GeriSeyahat W sezona hızlı girdi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
W sezona hızlı girdi

W sezona hızlı girdi

Tanıtımlarına her mekan gibi "bu kışın en popüler mekanı" yazıyorlar. Ama bunlarınki doğru. Beşiktaş Akaretler’de W Otel’in içine açılan W Lounge’dan bahsediyorum. Para parayı çeker derler ya, işte aynen müşteri de müşteriyi çekiyor.

Haftaiçi bile olsa nasılsa ortam güzeldir diye insanlar W’ye gidiyor. Yalnız, biraz fazla A plus bir müdavim kitlesi var, artık bu kadarı bana da ağır geliyor: İkoncan’dan tutun (e-tash), Nurettin Nasman’a, Deniz Berdan’a, Dilara Endican’a, Serdar Bilgili’ye, magazin sayfalarını renklendiren herkes orada.

Buna mukabil beni şaşırtan bir şey oldu ki, o da şu: Kendi benzerlerine göre W’de fiyatlar daha makul. Yemekler 14-38 lira arasında. İki kişi gittik içeceklerimize 37 lira verip çıktık.

Mutfağı dünya mutfağı. Yemeğe giden arkadaşlarım en çok "Moğol usulü kuzu satay"ı beğendiklerini söylüyor. İsteyene hamburger, pizza gibi atıştırmalıklar da var.

RAHAT KOLTUKRAHAT KIYAFET VE RAHAT İNSANLAR

Dekorasyon ahşap ağırlıklı, rahat koltuklar, oturma grupları var. Hemen herkes oturduğu yerden birbirini görebiliyor ama özel gruplar için sota köşeler de yaratılmış. Tahminim W 250 kişi rahat rahat alır.

İsteyen gündüz de gidebilir ama W’nin asıl numarası gece. Saat 22.00 gibi doluyor. Giriş ücreti yok. Yaş ortalaması 25-40. En çok rakı, mojito ve peach keen (şeftalili votka kokteyli) içiliyor. Gidecek olursanız, kendinizi kasmayın, herkes gayet rahat giyiniyor.

Zaten henüz görmediyseniz, bu vesileyle Akaretler’in yeni halini de bir görün derim. Hakikaten pırıl pırıl. W Lounge, kendi otelinin içinde, Süleyman Seba Caddesi Akaretler’de. (212) 381 21 21.

Krizde kimler sokağa çıkıyor?

Herkes tutturmuş, krizde insanlar moral bulmak için gece mekanlarını dolduruyor, diyorlar. Bence bu yorumu yapanların ya ekonomiden haberleri yok, ya da insan psikolojisinden.

El insaf, azıcık aklıselim beyler!

Yani şu durumda, işsiz kalan bankacı, siftahsız kepenk kapatan esnaf, iş bulma umudu 2 yıl daha ertelenmiş üniversite mezunu doluştular mekanlara göbek mi atıyorlar?

Böyle bir şey bütün insanlık tarihine sadece tek bir kez oldu, o da çok özel bir durumdu ve Pompei halkı da şehrin kendisiyle birlikte gaibe karıştı.

Evet tespit doğru. Birçok gece mekanı normalde olduğundan çok daha dolu ve evet yine doğru ki, bunun nedeni ekonomik kriz.

Ama yapılan tahlil yanlış:

Çünkü sokağa çıkıp eğlenenler krizin mağdurları değil, ballıları!

O görülen kalabalıklar işlerini kaybeden ya da işleri kötüleşenler değil.

Cebinde zaten parası olup, krizin yarattığı ortamda servetini katlayanlar. Yani dolarcıkları bir ayda yüzde 50 değerlenen kesim.

Kriz başladığında cebinde nakit 100 bin dolar olan adamın, bugün satın alma gücü yüzde elli daha fazla.

Haliyle de çıkıp kutluyor, eğleniyor, harcıyor.

2001 krizinde de aynı şey olmuştu. İsmi lazım değil ama ben işsiz kaldığıma üzülürken, İstanbul’un en eski işletmecilerinden biri aynen şunları söylemişti:

Bu kriz o kadar kötü olmadı galiba, rantiye parasına para kattıkça bizim işler artıyor!

NEREYE KAÇSAK?

Riva’da Kardak Evi’ne

Kardak Evi, İstanbul şehir merkezine 45 kilometre mesafede, Karadeniz’in Riva kıyısında bulunan sarp yamaçlı bir koyda. Taş bir yapı. 100 dönüm arazi içerisinde yer alıyor. 1855 yılında İngilizler, kayıkhane olarak kullanmak üzere inşa etmişler. Bu yapı restore edilerek 2 odalı bir villaya dönüştürüldü. En fazla 4 kişi konaklama imkanı var. Devamlı dalga seslerinin içinde, denize sıfır konumda. Bir verandası da bulunuyor, yazın denize girmek mümkün. TV, sinema sistemi, şömine ve bar gibi akla gelebilecek her türlü konfor düşünülmüş. Kalabalıktan, keşmekeşten kaçmak için ideal: Elektrik jeneratörle sağlanıyor. Telefon hattı yok. Dahası cep telefonları da çekmiyor. Yalnız fiyatı biraz tuzluca: Adam başı 500 $’cıkmış. (216) 434 57 57.

NE YESEK?

Brau’da 1 metrelik sosis

Beyoğlu Balans’ın en alt katındaki Brau metrelik sosisler servis ediyor. 600 gramlık sosis tahta plaka üzerinde, Alman lahana turşusu (sover kraut) ve elma dilimi patates kızartmalarıyla geliyor. Zencefilli de bir sosu var. Fiyatı 24 lira. 4 kişi yiyebilirsiniz. Beyoğlu’nda bildiğim en kötü servislerden birine sahipler ama eğer giderseniz sosisin yanında kendi ürettikleri biralardan denemeyi unutmayın. (212) 251 70 20.

Picante’de Nachos

Picante bir Meksika lokantası. Beyoğlu Asmalımescit’te olduğu kadar, hatta belki daha bile fazla Çeşme Alaçatı’da sükse yaptı. Her ikisinde de yedim ve servisinden sunumuna kadar çok memnun kaldım. Özellikle atıştırmalıklarda çok başarılılar. Picante’nin en beğenilen yemeği Nachos. Temel olarak ekşi soslu mısır cipsi denilebilir. Ama asıl tadını veren fasulye ezmesi. Tabii yazarak anlatmak bir yere kadar, tatmak lazım. Fiyatı 14 lira. Asmalımescit’e gidince göreceksiniz, küçücük, samimi bir dükkan, o yüzden gitmeden bir telefon etmekte fayda var. (212) 252 47 53.

NE VAR NE YOK?

ELEKTRONİK SEVENLERE


Roger Sanchez Airport’ta

Zincirlikuyu’daki Airport (eski Stage) bu akşam Grammy ödüllü ikon DJ Roger Sanchez’i ağırlıyor. 22.00’deki partiye biletler 50 lira. (212) 266 74 19.

ROCK SEVENLERE

Gripin Studio Live’da

3 elemanını askere uğurlayacak grup, yarın akşam bir arada son kez Beyoğlu, Studio Live’da dalgalanıp durulucak. Biletler 30 lira. (212) 244 77 12.

POP SEVENLERE

Nez Studio 54’te

Epeydir ortalarda görünmeyen şarkıcı Nez bu akşam 22.00’de Taksim Sıraselviler’de yeni açılan Studio 54’te çıkıyor. Biletler 40 lira. (212) 243 36 31.

ORADANELER OLUYOR?

Domingez Antalya’da

Dünyadaki en iyi on müzisyenden biri kabul edilen Chano Dominguez Piano Flamenco’yla Kültürpark AKM Aspendos’ta. Biletler 20-25 lira. (242) 243 88 49.

Gülşen Kocaeli’nde

Şarkıcı Gülşen’in İzmitli hayranları bu akşam Bilgisu Caddesi Sapphire Club’ta toplanıyor. Biletler ayakta 56 lira. www.biletix.com (216) 556 98 00.

Sakin Balıkesir’de

Gönen Sanat Kafe bu akşam hep bir ağızdan Asfalt Dünya’yı söylemeye hazırlanıyor. Grup Sakin’in konseri 20.00’de. Biletler 10-15 lira. (266) 762 19 50.

Kurban İzmir’de

Vokalistleri Deniz’in askerden dönmesiyle bir araya gelen Kurban, İzmirli hayranlarıyla Bornova Ooze Venue’de buluşuyor. Biletler 23 lira. (232) 388 78 70.

0 Kilometre Bursa’da

Levent Yüksel’in müzisyen dostlarıyla kurduğu grup Sıfır Kilometre, yarın akşam Ataevler, Bursa Suare’de. Biletler 23-28 lira. (224) 443 10 01.

3 büyükler Ankara’da

Anadolu Gösteri Merkezi bu akşam 21.00’de aynı sahnede Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Seçil Heper’i ağırlıyor. Biletler 55-77 lira. (312) 286 12 11.

False