112 Acil

F.BAHÇE daha birinci dakika dolmadan yediği golle maça 1-0 yenik başladı desek, yeridir. Ama maçın genelinden alınacak en önemli ders, F.Bahçe defansının zaafiyetidir.

Acilen önlem alınmadığı taktirde Fenerbahçe, bu defansıyla Avrupa’da çok farklı mağlubiyetler alabilir.

Daha ligin yeni başlaması ve Fenerbahçe’nin tam anlamıyla oturmadığı bir gerçek. Üstelik yeni transfer edilen Lugano ve sakatlığı geçmek üzere olan Luciano’nun kadroya girişiyle durum düzelebilir. Ancak Zico, yine de defansa bir önlem alacaktır. Kiev ilk yarıda ve ikinci yarıda Fenerbahçe’nin kanat zaafından yararlanarak sağdan ve soldan birçok tehlike yarattı. 1. dakikada yenilen gol, Rüştü gibi iyi bir kalecinin, topu Rincon’un üzerine itmesiyle geldi. Kiev karşısında, sarı lacivertli formayla son turlarını yapan Anelka ile Avrupa kupalarında çok şey beklediğimiz Alex çok etkili olamadı.

Kapıları açtılar

KİEV futbol tutkunlarının çok olduğu bir şehir değil. Öyleki D.Kievli yöneticiler, F.Bahçe maçını, stadı dolduramayacakları düşündüklerinden, daha küçük bir stada almışlar. F.Bahçe Stadı’nın 4/1 büyüklüğündeki bu stat bile tam anlamıyla dolmayınca, yöneticiler kapıları açmakla buldular çareyi. Futbolcular maçtan önce geleneksel Ukrayna şarkıları eşliğinde ısındılar. Bir küçük not daha... Maç biletlerinin üzerinde bir dönem F.Bahçe’de futbol oynayan D.Kiev’in yıldızı Rebrov’un resmi yer alıyordu.

Dinamo yenilir

KARŞILAŞMANIN ikinci yarısına iyi başlayan F.Bahçe daha ilk dakikalarda golü buldu. Ancak defansın yaptığı inanılmaz hatalar, kendisinden bir gömlek düşük bir takıma karşı mağlubiyeti getirdi. Denizcilikte bir tabir vardır. "Mayday... Mayday..." anonsu. F.Bahçe’nin defansı da aynı bu şekilde "Mayday... Mayday..." anonsu verdi. F.Bahçe, bu takımı Kadıköy’de yenecek kalitede. Ben öyle olacağına inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları