnızlığına bir parça eşlik eder. Toprak, zaman ve su ile ilişkilendirilmiş insan örgüsü, kesip atılamayan bir memleket tutkusu içinde yitip gitmemek için el ele verir.

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri



CİNNİ: UYANIŞ

Oyuncular: Eda Köksal, Gökçen Gökçebağ, Merve Deniz, Birgül Kenarcı, Adem Köksal

Yönetmen: Emre Aydın

Dilara; çocukluğu zorlu geçmiş, kendi halinde yaşayan, tercüman olduğu için evde calışan ve bu yüzden çok dışarı çıkmayan bir kadındır. Bu monoton hayatı, bir gece evinin bahçesinde tanımadığı bir adamın cesedinin yanında uyanmasıyla tamamen değişir. O geceden sonra, onu dehşete düşüren, paranormal olaylar yaşamaya başlayacaktır. Dilara kimseye, hatta Merve'ye bile güvenmemektedir. Kendisine neler olduğunu, kimlerin veya nelerin ona musallat olduğunu bulmaya çalışırken, asıl gerçekle yüzleşir.

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri



NASIL YANİ

Oyuncular: Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Uğur Can Akgül, Ferdi Sancar, Burak Kut, Yakup Yavru

Yönetmen: Ayhan Özen

Dedelerine Da Vinci’den miras kalan Mona Lisa tablosunu satıp zengin olmayı hayal eden Tahir, Osman ve Taci hayallerini biraz ertelemek zorunda kalır. Çünkü başları yıllardır bu eserin peşinde olan Mafya babası Köpek Diş Kemal ile belaya girer. Dede Seyfi ise bu kargaşa içinde herkese müthiş bir oyun kurmaktadır.

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


PARA TUZAĞI

Oyuncular: George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic Wes

Yönetmen: Jodie Foster

Risklerin büyük olduğu, gerçek zamanlı gerilim “Money Monster/Para Tuzağı”nda, George Clooney ve Julia Roberts finans televizyonu sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn’i canlandırıyorlar. İkili, her şeyini kaybetmiş kızgın bir yatırımcının stüdyoyu zorla ele geçirmesiyle kendilerini aşırı bir durumun içinde bulurlar. Televizyonda milyonlara gergin ve zoraki bir canlı yayın sırasında, Lee ve Patty’nin günümüzün hızlı tempolu ve küresel piyasalarının kalbindeki bir komplonun ardında yatan gizemi açığa çıkarmak için öfkeyle ve zamanla yarışmaları gerekir.

 

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri
 


KRONİK

Oyuncular: Tim Roth, Robin Bartlett, Michael Cristofer, Bitsie Tulloch, Sarah Sutherland

Yönetmen: Michel Franco

Chronic, bir bakımevinde ölüm döşeğindeki hastalarla ilgilenen bir erkek hemşirenin portresini çiziyor. David; zorlu, talepkâr mesleği gereği bir yandan hastalarıyla yakınlaşmak zorunda kalırken bir yandan da duygusal açıdan tükenmektedir. Özel hayatında çekingen, beceriksiz ve muhtaçtır. Omuzlarındaki yük dayanılmaz hale geldiğinde, yüzünü geçmişe dönmek zorunda kalacaktır. 

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


ALİS HARİKALAR DİYARINDA: AYNANIN İÇİNDEN  

Oyuncular: Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Rhys Ifans, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen 

Yönetmen: James Bobin

Disney’den “Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden” filminde Lewis Carroll’un sevilen hikâyeleriyle unutulmaz karakterlerinin yepyeni ve benzersiz maceraları anlatılıyor. Alis yeraltının tuhaf dünyasına dönüyor ve Çılgın Şapkacı’yı kurtarmak için zamanda geçmişe yolculuk ediyor. Tim Burton tarafından yaratılan ve 2010’da beyaz perdede gösterime giren serinin ikinci filmi bu muhteşem dünyaya kendi eşsiz vizyonunu katan James Bobin’in yönetmenliğinde çekildi. Filmin senaryosu Linda Woolverton tarafından yazıldı ve filmde Lewis Carroll tarafından yaratılan karakterler yer alıyor.

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


BLİNKY BİLL: KAHRAMAN KOALA 

Seslendirenler: Yekta Kopan, Elif Acehan, Ziya Kürküt

Yönetmen: Deane Taylor

Genç ve maceraperest bir koala olan Blinky Bill’in en büyük hayali küçük bir kasaba olan Green Patch'den ayrılıp kaşif babasının izinden gitmektir. Baba Bill bir süre önce Avustralya’nın çöllerinde kaybolmuştur ve onun sağ olduğuna inanan tek kişi Blinky’dir. Blinky, babasının nerede olduğu konusunda ipucu bulunca, kendisini Avustralya’nın tehlikeli ve vahşi doğasında macera dolu bir yolculuğun içinde bulur.

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri


ABBAS’IN MELEKLERİ

Oyuncular: Doğan Akkaya, Sinan Bengier, Kayra Şenocak, Dost Elver, Sevil Uyar, Berrak Deniz, Seda Mutlu, Şenol İpek, Bircan İpek, Ferdi Atuner, Aziz Özuysal, Müjde Beyoğlu

Yönetmen: Yusuf Atıcı

Abbas’ın Melekleri, köşeye sıkıştırılmış, pısırık bir mafya babasının başından geçen komik olayları konu alıyor. Aysel Göksu’nun yapımcılığında çekilen filmin senaryosu Ahmet Başımoğlu’nun hikâyesinden yönetmen Yusuf Atıcı tarafından yazıldı. Görüntü yönetmenliğini Bülent Eren, sanat yönetmenliğini ise Zeynep Tekin yapıyor.

27 Mayıs – Haftanın vizyona giren filmleri

False