Ağır yara aldı

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun sanki maça başlarken futbolcularına; “Aman bu Trabzonspor takımının üstüne gitmeyelim. Boş saha bırakmayalım, özellikle Burak ve Umut’un defansın arkasına yapacağı koşulara dikkat edin” demiş.

Haberin Devamı

Ve Eskişehirspor takımı, ilk 45 dakika Trabzonspor’a karşı böyle bir futbol oynadı. Bordo mavililer farklı bir şey mi yaptı? Hayır, Trabzonspor da rakibine uydu. Eskişehirspor’un rakibini oynatmak istememesine Trabzon da “Oynatmak istemiyorsun madem ben de oynamayım” diye eşlik edince; biz de tribündeki Es Es bandosunu dinledik.
Eskişehir kontraya çıkamadı
2. yarı, Bülent Uygun yine dedi ki: “Bu Trabzonspor gününde değil, üstüne gidelim.” Ve ilk 15 dakika müthiş bir baskı kurdu, istediği pozisyonları buldu; ama kaleci Tolga müsaade etmedi. Ve Uygun tekrar ilk yarıdaki futboluna, yani kapalı savunma, dar alanda adam markajı, savunma adına aklınıza ne geliyorsa her şeyi yaptı. Aynı zamanda da hücuma çıkmayı denedi. Ama bu kontraataklarda başarılı olamadı... Çünkü Eskişehirspor, kontratağa uygun değil. Sezer ve Batuhan yavaş oyuncular.
Ama bu arada Trabzonspor da çok önemli atakta Umut’la karşı karşıya bir pozisyon kaçırıyor, ardından Jaja egoistlik yapmasa Burak’a ‘al da at’ diyebilirdi. Ama kaleyi tercih etti ve top da auta gitti. Şenol Hoca’nın Yattara hamlesi takımını ofansif anlamda canlandırdı. Oyun Eskişehir’in savunmasıyla, Trabzon’un hücumcuları arasında geçti. Daha sonra Batuhan-Ümit Karan değişikliği Eskişehir’in hücum hızını artırdı ve ev sahibi kontrataklara daha hızlı çıkmaya çalıştı. Ama sonuç çıkmadı.
Trabzonspor, maçta istediklerini yapamadı. Buna sebep Eskişehirspor’un pasif ve durağan futbolu muydu; yoksa bordo mavili oyuncuların bugün yaratacılıktan uzak ve günlerinde olmamaları mıydı? Her ikisi de diyebiliriz... Trabzon dün aktif oyununu oynayamadı. Çünkü Umut’la Burak boş alan bulamadılar. Bordo mavililer istediği pozisyonlara ve gollere kavuşamadı.
Maçın sonunda Sezer’in getirdiği müthiş topta Burhan, zoru başararak auta attı! Kısacası Bülent Uygun, müthiş bir taktik organizasyonuyla lidere önemli yara aldırdı. Ama Trabzonspor da buna müsaade etti. Çünkü Trabzonlu oyuncular gününde değildi.

BEĞENDiM

Sezer Öztürk’ün performansını.

BEĞENMEDİM

Haberin Devamı

Eskişehir’in ilk yarıdaki futbolunu.

DİKKAT

Haberin Devamı

Burak Yılmaz durdu mu, Trabzonspor duruyor.

Yazarın Tüm Yazıları