2. Kordon’da çöp kamyonu felaketi

Günlerden cuma yer Alsancak 2. Kordon. Ege Palas Otel önü ve saat 18.00. Trafiğin en yoğun olduğu zaman yani. Bir de Birinci Kordon’da araba giris ve çıkış yasağı olduğundan herkes buraya yığılmış. İşinden çıkanlar, ya da bir yerlere yetişmeye çalışanlar.

Haberin Devamı

Ben de coğu zaman  arabamı hiç cıkarmam. Ama Balçova’dan döndüğümden bu felakete yakalandım.
Felaket diyorum tam 45 dakika Ege Palas’ın önünde trafik hiç ilerlemeden bekliyor. Çünkü burası çift yön. İlerde bir cöp kamyonu var buradaki barlardan evlerden cöpleri toplayarak geliyor. Yolu tıkayan işte bu cöp kamyonu ve kavga eden sağdan sol şeride fütursuzca giren bir taksi soförü.
Durun bitmedi Ege Palas’da da bir düğün var ve gelen çiçek dolu kamyonetler de çiçek bosaltıyorlar. Tam 1 saat 10 dakika sonra beş dakikalık yürüme mesafesin de olan evime girdim.
Yine günlerden pazartesi saat bu kez 14.00. Yer Kıbrıs Şehitler Caddesi Kent Hastahanesi’nin bulunduğu nokta.
Güpegündüz ve yine Konak Belediyesi’ne ait bir çöp kamyonu çöpleri sağa sola dökerek ve mikrop yayarak topluyor. Ya bir hasta olsa mazallah her iki durumda da oracıkda gider. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan biraz makamından çıkıp, açılış şovlarını bırakıp halkın sorunlarıyla ilgilense  iyi olur. O saatler de  cöp kamyonlarının orada işleri ne? Ayrıca  bu işler sabah körü yapılır. Bir de topu topu genişliği on metre olan İkinci Kordon da çift yön niye?
Ha “Hemşerim burası İzmir, herkes her seyi yer.”derseniz söyleyecek sözüm yok zaten.

Haberin Devamı

Süper Star, sosyeteyle New York Nobu’da bulustu

Efendim bildiğiniz üzere Süper Star Ajda Pekkan New York Manhattan Center’da bir konser verdi. Bu yıl çok formunda olan Ajda Pekkan orayı da ayağa kaldırmış.
Ajda, New York’a son günlerde kankası olan Fatih Ürek, İsmail Akkaya ile birlikte gitti. Ajda’nın New York’da olduğu sırada can dostum Besim Kazado ve sevgili arkadaşım Selma Türkeş de oradaydı. Les Ottomans’ın dünya iyisi patroniçesi Ahu Aysan’ın yeni aldığı muhteşem evinde kalıyorlardı. Konseri Besim, Ahu, Selma, Derin Mermerci birlikte izlemişler. Konser sonrası hep birlikte  de Ahu’nun davetlisi olarak meşhur Nobu’ya gitmişler. Nobu ünlü sinema sanatcısı Robert De Niro’nun yiyecek sektöründe yarattığı dinyaca ünlü lokantalar zinciri. Bu arada bir zamanlar zirvede olan Soho’da yer alan Cipriani  ise eski süksesini lokanta olarak kaybetti. Meraklılara duyrulur.

Haberin Devamı

Üzüm ve incir deposuna 2,5 trilyonluk yatırım

İstanbul’dan 15 yıldır tanıdığım. Türkiye’ye Café de Paris markasını getiren sevgili Apdullah Özmelek’in yeni açtığı eğlence yeri LouJain’deydim haftasonu.
Anlamı davetkar ve kışkırtıcı olan LouJain’de yanımda kardeş gibi gördüğüm yakın dostum Yeniasır Medya Grup Başkanı  Şebnem Bursalı ve gazeteci-yazar Seda Kaya Güler vardı.Yüzyılı aşkın bir süredir ayakta duran tarihi incir deposu, bir yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından süper bir eğlence yeri olmuş.
Alsancak Stadı’nın karşısında ki bu yere  Abdullah Özmelek ve Aydın Öncel  tam 1.5 milyon dolar harcamışlar. Davetkar ve kışkırtıcı LouJain’de harika bir ses düzeni var. Eğlence zirvede. Herkesin zevkine, kesesine ve damak zevkine uygun tadlar da. Amma!

Haberin Devamı

Mönü elden geçmeli

Evet, amma! Damak tadına güvenen ve de mütevazi olamayacağım, gurme biri  olarak mönüdeki pek çok çeşit ne yazık ki o gece sınıfta kaldı.
Apo ve Aydın’a “Dost acı söyler” diyerek gerekli önerilerimi tek tek sıraladım vallahi. O da arkadaşlarına iletti. Neredeyse dünyayı gezmiş ve buralardaki eğlence sektörünü yakından takip etmiş biri olarak  ise eğlence ve ambiansda şüphesiz bir dünya markası olacak kadar  başarılı LouJain. 1000 kişi rahatlıkla eğlenebilir.
Bu davetkar ve kışkırtıcı eğlence yerinde aslında lezzet konusunda çok da iyi markalar yok değil. Cafe de Paris, Kasap Steak House, Le Trio, Red Dragon Chinese ve Yaya Froso. Ayrıca hayli zengin bir şarap kavı var. Italyan, Fransiz, Şili ve Güney Afrika şaraplarının yanı sıra Öküzgözü, Kalecik Karasi ve Boğazkere gibi bağlarımıza ait birçok seçkin şarap da bulunuyor. Biz o gece Şili şaraplarında tattık. Büyük keyif aldık.
Telofon: 0232  464  54  44

Yazarın Tüm Yazıları