Old Trafford için umut veren bir gece

Davinson en az Torreira kadar iyiydi. Zaha da eski şaşaalı günlerindeki gibiydi.

Haberin Devamı

Galatasaray, dün gece sezonun belki de en yoğun, en konsantre 45 dakikasını oynadı: Birinci dakikadan 45+3’e kadar her an aktiflerdi, iştahlılardı, dinamiklerdi. Kerem’le, Zaha’yla, Tete’yle, İcardi’yle pozisyonlar buldular, muhteşem Bahadır’ı geçemediler sadece. İlk devreyi %71 topla oynama, 18 şut, 8 kornerle tamamladı sarı-kırmızılılar. Ancak tüm bu istatistiklerden daha önemlisi bence şuydu: Tamamlanamayan hücumlarda geri kazanma konusundaki başarı.

DAViNSON MÜTHiŞ OYNADI 

Galatasaray’da bu konuda genelde Torreira’nın üzerine çok fazla yük binerdi. Ancak dün ilk 45’te Torreira kadar, hatta belki Uruguaylı’dan daha fazla katkı yapan bir isim oldu bu alanda: Davinson Sanchez. Kolombiyalı stoper, tamamlanamayan hücumların dönüşünde öyle doğru pozisyon alıyor, öyle etkili müdahaleler yapıyor ki ister istemez şunu düşündürdü bana bu performans: Eğer Kopenhag maçında Davinson sahada olsaydı belki de Galatasaray daha güçlü bir atak sürekliliği sağlayıp ilk golü atabilirdi. Kopenhag’a karşı ilk golü atabilseler hikaye de farklı gelişebilirdi haliyle.

Haberin Devamı

TEMPOYU HiÇ DÜŞÜRMEDi

Dün Seyrantepe’de ikinci yarının başında bu riskli oyunun bedelini ödedi sarı kırmızılılar. Kerem Demirbay hücumda hem kolay bir top kaybedip, hem de geri koşmayınca 1-0 geriye düştü Galatasaray. Ancak yedikleri golden sonra da demoralize olmayan, temposu düşmeyen bir takım vardı sahada. Bu yoğun futbolun ödülünü de gollerle aldılar zaten.

TESCiLLi BiR ZAHA GOLÜ iZLEDiK

Dün Galatasaray’da tamamlanamayan atakların dönüşünde müthiş müdahaleleriyle göz dolduran Davinson Sanchez’in yanı sıra ilk kez ilk 11’de oynayan Zaha’ya da ayrı bir parantez açmak lazım. Kerem Aktürkoğlu’nun merkezde, Zaha’nın sol kanatta başladığı bu maçta Fildişili süperstar, Crystal Palace’taki şaşaalı günlerinden pasajlar sergiledi. Üç farklı pozisyonda iki kişinin arasından sihirle çıktı adeta. İyi futbolunu tescilli bir Zaha golüyle de süsledi. Hem Davinson’un hem Zaha’nın Salı akşamı Manchester United’a karşı başlayacaklarını düşünüyorum ben. Salı gecesi verilecek Old Trafford sınavı için umut vaat eden bir performans vardı dün sahada.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları