Umarım Suudi televizyonu maçı yayınlamıştır!

Lig rekoru total 86 puanı toplayan iki ekibe yakışmayan, eğlencesi eksik bir 90 dakikaydı.

Haberin Devamı

Dün Kadıköy’de ilk 45 dakika tamamlanıp uzatma süresi gösterildiğinde, elektronik tabelada “+45” yazmasını bekledim bir an! Çünkü koskoca 45 dakikada neredeyse hiçbir şey oynanmadı. Feridun Düzağaç ustanın sözcükleriyle, kaygıların hayalleri boğduğu bir devre izledik dün. İlk devrede toplam 4 şut atıldı. İkisi Kerem Demirbay, biri Mertens, biri de Crespo’dan, hepsi ceza alanı dışından, hepsi auta... İki takım toplam 20 faul yaptılar, top sadece 22 dakika oyunda kaldı. Organize hücum yok, aksiyon yok. Sanki Ülker Stadı’nda %21 oksijen-%78 azot değil de, %100 karbondioksit varmış, kimse nefes alamıyormuş gibi bir ilk devreydi.

ŞUTLARDA KEREM DEMiRBAY DETAYI

İki takım soyunma odalarına gittiğinde nispeten olumlu veriler Galatasaray’ı, olumsuzlar Fenerbahçe’yi gösteriyordu. Zira topa Galatasaray daha fazla sahipti, cılız da olsa etkin anlar, özellikle Barış’ın bindirmeleriyle sarı kırmızılılar tarafından üretildi. Barış soldan bir bindirmesinde Samuel’e sarı kart aldırdı. Bir bindirmesinde de yine Samuel’i geçip etkili bir orta yaptı ceza alanına. İsmail Kartal belli ki o kanatta bir değişiklik yapması gerektiğini hissetti. İkinci yarıya çıkarken Cengiz’i oyundan aldı, İsmail’i merkeze, İrfan’ı sağ açığa kaydırdı. Bu rötuş ikinci devrede Fenerbahçe’yi en azından bir tık oyuna ortak etti, sarı lacivertlilerin 61’de Szymanski’yle yakaladığı en net pozisyonun içinde de İsmail vardı zaten.

Haberin Devamı

Galatasaray’daysa günün dikkat çekici detayı, Kerem Demirbay’ın aynen Karagümrük önünde olduğu gibi sarı kırmızıların en fazla şut deneyen oyuncusu olması.

iKiNCi DEVRE BiRAZ DAHA iYiYDi

İkinci devre, ilk yarıdan bir kademe daha fazla futbol oynansa da, büyük resimde “dağın fare doğurması” gerçeğinden uzaklaşamadık. Bu haftaya toplamda 32 maçın 28’ini kazanarak gelen, 65 yılın Süper Lig rekoru total 86 puanı toplayan iki ekibe yakışmayan, eğlencesi eksik bir 90 dakikaydı her haliyle.

Umarım Suudi Arabistanlı yetkililer de dünkü berbat maçı izleyip Süper Kupa için teklif ettikleri paradan vazgeçerler de, en azından cumhuriyetin yüzüncü yılında Atatürk Olimpiyat’ta oynanır o simge müsabaka

Yazarın Tüm Yazıları