Ağda hassas cilde zararlı

Merhaba Suna Hanım... Yaklaşık üç senedir hiç aksatmadan her ay genital bölgeme ve bikini bölgesine sir ağda yaptırıyorum. Ancak sürekli batıklar olmaya, ayrıca o bölgenin rengi koyulaşmaya başladı. Bunun zorluğunu en çok yazın çekiyorum. Bu durum psikolojik açıdan da olumsuz etkiliyor beni. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorum. Bu konuda bana önerebileceğiniz doğal bir yöntem varsa çok sevinirim. Üstelik bu batıklar bazen iltihap da yapıyor. Canım bazen çok acıyor. l Sibel Avcıoğlu

Öncelikle sıcak sir veya normal ağda kullanmamanızı öneririm. Cildiniz düzelinceye kadar ise şu reçeteyi uygulayabilirsiniz: Portakalın kabuğunu rendeleyin ve bir kase toz şeker, bir çorba kaşığı badem yağı, bir yumurta akı ile karıştırın. Bu karışımı banyoda sorunlu bölgeye sürüp, ovarak peeling yapın. Duşunuzu aldıktan sonra ise süreceğiniz vücut kreminizin içine biraz limon sıkın. Yatarken de kaliteli pudra sürün. Zaman içinde koyulaşan deri rengi açılacaktır.

Çikolata ve kızartma sivilceyi tetikliyor

Sayın Suna Hanım, iletimi aldıysanız bana cevap vermenizi rica ediyorum. İnşallah sizden bu sivilcelerim konusunda bir umut ışığı alabilirim. Sizi uzun zamandır ilgiyle takip ediyorum. Çok güzel bilgiler veriyorsunuz çünkü. Başınızı ağrıttıysam özür dilerim.

Yardımınızı bekliyorum.
l Özge Deniz

Öncelikle aldığın besinlere dikkat etmeli, çikolata ve kızartma yememelisin. Patates haşla ve bundan günde bir adet ye... Bir de bir tatlı kaşığı talk pudrası ile ezerek un haline getirdiğin bir antibiyotik tableti bir çay kaşığı oksijenli suyla karıştır ve temiz cilde sür. 20 dakika beklet, sonra durula. Tonik olarak ise 500 gram kaynar suya sarı kantaron koyup beklet, çay gibi demlensin. Bunu süzüp suyuyla cildini sil. Sorunun devam ederse haberim olsun.
Yazarın Tüm Yazıları