Galatasaray markası ve başvuru skandalı!

UEFA, Lokomotiv maçıyla ilgili talepleri reddetti çünkü geç kalınmıştı.

Haberin Devamı

Bundan 5 gün öncesiydi... G.Saray, 6 Kasım akşamı resmi hesaplardan “L.Moskova maçındaki kural hatası hakkında” başlığı ile bir duyuru yapmıştı. Duyuruda da “Kulübümüz, Lokomotiv maçındaki kural hatası nedeniyle hükmen galibiyet bu talebimiz kabul görmezse maçın tekrar oynanması talebi ile UEFA nezdinde gerekli hukuki başvuruyu yapmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

Ve konu epeyce gündemi de meşgul etmişti. Her neyse... Sonuçta başvuru ile ilgili UEFA’dan beklenen cevap geldi.

“Onu isteriz, olmazsa bunu isteriz gibi” UEFA’dan farklı taleplerde bulunan kulübe gelen cevap, beklentilerden farklı (!) daha doğrusu biraz da şoke edici cinstendi. G.Saray’ın talepleri reddedilmişti. Ama gerekçesi ilginçti: “Başvuru zamanında yapılmadığından, reddine...”

Haberin Devamı

OĞULCAN MESELESİNDE DE YANLIŞ ADRESE GİDİLMİŞTİ

Maalesef Galatasaray’ın umudu olan bir dosya, ‘hukukçularının’ başvuruda yaptıkları bu fahiş hatayla kapanmış oldu. UEFA Avrupa Ligi 2022 talimatı madde 53’e 01... Konu başlığı ‘İtirazlar.’ Kısa ve öz şekilde; “Kulüpler müsabaka ile ilgili itirazlarını UEFA Disiplin Hükümleri çerçevesinde müsabaka bitiminden sonra en geç 24 saat içinde yapar” diyor.

Yani karmaşık ve anlaşılmayan bir durum yok. Belli ki kitabın kapağı bile açılmamış.

Üç madde sonrası, yani 56. maddede itiraz usulü ile ilgili detaylar var. Örneğin yazılı yapılması ve 1000 Euro’luk bir harcın yatırılması v.s. Galatasaray gibi uluslararası üne sahip bir kulübün hukukçularının böyle bir hata yapması, geçiştirilecek bir durum değildir...

Tıpkı kamuoyu ile paylaşılan UEFA başvurusunun, akıbetinin paylaşılamaması gibi... Tıpkı benzer bir hatanın kısa bir süre önce Oğulcan için Rize’nin hesabına yatırılması gereken paranın TFF’ye yatırılarak “Hadi bize muvafakat belgesi ver” denerek yanlış adresten evrak istenmesi gibi...

BURAK YILMAZ'DAN ABDÜLKERİM BARDAKÇI'YA!

Milli Takımımız hayati önem taşıyan iki maça çıkacak. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Aday kadro açıklandı yine tek umudumuz 36’lık Burak Yılmaz. Başka yok. Burak’ın alternatifleri de kulüplerinde pek forma şansı bulamayan Kenan Karaman ve Serdar Dursun. Peki başka var mı? Yok. Rakamlar ortada. Girin TFF resmi sitesine bakın ‘Süper Lig gol krallığı sıralamasında ilk 25 futbolcu arasında bizden biri var mı?’ diye. İlk 5 veya ilk 10 demiyorum, dikkat edin. En iyi ve verimli golcülerimiz 15. sıradaki ‘Fransa’ menşeli Umut Bozok ve 25. sırada yer alan Konyaspor’un stoperi Abdülkerim Bardakçı. Boşuna değil tek gol umudumuzun Burak Yılmaz olması.

Haberin Devamı

Galatasaray markası ve başvuru skandalı

Galatasaray markası ve başvuru skandalı

TRABZONSPOR İÇİN İŞLEM TAMAM

Süper Lig’in zirvesi için bundan sonra bir anket yapılacaksa bunun tek bir konusu olabilir. O da; “Aşağıdaki takımlardan hangisi ligi ikinci tamamlar” anketi...

a) Galatasaray b) Beşiktaş c) Fenerbahçe.

Bunun da gerekçesi sadece Trabzon’un iyi olduğundan değil. Diğerleri için bugünlerin daha iyi günleri olması! Belki birkaç ay sonra bu anketin şıkları arasında bazılarını göremezseniz de şaşırmayın.

Trabzon kanadına bakıyorum, o iki sezon öncesi Başakşehir’e kaptırılan şampiyonluktan ders çıkartılmış. Ayaklar yere basıyor. Ben Trabzon’un liderliği kolay kolay bırakacağını düşünmüyorum. Sebep mi? Öyle çok ki... Mesela Bakasetas, Nwakaeme ve Hamsik. İlk 12 haftada atılan 24 golün 22’sinde bu futbolcuların imzasının olması normal bir şey olmasa gerek.

Haberin Devamı

Galatasaray markası ve başvuru skandalı

BEINSPORTS'UN KAPSAMA ALANI

Tribünlerde Abdullah Avcı’ya küfür ediliyor, kameralar haliyle ona dönüyor. Pereira’ya ‘istifa’ tezahüratları yapılıyor yine yayıncı kuruluş hocanın o andaki halini ekranlara taşıyor. Peki herkese var da protokole yok mu sevgili yayıncım?

Mesela benzer olay bir teknik adam için değil de bir başkan ve yönetim olduğunda neden kameralarınızı protokele çevirmezsiniz?

Mesela çok büyük bir teveccühle Fenerbahçe Başkanlığı’na getirilen sayın Ali Koç’un tribünlerin o istifa tezahüratları sırasındaki hali sizin için toplum için önem arz etmiyor mu? S

Sadece F.Bahçe özelinde demiyorum, G.Saray veya Beşiktaş başkanı için de aynı şey geçerli. Bu kadar da korkak olmasak diyorum.

Haberin Devamı

TERİM'İN İLETİŞİMİ

Fatih Terim’in Karagümrük maçı sonrası basın toplantısı yine enteresandı. Hem rakamlar hem de içerik açısından. Birçok kişi benim gibi Terim’i dinledikten sonra “Biz galiba başka bir maç izledik” diye düşünüyor. Neyse...

Peki her kötü sonucun ardından “Bütün aksilikler hep bizi buluyor” cümlesine ne demeli? Tıpkı Avrupa maçları sularında ‘perşembe-pazar’ muhabettiyle yaptığı o yorgunluk vurgusuna. Ocak ayı transfer muhabbetine... Bireysel hatalardan dem vurarak futbolcu bazlı fatura çıkarmasına...

Hoca son zamanlarda tekrara düşüyor, söyledikleriyle çelişiyor. Sanıyorum Terim, uzun yıllar iletişim danışmanlığını yapan Aslı, Hande hanımın eksikliğini yaşıyor.

Haberin Devamı

ÖZKAHYA'NIN YERİNE 2 ADAY

MHK, 2022 FIFA hakem listesini 1 Ekim’de gönderdi... Listede yer alan Halis Özkahya sürpriz bir şekilde hakemliği bıraktı. MHK yerine kimin ismini yazacak henüz net değil. 2 aday var, biri Erkan Özdamar diğeri de Atilla Karaoğlan. 1-2 güne netleşir.

Yazarın Tüm Yazıları