66 aylık çocuğa senin dinin ne diye soruldu

Keçiören İlkögretim Okulu inşaatı yeni bitti.

Haberin Devamı

Çocuğumun dininden sana ne be kardeşim

Okul anaokul ve birinci sınıflar için öğretim 10 Eylül’de başladı. Sıralar velilerin yardımı ile sınıflara taşındı. Öğrenciler, yeni atanan ögretmenlerinin gelmesini bekliyor.
Anaokulu’na 125 TL yatırarak, 50 aylık çocuğumu kayıt ettirdim. Hani öğrenci velilerinden para alınmayacaktı?
62 aylık çocuğumu iki top A4 kağıdına 12 TL ödeyerek kayıt yaptırdım. Artık okul müdürleri gelen talimatlara göre para yerine beş TL posta pulu, iki top A4 kağıdı karşılığında kayıt yapıyor.
Bu sene yüzbinlerce çocuk anaokuluna kayıt oldu.
Toplanan milyonlarca TL, İş Bankası şubelerinden, Bakanlığın hesabına aktarılıyor.
Birinci sınıfa giden 62 aylık çocuklarla 75 aylık çocuklara baktılar, sınıfta öğrenciler arasında büyük davranış farkı olduğu anlaşılınca sınıflarını ayırdılar. ‘Dindar öğrenci’ yetiştirmek için 12 ve 15 aylık doğum farkı olan çocukları aynı sınıfa yerleştirmenin çelişkisini pratikte gördüler.
Verilen formda çocuğumun dini soruluyor. Birinci sınıfa giden çocuğun dini sorulur mu? İleride korkarım mezhebini de sorarlar.
Kafaya takmış hükümet; ‘dindar, kindar, nesil’ mi istiyor?
‘Demokrasi’ sözcüğünü ağızlardan düşürmüyorlar.
Size ne benim çocuğumun dininden... Ailesi isterse din eğitimi kendisi okul dışında verdirebilir. Okullar bilim yoludur. Yoksa çocuklarımız ‘Taliban’ gibi olursa şaşmam!
Osman GÜMÜŞ

Haberin Devamı

Hastanelerde sıkıntıyı yine hemşireler çekiyor

SAĞLIK Bakanlığı personelinin örgütlü olduğu Sağlık-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanlığı bir açıklama yaptı. Sorun, hemşire açığı ile ilgili... Deniliyor ki:
Ankara’da faaliyette bulunan Dışkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi, Ankara Hastanesi, Zekai Tahir Burak Doğum Hastanesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire açığı had safhada... Aldığımız bilgilere göre Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi bazı birimlerini kapatmak zorunda kalacak.
Diğer hastanelerde ise hemşire açığının fazla olması dolayısıyla hemşireler gün aşırı çalışmak zorunda kalıyor. Planlama yapılırken, hastaneler personelin ücretini döner sermayeden verecekleri için fazla personel de isteyemiyor. Türkiyemizin başkenti Ankara’da faaliyet gösteren hastanelerin hali personel açısından içler acısı.
Sağlık Bakanlığı ise bir senedir teşkilat yasasına odaklandığı için personel sorununa bir türlü çözüm bulamıyor. Başkent’te bu kadar açık varken doğuda ve güneydoğuda açık olması normal değil midir?

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- YENİMAHALLE CHP Kadın ve Gençlik Örgütlerinin düzenlediği Barış Festivali’nin bugün 12.00’de Demetevler 12. Cadde Havacılar Sitesi karşısında yapılacağını...
- 8. ULUSLARARASI Kalecik Karası Kültür ve Turizm Festivali’nin bugün başlayacağını...

Yazarın Tüm Yazıları