GeriEtkinlikler 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

10-17 Mayıs arasında sinemaseverleri bekliyor!

Bu yıl 15. yaşını kutlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 10-17 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara’da izleyicisine bir kez daha sinemanın büyülü diliyle seslenecek.

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali 15. yaşını kutluyor! Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 10-17 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da seyircileriyle buluşacak. Bu seneki Kısa Film Yarışması’nın temasını “Size Baba Diyebilir miyim?” olarak belirleyen festival, kısa filmcileri erk ve erkekliğin inşası üzerinden ‘baba’yı sorgulamaya davet ediyor.

Festival, 15. yılında beyazperdede, sokakta, evde, orada ve burada ‘baba’ya işaret ediyor: Koruma, güç, aidiyet, korku, teslimiyet, dokunulmazlık, güven, yakışıklılık, hiyerarşi, şefkat, karanlık, şiddet, erk, erkeklik…

Festivalde gösterilecek filmler

Festivalde bu sene 15 bölüm var. Festival bölümlerinde gösterilecek filmler şöyle:

Sinemamız, Her Biri Ayrı Renk, Ne Çekse İzlerim, Naneli Çay: Mağrip Esintileri, Hiçbir Yer, Kuzey Işıkları, Uzak Diyarlar, Üç Kuşak, Pembesiz Mavisiz, Barış Adlı Çocuk, Ah Min’el Aşk, Woman Make Movies Seçkisi, Olay Yeri: Aile, En Gerçekler: Belgeseller, Kısa Olmazsa Olmaz, En Hayaller: Canlandırmalar.

Sinemaseverler, biletlerini Kızılırmak Sineması’nda açılacak gişelerden ve www.mybilet.com’dan satın alabilecek.

Ayrıntılı bilgi için: www.festival.ucansupurge.org

False