23 yıla damgasını vuran adam

BASKETBOLA 20 yıl oyuncu olarak, 1986’dan bu yana ise idareci olarak hizmet veriyorum ve 1976-1992 yıllarında Osman Solakoğlu ile beraberdim. Oyunculuk hayatımın tümü onunla birlikte geçti.

Evlenmeden önce ve evlendikten sonra her dönemde Osman abi ile eşi Sadiye abla bana aileden biri gibi davrandı. Evim onlara çok yakın olduğu için nerdeyse her sabah onlara uğrardım. Sadiye abla kahvaltı hazırlarken, Osman abi de bana basketbol için neler yapmam gerektiğini anlatırdı. Oyunculuğum her aşamasında Osman abinin, benim iyi bir sporcu olmam konusunda verdiği çabaları unutmam mümkün değil. Voleybolcu olan eşim Filiz’le evlenirken nikah şahidim Osman ağabeydi. Milli Takım’da jübile maçımın Avrupa Karması ile yapılması konusunda her türlü desteği veren ve menajerlik hayatıma başlarken en büyük teşviki gördüğüm kişi yine Osman abi olmuştur.

Osman abinin 23 yıllık Federasyon Başkanlığı’nda verdiği hizmetleri burada anlatmaya kalksam, sayfalara sığmaz. Spor Sergi Sarayı’nın ufacık odasında, Rahmetli Recep Ogan ve Güniz hanımla birlikte gerek Milli Takımlar, gerekse ligle ilgili yaptığı çalışmalar, elindeki kısıtlı imkanlar göz önüne alındığında onun değerini bir kez daha ortaya çıkarıyor.

Milli Takım’da ve liglerde oynayan her basketbolcuya aynı sıcaklıkta yaklaşan Osman abi, beslenme konusunda ise tam bir uzmandı. Yurt dışına çıktığımız turnuvalara koli koli peynir, zeytin, zeytin yağı götürmesi, bunları bagaja verirken hava alanında yaptığı kavgalar gözümün önünden hiç silinmiyor. Arabasının bagajında her zaman spor ayakkabısı ve yiyecek bulunduran Osman ağabeyi kandırıp bagajı açtırmak, hepimizin vazgeçilmez bir tutkusuydu. Bagajdaki gıcır gıcır CONVERSE marka ayakkabılardan birini alabilirsek yılın oyuncusu olmuş kadar sevinirdik.

Şu anda hayatımın her döneminde bana inanılmaz destek veren Osman ağabeyi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Havaların elverişsiz olması nedeniyle ertelediğimiz anma törenini bugün 13.30’da Apdi İpekçi Spor Salonu’nda yapıyoruz. İnanıyorum ki, bu törene basketbola gönül vermiş herkes gelecek. Ve biz bir kez daha onunla karşılıklı olma şansını yakalayacağız. Ruhun şad olsun Osman abi. Daima KALBİMİZDE YAŞAYACAKSIN.
Yazarın Tüm Yazıları