Adaylar açıklandı

İlk Müslüman Türk Kadın Oyuncu olan Afife Jale anısına bu yıl 10’uncu kez düzenlenen "Afife Tiyatro Ödülleri"nin adayları ve özel ödül sahipleri belli oldu. İsimler önceki akşam yapılan basın toplantısında açıklandı.

24 Nisan akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan "Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri"nin adayları ve özel ödül sahipleri önceki akşam açıklandı. Yapı Kredi Plaza’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Yapı Kredi Sigorta Pazarlama Müdürü Tolga Okan Tezbaşaran, "Bugüne kadar 130 sanatçı Afife Ödülü kazandı. Türk tiyatro camiasının desteğiyle ödülün önemi ve saygınlığı her geçen gün arttı" derken, Yapı Kredi Sigorta’nın Sanat Danışmanı Haldun Dormen ise "İlk Müslüman Türk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale adına bir şeyler yapabilmek tek hayalimdi. Bugün ödülün 10’uncu yılına gelmesi bana büyük mutluluk veriyor" dedi./images/100/0x0/55eb64b0f018fbb8f8be3ee2

Seçici Kurul adına konuşan Göksel Kortay da Afife Ödülleri’nin Türkiye’de verilen en önemli tiyatro ödülü olduğunu vurguladı. "Bu sanata çok az ilgi duyulan Türkiye’de, bu ödüle ilişkin düzenlemede bir hayli zorlandık. Aday gösterilen tüm sanatçılar seçici kurul için kazanmış anlamına gelir. Türkiye’de bu sanat dalında bu kadar az ödül verilirken, bu konuda gelen tepkilere üzülüyoruz" diyen Kortay, daha sonra adayları açıkladı.

"Müzikal ya da Komedi Dalında En Başarılı Kadın Oyuncu" adayları arasında yer alan Nilgün Belgün’ün önceki akşam annesini kaybettiğini belirten Kortay, "Annesini kaybettiği halde büyük bir profesyonellik göstererek buraya geldi" deyip Belgün’ü kutladı.

Mustafa KIZGINYÜREK

İşte adaylar

n En Başarılı Prodüksiyon İhtiras Tramvayı, IV. Murat, Uyarca

n En başarılı yönetmen Kemal Aydoğan, Şakir Gürzumar, Engin Uludağ

n En başarılı erkek oyuncu Can Başak, Erdal Beşikçioğlu, Emre Kınay

n En başarılı kadın oyuncu Ayşen İnci, Zuhal Olcay, Tilbe Saran

n Müzikal ya da komedi dalında en başarılı erkek oyuncu Atılgan Gümüş, Ali Poyrazoğlu, Ali Sunal

n Müzikal ya da komedi dalında en başarılı kadın oyuncu Aslı Aybars, Nilgün Belgün, Berna Laçin

n Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü: Turgut Özakman

n Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü: Mücap Ofluoğlu

nCevat Fehmi Başkut Özel Ödülü: Yeşim Özsoy Gülan

n Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü: Bartu Küçükçağlayan.

n Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü: Eskişehir’de sanata verdiği destek ve açtığı tiyatro salonları nedeniyle Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen.

İşletmeciliğe soyundu

Türk pop müziğinin sevilen ismi Tuğba Özerk işletmeciliğe soyundu. Etiler’deki Cilveli adlı kulübün işletmeciliğini üstlenen genç popçu, bundan böyle kendi mekanında şarkı söyleyecek. Cumartesi günü programa başlayacak olan Özerk, mayıs ayı ortasına kadar burada program yapacağını söyledi: "Mekanın sahipleri böyle bir işbirliği önerince kabul ettim. Mayıs ortasına kadar buradayız. Sonra Keops bünyesinde Bodrum’da açılacak olan mekana geçiş yapacağım. Artık işletmeci olarak da gece hayatında varım."

Moda’da Mine rüzgarı esiyor

Etnik Latin müzik yorumcusu Mine, cumartesi akşamları Moda Deniz Kulübü’nde sahne almaya başladı. Latin müziğini İngilizce ve Türkçe pop şarkılarla harmanlayan, programını dans şovlarla zenginleştiren yorumcu, izleyicilerine eğlenceli saatler yaşatıyor.

Çamlıca’nın üç gülü

Boğaziçi Musiki Vakfı Türk Müziği Konservatuarı, her yıl düzenlediği geleneksel konserinde kursun en kıdemli öğrencilerini üçlü olarak sahneye çıkartarak izleyenlere sürpriz yaptı. Vakfın 25 yıllık öğrencisi Adalet Şentuna, Muazzez Kaprol ve Bilge Öztüzün’ün hep birlikte "Biz Çamlıca’nın Üç Gülüyüz" adlı anonim eseri seslendirmesi salondan büyük alkış aldı.
Yazarın Tüm Yazıları