2001'de kursağımda kalanlar

PERŞEMBE günkü yazımda, ‘‘2001 Yılının Kişisel Bilançosu’’nu yaparken, bir bölüm eksik kaldı.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da, ‘‘Kursağımda Kalanlar’’ oldu. Kişisel bilançomu tamamlayabilmek için, bunları da yazmak zorundayım.

İşte 2001'de kursağımda kalanlar;

* * *

Yazdığım roman bu yıl da Edebiyat kurulunun dikkatini çekmedi, yine Nobel Edebiyat Ödülü'nü alamadım. Seneye, kurula aynı romanın birer kopyasını elden teslim edeceğim. Orhan Pamuk ile Ahmet Altan hasetten çatlayacaklar.

* * *

Medeni Kanun kadın ile erkeği eşit kılınca, evde statüm yükselecek diye çok sevindim. Ancak, karım söyledi; kanun bizim evde geçmiyormuş.

* * *

Kaynanam hálá bizde. Çarkıfelek'i seyrederken, bakışlarımı beğenmiyormuş. Çarkıfelek seyretme hakkım da Medeni Kanun'dan çıkarıldı.

* * *

Komşu kızı da taşındı.

* * *

Tuttuğum takım haziranda şampiyon oldu, ben efsane hayalleri kurmaya başladım. Ancak, Sarı Kanarya bu devredeki performansı ile 2001'in de içine etti.

* * *

Hükümeti yıkamadım. O kadar uğraştım, olmadı. Ben darbeler yedim, o sapasağlam ayakta. Ancak, hükümeti seneye kesin yollarım. Zira, gelecek yıl var gücümle hükümeti savunacağım.

* * *

Ahmet Necdet Sezer ‘‘imtiyazlı köşe yazarı’’ kadrolarını iptal edince, köşe yazarlığım da anlamsızlaştı. Keşke Süleyman Demirel ile iyi geçinseydim.

* * *

Tam Kemal Derviş'e yanaşmaya çalışıyordum, o da 2001'in son günlerinde ‘‘Siyaset bana göre değil’’ deyip beni yarı yolda bıraktı.

* * *

Gazetede aklım sıra fikir yazıları yazıyorum, ipleyen yok. Bir kere Reha Muhtar'ın Ateş Hattı programına çıktım, 10 yıllık manavım ‘‘Aa! abi yoksa sen yazar mısın?’’ diye sordu.

Hınzır Reha beni bir daha programına çağırmadı. Manav geçenlerde yine sordu:

‘‘Abi! Kusura bakma ama sen ne iş yapıyordun?’’

* * *

Bari Kanarya Sevenler Derneği'ne yanaşayım, dedim. Derneği Kedi Sevenler bastı.

* * *

Dilerim Allah'tan 2001'de kursağımda kalanlar, 2002'de mideme inecek!
Yazarın Tüm Yazıları