60’ların ihtişamlı şovu

2006 sonbahar-kış koleksiyonlarının sunulduğu Milano Moda Haftası’nda 60’ların ihtişamlı tarzını podyumlara taşıyan Rıfat Özbek için dünya basını, "Pollini’ye hazırladığı ilk koleksiyondan sonra en büyüleyici ve güçlü ikinci koleksiyonunu yapmış" yorumunda bulundu.

Modanın kalbi bu kez Milano’da attı ve dünyanın en tanınmış tasarımcıları, art arda sergiledikleri kış koleksiyonlarıyla tüm dünyanın gözlerini yine bu önemli moda başkentine çevirdi. Pollini için hazırladığı koleksiyonunda, geçmişin ünlü modeli Penelope Tree gibi moda ikonlarının tarzını podyumlara aktaran ve 60’lı yılların haute couture kıyafetlerinden esinlenerek sofistike ve güçlü bir koleksiyon yaratan Rıfat Özbek’e her zamanki gibi ilgi büyüktü.

Özbek; tunik elbiseleri, mini Mary Quant etekleri, ceket üzerine giyilen brokar ve damasktan kaftanları, aynı kumaşlarla tasarlanan çizmeleri, yün kaşmir kısa palto ve ceketleri, koyu altın tonlarında saten kokteyl elbiseleri ile yabancı basından "Pollini için hazırladığı en büyüleyici ikinci koleksiyon" övgüsünü aldı.

Defile sonrası görüştüğümüz Özbek, Osmanlıların ihtişamını geçmişin haute couture’ünün zenginliğiyle buluşturduğu koleksiyonunu bakın nasıl anlatıyor: "Formların kendisini göstermesi için sert kumaşlar kullandım. Kısa tunik elbiseler, aynı boyda paltolarla tamamlanıyor. O dönemin erkeklerinin "dandy" görünümünden esinlenerek ayrıca kadınlara, yüksek yakalı ceket ve gömlekler, altlarına dar paça pantolonlar tasarladım. Kaftanlarda kullanılan brokar ve damask kumaşlarda lale desenleri ve Osmanlı’da sultan deseni olan iç içe bakan üç ay görülebilir."

Maskeli balodan esinlendi

Koyu tonların, özellikle de siyah-beyaz kombinasyonlarının ön planda olduğu bu koleksiyonu hazırlarken, New York’lu ünlü yazar Truman Capote’un 1960 yılında düzenlediği "siyah-beyaz balosu"ndan esinlenmiş tasarımcı. Bu nedenle de defilesinde önümüzdeki sezon satılmaya başlanacak yeni Pollini gözlük koleksiyonunun modelleri dışında, küçük maskeler kullanmış. Yine siyah-beyaz, belde kullanılan siyah üzerine gümüş top işlemelerle bir araya o devrin pop-art akımından esinlenerek getirilmiş. Rıfat Özbek, Pollini için yalın bir ihtişamın en güzel örneklerini tasarlamış!

Genç bir koleksiyon

"İhtişamlı tasarımlar genelde yaşlı olur. Benimki ise ihtişamlı ama genç bir koleksiyon. Bu nedenle Herald Tribune ve Financial Times gibi gazeteler tasarımlara geniş yer ayırdı" diyen Özbek, Amerika’da yeni açılan ve hedef kitlesi gençler olan tüm mağazaların kıyafetleri satın aldığını belirtiyor ve ekliyor: "Pollini genç, giyinmekten zevk alan ve kendine güvenen kadınların markası. Tasarımlar günün her saati için yaratıldı."

Hem yaz hem kış BEYAZ

Yaz koleksiyonunda beyaz, mercan, toprak tonları, fildişi gibi renkleri yoğun olarak kullanan Atalar, doğallık teması altında romantizmi yansıtıyor. Beyaz ve krem tonlarında etek-ceket ve pantolon takımlar koleksiyonun öne çıkan parçaları arasında.

İşte yazın favorisi: Tag Heuer, beyaz deri kayışlı, taşlı saatleriyle şıklığı ve ihtişamı buluşturuyor.

Sadece yaz değil, önümüzdeki kış koleksiyonlarında da tasarımcılar beyazı baş tacı ediyor. D&G’nın podyumları beyaza boyadığı, örgü ve kürkü bir araya getirdiği tasarımlarında, bol bereler, sabolar ve botlar dikkat çekiyor.

İlkbaharda da deri çok moda

Kış koleksiyonlarında kendini gösteren deri, ilkbahar kombinasyonlarında da sıkça karşımıza çıkacak. Büyük deri çantalar, belde trikoların ve ceketlerin üzerine eklenen deri kemerler, kısa renkli deri ceketler, deri korsajlar, yüksek topuklu, işlemeli renkli ayakkabılar ve valiz tipi çantalar; pudra rengi, hardal tonları, beyaz, ekru renklerinde tasarlanmış.

Timsahın yeni serisi

Adını, Rene Lacoste’un ilk ayakkabı serisini tasarladığı yıl olan 1933’den alan "L33" ayakkabı serisi, renkleri ve klasik çizgilerin yanı sıra modern bir duruşa sahip. Fiyatına gelince... Düz renk baskısız modeller: Erkek, 98 YTL. Kadın, 88 YTL. Timsah baskılı modeller: Erkek, 112 YTL. Kadın, 98 YTL.
Yazarın Tüm Yazıları