Adamın adı çok

Yemin ederim baygınlık geçirmek üzereyim.

Gün gelip de erkekler adına "Yazıktır, kategorize etmeyin" triplerine gireceğimi söyleselerdi, "Beter olsunlar, hep kadınları mı kategorize edecekler; beden ölçüleriyle, saçlarıyla başlarıyla, kıl-tüy politikalarıyla oynayacaklar" diye cevap verir, üzerine de en hain feminist-feminen kırması sırıtışımla nı-hı-hıa-aaay-ilahi-hihi diye gülerdim. (Yok tabii böyle bir gülüş modeli; varsa da benim bünyenin envanterinde yok; ayrı...)

Ama ah, kıyamazlar yahu.

Nedir bu modern erkeğin durumu?

Ajda Pekkan’ın gardırop politikasını takip etmeye çalışmaktan helák olmuş 80’li yıllar Türk kadınlarına döndüler mübarek!

Kaçırmış olanlarınız varsa ve yeni trend şeyediyoruz derdindeki sosyal ’merci’lerin zorlama triplerini haberden sayarsanız, haberi buradan almış olun: Metroseksüeldi, mirldi, şuydu buydu derken şimdi de devir rekroseksüel erkeklerin dervriymiş efendim.

Hollywood’un erkek oyuncuları arasında salaş giyinen, kendine özen göstermeyen ’retroseksüel’ aktörler giderek gözde hále geliyormuş.

Fiziki görünümüne önem veren, güzellik merkezleri ve spa’lardan çıkmayan, manikür-pedikür ve ağda yaptıran, zamanını maç karşısından çok spor salonlarında geçiren, saçına fön mön çektiren metroseksüellerin tam tersinde, üstlerine başlarına ve fiziki görünüşlerine fazla önem göstermiyorlarmış.

Vee sıkı durun: "Biraz buruşuk ve hatta pörsük olarak nitelenebilecek" bu erkekler, beş yaşında bir çocuk gibi abidik gubidik hareketler yapsalar da "sevgililerine sıcak bir öpücük verdikten sonra gidip otomobillerini tamir edebiliyorlar"mışşş.

"Biz yüce trendsetter’lar, bir ara bildiğiniz erkeği biraz eli yüzü düzgün, bakımlı bir moda sokmaya çalıştık ama hamur tutmadı, yine ortalıkta bildiğiniz erkek bildiğiniz erkek dolanan erkeklere ’geri döndü’ dedik, e hani döndü ya, adını da ’retro’ koyduk" diyorlar özetle.

İşin komiği, saç-baş darmaduman bir şekilde dolanıyor olmaları, büyük hadise şeklinde ele alınan, hırtın şahı olarak nam salan Johnny Depp, Brad Pitt gibi erkekleri şimdilerde metroseksüel sayılıyor.

Jennifer Aniston’ın yeni manitası Vince Vaughn ve daha düne kadar o zamanki manitası Jennifer Lopez’in kendine Cartier’lerden mücevher beğenirken güya paparazzi tarafından görüntüleniyormuş gibi yaptığı kliplerde rol alan, saç maç ektirmiş olan Ben Affleck, retroseksüeller arasında örnek gösteriliyor.

Buyrun buradan yakın yani...

Esasında hep aynı dava... Nasıl ki bizim küçük Amerika coğrafyamızda, bizimkiler iki gün sakal tıraşı olmayınca kirli sakalı çarşaf çarşaf "Bilmem kimin yeni imajı!" diye lanse ediliyorsa, orası da büyük Amerika ya, her mevzuun kuyruğuna illá ki bir global trend yaftası yapıştırıyor.

Hani Brad Pitt’le Johnny Depp yanlışlıkla salaş bir kıyafetle bakkala filan giderken görüntülenirlerse ya da Vince Vaughn ile Ben Affleck bir sonraki kırmızı halı okazyonunda smokinleri çektiklerinde ne olacak diye soracak olsak, ona da illá ki bir kılıf bulunur elbet.

Bikeredenbişiolmazseksüel...

Canışimdiböyleçekmişseksüel...

Aradabiroluröyleseksüel...


Alternatif mi yok.

Ne de olsa erkek hep aynı erkek ama adını koyduğun zaman, adamın adı çok...
Yazarın Tüm Yazıları