Advocaat kazandı Riekerink iflas etti

LİGİN en fazla serseri top kazanan takımı Fenerbahçe...

Haberin Devamı

Galatasaray’sa Adana’ya 72, Trabzon’a da 67 sahipsiz top bırakmış. İki ekip de rekor kırmışlar Galatasaray’a karşı. Dün de ev sahibi, Neustadter-Josef Souza’yla sahipsiz topları topladı, 3-4 pasta çıktılar hücuma. Riekerink seyretti bu durumu. Serdar’ı bekletip bekletip ilk kez derbide kullanma seçiminin amatörlüğü kadar, duran toplarda alan savunması tercihi de felaketti. Ligde yedikleri 8 golün, 5’i duran toptan. Dün de Souza’nın direği sıyıran kafasında De Jong’un çaresiz itişini görmüşsünüzdür. Hemen hepsi taktik arızalar.  

 

DOĞRU KARARLAR

 

Advocaat’ınsa Alper-Sow’la başlaması, devrede 4-3-3’e dönüşü, Galatasaray’ın şaşkın solunu Şener-Alper’le zorlaması, hepsi doğru kararlar. Advocaat kazandı, Riekerink’se iflas etti dün.

 

Haberin Devamı

TRİBÜN

 

İYİ PROVA

 

BEN deplasman yasağının kalkmasının zamansız olduğunu düşünenlerdenim. Dünün sakin geçmesi sevindirici. Umarım hep haksız çıkarım bu endişemde.

 

SNEIJDER ARTIK KALİFORNİYALI OLMUŞ

 

SNEİJDER’ın Galatasaray’daki ilk 3 yılıyla, son 1 yılını ayırmak gerek. İlk 3 senesinde iştahlı, arzulu, arayan-kovalayan bir Sneijder.

 

Bir yılı aşkın bir süreden beriyse Los Angeles’taki sükseli hayatı öncesi son Avrupa turlarını atıyor izlenimi veriyor bana.

 

2014-15’te 10 gol, geçen sezon 5 gol, bu yıl 11 haftada sıfır gol.

 

Üstelik sıfıra yakın bir futbol. Bu yıl kaleye gönderdiği her 5 toptan 4’ü ceza alanı dışından.

 

Dün ilk devrede 22 kez topla buluşmuş, bunlardan 21’i yarı sahanın sol tarafında.

 

Haberin Devamı

Oyuna katkı vermediği gibi, soldaki organizasyonda manasız bir kalabalık ve karışıklık yarattı birkaç pozisyonda.     

 

Selçuk’un fizyolojik mi psikolojik mi her ne sebepleyse kulübeye çekilmesi doğruydu.

 

Sıra artık Sneijder’da. Riekerink’in Josue’yi 18’e dahi almayıp Sneijder’ı oynatması akıl almaz.

 

MAÇIN HAKEMİ: CÜNEYT ÇAKIR

 

63’te Sabri’nin elle oynadığı pozisyonu kaçırdı. Tolga’nın volesinde Skrtel’in kolu bitişikti, karar doğru.

 

EREN SAKATLANDIĞINDA JOSUE!

 

DÜN akşam Galatasaray kulübesinde iki stoper, bir bek, bir ön libero vardı... Eren sakatlanınca oyuna girecek forvet kalmaması sürpriz değil, tamamen strateji hatası. Josue’yi 18’e almayıp Semih-Chedjou’yu bir arada kenarda oturtması akıl almaz. Advocaat’ın farkı kulübede bile hissediliyor: Salih-Aatif-Stoch-Emenike-Fernandao’nun tamamı ofansif tercihler.

 

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI: VAN PERSIE

 

PREMİER Lig’de rekorların adamıydı. Süper Lig’e de yavaş yavaş damga vuruyor.

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

DICK ADVOCAAT

 

ELİNDE 5 iyi forvet var, döndürerek ikili ikili kullanması doğru tercih. Sow-Van Persie’nin bir arada oynaması galibiyeti getirdi Fenerbahçe’ye. Çünkü büyük maçı, büyük oyuncu kazanır. 

 

JAN OLDE RIEKERINK

 

DE Jong yerden kalkamadı bile. Tolga’nın ilk yarıda 7 faulü vardı, yani bütün Fenerbahçe takımı kadar. Josue evde, hasta Selçuk kulübede. Neredeyse bütün tercihleri yanlıştı Riekerink’in.

Yazarın Tüm Yazıları