21’inci yüzyılın en çok seyahat eden kadını

Mary Gostelow yılın 300 gününü seyahat ederek, otellerde konaklayarak geçiriyor. Kiwicollection.com, Elite Traveler’da köşe yazıyor, Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı’ndan bildiriyor. Bir konferans için İstanbul’daydı.

Haberin Devamı

- Gostelow Raporu nedir?
- En üst düzey otellerde olup biteni anlatıyor. Bu özel bir kulüp. Aboneliği 500’le kısıtlı tutuyorum ki ayrıcalıklı olsun. 
- Yılın 300 günü gezmek nasıl bir şey?
- 05.00’ten beri çalışıyorum, birazdan Londra’ya uçacağım. Geceyi kocamla geçirip sabah iki haftalığına Hindistan’a gidiyorum.
- Bu tempoya bir de koca mı sıkıştırıyorsunuz?
- Kocaların en harikasını. Hep beni gördüğüne sevindiğini söylüyor. Evden gittiğimde mutlu olduğunu da biliyorum çünkü böylece kadın yokken erkeğin yapabileceği her şeyi yapıyor. Bulaşık makinesinin kapağını açık bırakıyor. Yatağı topladığını da sanmam.
- Yazılarınızda kötü eleştiri yapıyor musunuz?
- “Banyo o kadar küçük ki içinde dönemiyorsunuz bile” yerine “Çok makyaj malzemesi olmayan tek kişi için ideal” yazıyorum.
- Hiç uçak kaçırdınız mı?
- Hiç. Havaalanına çok erken giderim ki çalışabileyim.
- Hep business mı uçuyorsunuz?
- Dört saatten uzun uçuşlarda evet. Yazı yazmam gerektiği için rahat alana ihtiyacım oluyor.
- THY’yi nasıl buluyorsunuz?
- Mükemmel servis.
- Bir lounge’dan ne beklersiniz?
- Bol priz, ücretsiz internet, şişelerce su ve Financial Times.
- İyi servis sizin için ne anlama geliyor?
- Öngörme. Muz delisiyim. Çırağan’da muz sevdiğimi anlamışlar ve yenisini koymuşlar. Buna iyi servis derim.
- Peki ya iyi müşteri hizmeti?
- Dinleyen ve hemen harekete geçen biri. Kaybedecek vaktim yok. Sabah Las Vegas’a seyahatimle ilgili bir mail aldım; 10 gün rötarlı. Artık ilgilenmiyorum, onun oteline gitmeye-ceğim.
- Bavulunuzu anlatın...
- Bir Rimowa. Dünyanın en iyi bavulu. Merkez ofisleri Cologne’da. Hotel Ernst’te kalıyorsanız özel hizmetleri var. Bavulunuzu alıp sağlık kontrolünü yapıyorlar. Benimkinin sapını değiştirip iki saat içinde geri getirdiler.
- Seyahatte başınıza gelen en kötü şey ne?
- Vizesiz geldiğim için Cameroon havaalanında üç gün tutuklu kalmıştım. Etekle seyahat ettiğim son seferdi çünkü etrafta sadece erkek güvenlik görevlileri vardı. Normalde kalacağım Meridian’dakiler havaalanına benim için yemek yollayacak kadar nazikti.

Haberin Devamı

Gostelow’un seçtikleri

Haberin Devamı

Favori havaalanı: Singapur’daki Changi; yolunuzu bulmanız çok kolay.
Favori havayolu şirketi: Etihad kusursuz. Katar, Singapur ve Malezya Havayolları çok iyi. ABD’de Virgin Blue ve Jet Blue dışındakiler beş para etmez.
Favori otelleri: Çırağan; dünyanın başka neresinde sabah uyanınca ezan sesini duyup hava ağarınca vapurları görürsünüz? Sidney’deki Four Seasons ve Park Hyatt. Dubai’deki The Palm.
Favori kahvaltısı: Fas’taki La Mamounia.
Favori spor salonları: Jakarta’daki Mandarin Oriental, Moskova’daki Radisson Royal.
Favori spa’ları: Barcelona’daki Hotel Arts; saunasının manzarası harika. Hong Kong’daki Grand Hyatt’ın saunasından liman görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları