Sürpriz kahramanlar sahnede

G.Saray’ın farklı galibiyetinde Abdülkerim, Kerem Demirbay ve Kaan’ın payı büyüktü.

Haberin Devamı

Dün Seyrantepe’deki müsabakaya uzaktan bakıp sahada yeşil beyaz formalıları, kenarda Hakan Keleş’i ve geçiş stratejisini görseniz, Giresunspor-Galatasaray maçını izlediğinizi zannedebilirdiniz. Hakan Keleş aynen Giresun’daki gibi birinci bölgede olağanüstü sıkı ve doğru kapanan, sağ bekte Uğurcan, ön liberoda Oğulcan tercihleriyle defansif önlemleri maksimize eden bir anlayış benimsedi. Galatasaray’ın da bu maça 7 ciddi eksikle, Torreira’sız-İcardi’siz, kulübede de gençler haricinde sadece Tete’yle çıkması, Okan Buruk’un elini oldukça daralttı.

SORUMLULUK SIRASI ONLARDA

Bu tarz maçlarda olağan şüpheliler sahada olmayınca sürpriz kahramanların sırasıdır sorumluluk almak için. O dakikaya kadar etkili 3 şutla kaleci Deniz’i sıkça yoklayan Kerem Demirbay asisti yaptı, İcardi’nin yokluğunda İcardi golü sezonun yıldızlarından Abdülkerim’den geldi. Galatasaray’ın bu denli eksik olduğu bir günde aldığı bu farklı galibiyette Abdülkerim ve Kerem Demirbay’ın hücum katkılarıyla, Kaan Ayhan’ın sağ bekten yaptığı bindirmelerin altını çizmek gerek.

Haberin Devamı

ULUSAL TAKIMIMIZ iÇiN iYi HABER

Dün Olimpiyat Stadı’nda oynanan İstanbulspor-Fenerbahçe maçınaysa damgayı Cengiz vurdu elbette. Cengiz’in bu etkili oyunu, Euro 2024 öncesi ulusal takımımız için de iyi haber elbette. Ancak dünden taşan bir başka başlığın da Hakan Yakın olduğunu düşünüyorum ben. İstanbulspor zaten o takım elbiseli sporsevmez yeşil zemine girip takımı sahadan çektiğinde düştü belki de. Hakan Yakın da ben bu satırları yazarken gitmiş olabilir. Ancak Yakın’ın İstanbulspor’a oynattığı olumlu futbolu gözden kaçırmamak lazım.

KISITLI iMKANLARLA POZiTiF FUTBOL

Ligin en zayıf kadrosuna sergilettiği pozitif oyun, önde baskı, beklerin (özellikle Duhaney’nin) hücum katkısı saygıdeğer. İstanbulspor, Yakın öncesi rakip ceza sahasında maç başına 12 kez topla buluşurken, Hakan Hoca döneminde bu sayı 18,5 olmuş. Bir kıyas yapmak gerekirse, lig üçüncüsü Trabzonspor’un bu yıl ceza alanında topla buluşma ortalaması 18... Bu sezon kısıtlı imkanlarla pozitif futbol oynatan İlhan Palut ve Recep Uçar’ın yanına Hakan Yakın’ı da yazacaktır ligi dikkatle takip edenler.

Yazarın Tüm Yazıları