110 milyon dolarlık ’provokatör Flatofis’te Obama’yı bile beklediler

IŞIK Plastik’in patronu Mehmet Çeker, geçen çarşamba uğradı, birlikte Sinpaş Grubu’nun İstanbul Eyüp’te 110 milyon dolara yaptığı "Flatofis"e gittik.

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sinpaş Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özdemir tanıtım için kolları sıvamıştı.

Kayınbiraderi Enis Şener’le "Kadife" adlı restoranı Flatofis’e de taşımayı planlayan milli basketbolcu İbrahim Kutluay da oradaydı.

Avni Çelik, Katar, Bahreyn ve Kuveyt’e yaptığı ziyaretten söz etti:

Buradan bakınca, ’Dünya krizdeyken petrol sayesinde Körfez ülkeleri çok rahat’ diyoruz değil mi?

- İlk bakışta öyle ama gelen bilgiler aynı şeyi söylemiyor.

Haklısınız. Ziyaretim sırasında bir işadamı örnek verdi. ABD merkezli bir şirketten 2 milyar dolarlık hisse almış. Krizde o hisselerin değeri 160 milyon dolara düşmüş. Yani, krizden etkilenmeyen hemen hemen yok gibi.

O sırada Ömer Faruk Çelik yanımıza gelince sordum:

Flatofis’in yüzde 60’ını kiraya vermişsiniz. Kriz yüzünden vazgeçenler oldu mu?

- Ön anlaşma yapmışken "ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama koltuğuna otursun, sonra kira işini konuşuruz" diyenler oldu.

Flatofis’te ofis kiralamak için Obama’nın başkanlık koltuğuna oturmasını beklemenin arkasında yatan aslında "Obama’yla birlikte toparlanma başlayabilir" umuduydu.

Ömer Faruk Çelik’in verdiği örnek üzerine, o sabah Servet Yıldırım’ın NTV’deki Davos’tan canlı yayınında Milliyet Yazarı Osman Ulagay’ın Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’dan alıntısını aktardım:

-Merkez Bankası Başkanı, "Dünya bankacılık sisteminde 1 trilyon dolarlık likidite var. Güven ortamı sağlanamadığı için bu para devreye giremiyor" demiş. Bu durum, güveni sağlamak için her ülkenin elinden geleni yapması gerektiğini gösteriyor.

Avni Çelik, Flatofis’i şöyle tanımladı:

-Sinpaş’ın projeleri, her bulunduğu bölge için "provokatör" olmuştur. Gelişmeyi, fiyatları tetiklemiştir. Flatofis de Eyüp’te ’provokatör’ olacak.

Flatofis projesi, Kanal 7 binasının yerinde gelişti. Ahmet Hakan’ın İskele Sancak programını hazırladığı dönemde Kanal 7’ye gitmiş, o binayı görmüştüm.

Flatofisi’i gezince, Avni Çelik’in "provokatör" benzetmesinin yerine oturduğunu gördüm.

Eyüp, "Provokatör Flatofis"le kriz ortasında canlanma örneği yaşar mı?

Önce atı sağlam kazığa bağla, sonra ’hamdolsun’ de

PERŞEMBE akşamı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şimon Peres’le katıldığı oturumda Türkiye’ye karşı haksızlık yapılması üzerine "Davos benim için bitmiştir" dediği sırada Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Numan Kurtulmuş, Teoman Rıza Güneri ve Ertan Yülek’in sohbet toplantısındaydım.

Prof. Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın krize yaklaşımını şöyle eleştirdi: "Sayın Başbakan, ’Hamdolsun, biz iyi durumdayız’ diyordu başlangıçta. Tamam, hamdetmesini bilelim ama önce atı sağlam kazığa bağlayalım."

Prof. Kurtulmuş’u ilk kez yakından dinleme fırsatı buldum. Ancak, ilk izlenimim, Kurtulmuş liderliğindeki Saadet’in klasik muhalefet çizgisinden öteye gidemediği şeklinde oldu.

AKP’li başkan adaylarının ’Davos Fatihi’ sevinci

İSTANBULLU bir işadamı, cuma sabahı İstanbul’un ilçelerinden birinin AKP’li belediye başkanı adayı arkadaşına sordu:

Çalışmalar nasıl gidiyor?

- Oyumuz 5 puan yükseldi.

Ne yaptın da oyunuz 5 puan yükseldi?

- Ben değil, Sayın Başbakan yaptı. Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le katıldığı oturumda Türkiye’ye yapılan haksızlık üzerine tavır koyup, oturumu terketmesi kamuoyunda destek gördü. Bu durum oyumuzu 5 puan yükseltir.

"Davos Fatihi Erdoğan"
rüzgarı, 29 Mart’a kadar etkisini sürdürebilir mi? Bu rüzgar, sandıktan artı 5 puan çıkarır mı?
Yazarın Tüm Yazıları