Beşiktaş-Galatasaray derbisi Cüneyt Çakır’ın

SEZON başından bu yana hakem hataları ile yatıyor, hakem hataları ile kalkıyoruz.

Haberin Devamı

Evet, kabul edelim ki hakemlerimiz çok formsuz. Ciddi eğitim ve yönetim eksikliği var. Öyle ki durdurdukları oyunu yeniden nasıl başlatacaklarını bilemeyecek ve bu kısa periyotta 5-6 kural hatası yapacak kadar. Yaptıkları işin önemini, yön verdikleri futbol ekonomisinin değerini fark edemeyecek kadar. Tek hedefleri var “Haftaya bir fazla maça daha nasıl gidebilirim.”

Böylesine sığ hedefi olanların başarıyı yakalaması çok zor! UEFA koşularında başarısız oldukları için FIFA listesinden çıkarılan ve ligde de koşmadıkları için ciddi eleştiri alan hakemler çoğunluktayken ve her geçen gün hızlanan futbola rağmen hakemliği bırakma yaşını 45’ten 47’ye çıkarmak, elinde yeterli sayıda kalifiye hakemin yokken hakem sayısını 22’ye indirme projesinde ısrar ve ülke gerçeğini görmemek niye? Hakemliği yönetenlere, eğitenlere ve hakemlere birileri futbol ekonomisini anlatması lazım.

 

Haberin Devamı


İŞLER SARPA SARACAK

 


DİĞER yandan asıl tarifi “Bariz gol şansı’’ olan ifadeyi ‘’Son adam meselesi’’ diyecek kadar konudan uzak yorumlayanların yarattığı yorum kirliliği ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Televizyonlarda oyun kurallarını ve hakem kararlarını yorumlayan eski futbolcu, teknik adam, köşe yazarı, takım yazarı, eski hakem, engin ve derin futbol bilgisine sahip pek çok değerli yorumcu var. Tabii ki onların görüşlerine saygı duyuyoruz. Ancak her geçen gün gelişen ve değişen UEFA talimatlarını, yorumlarını bilmeden, sahalarda uygulayan olmada, derinlemesine yorumlamak, sadece bir gün hakem seminerine gidip katılmakla Avrupa da çok maç seyrediyorum demekle kamuoyunu yönlendirmek, bilirkişi olmak bence kargaşayı kaosu körüklemek oluyor. TFF ve naklen yayıncı kuruluşun ortaklaşa bir proje ile acilen bunu çözmesi gerekir. Yoksa önümüzdeki haftalarda maçlar daha da kritik olunca işler sarpa saracak...

 


“SON ADAM” KRİTERİ YOK

 

Haberin Devamı


HAFTA sonu Gaziantepspor-Fenerbahçe maçındaki Hasan Ali’nin ihracına pek çok yorumcu “son adam” dedi. Ama son adam diye bir kriter yok. Bariz gol şansı var. UEFA da kaleye 55-60 metre mesafedeki böyle pozisyonlarda bariz gol şansı kriterlerinden bahsedemeyiz diyor. Haa... Pozisyonda Hasan Ali ciddi faullü oyundan ihraç oldu derseniz, saygı duyarım. Hakem de zaten raporunda “Ciddi faullü oyundan dolayı ihraç ettim” diye yazmış.


Son günlerde ‘’yabancı hakem gelsin’’ deniyor. Oysa ülkemizde UEFA ve FIFA’nın kabul ettiği bir Dünya markası var. Bu akşam da Şampiyonlar Ligi Chelsea-Porto maçını yönetecek. Cüneyt Çakır ve ekibini Dünya ülkeleri kendi maçlarına isterken biz yabancı hakem istiyoruz! Tuhaf değil mi?

Haberin Devamı


Bence sorun yabancı hakem değil, ahbap çavuş, bölgecilik, adamcılık, iyi çocuk bizim çocuk, eski hakemin oğlu, bakanın kuzeni, milletvekilinin yeğeni siyasetinden arındırılmış yetenekli, yürekli, ilkeli, liyakati kabul edilen hakem. Hazır liyakat demişken şunu yazalım hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini Dünya’nın kabul ettiği liyakate sahip Cüneyt Çakır yönetecek.

Yazarın Tüm Yazıları