Ağrı’da tenis turnuvası

BAHAR ile birlikte tenis kortlarında 7’den 70’e tenisçilerin müsabakaları ile dolmaya başladı. Eski deyimiyle veteran, yeni adı ile senyör tenisinden performans tenisine kadar bir turnuva bitmeden diğeri başlıyor.

Haberin Devamı

Genç tenisçilerimiz sezona hızlı başladı. Cem İlkel (17 yaşında) ENKA’da Uluslararası Gelibolu Turnuvası’nda şampiyon oldu. Şimdi ise TED Kulübü’nde devam eden efsane tenisçimiz Nazmi Bari adını taşıyan şampiyonada yabancı oyuncuları geride bırakarak birinci seri başı olarak mücadele ediyor. Başak Eraydın (18) Yeşilyurt’ta düzenlenen uluslararası 10 bin dolarlık Future (Gelecek) profesyonel turnuvasında birinci oldu. İpek Soylu (16) istikralı çıkışını sürdürüyor.

 Bulgaristan’da şampiyon, ENKA’da yarı final ve bu sene 10 yıl aradan sonra tekrar Avrupa/Afrika Birinci Ligi’ne çıkan Fed Cup (Kadın Milli) takımımızda Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen ve Melis Sezer ile birlikte genç yaşta kadroda yer aldı. Mayıs ayında ise Fransa Açık Gençler Şampiyonası’nda ön elemelere katılacak.

Haberin Devamı

Sezona iyi başladılar

Teklerde dünya sıralamasında  200. sıralarda olan  Çağla Büyükakçay Moskova’da final oynadı. Şimdi ise profesyonel kariyerini özel koçu Can Üner ile birlikte devam ettiriyor. Tuna Altuna profesyonel turnuvalarda değişik partnerler ile birlikte çiftler kategorisinde 6. kez şampiyon oldu.
Kadın tenisçilerimiz bu sezon Ağrı, Erzincan ve Trabzon gibi şehirlerimizde uluslararası profesyonel turnuvalarında dünya klasmanı  puanları kazanma fırsatını bulacaklar.

Yazarın Tüm Yazıları