Derbi idmanda kazanılmaz

Siyah beyazlı taraftarlar, antrenmana giden 40 bin taraftarın motivasyonuyla gelen G.Saray karşısında kırılgan anlarda Kartal’a el verdi.

Haberin Devamı

Günlerdir yönetici demeçlerinin meşgul ettiği futbol kamuoyunda derbiye ancak derbi günü odaklanabildik. Açıkçası ben, maçın ilk 45 dakikasında derbiye de konsantre olmakta zorlandım. Çünkü futbol namına ortada pek bir şey yoktu. İki takımın kadrolarını toplamda düşününce ‘düşük profilli’ oyuncu sayısı epey fazlaydı. Evet, mücadele vardı fakat kalite düşüktü. 5’li orta sahayla başlayan G.Saray’a karşı Beşiktaş’ın mukavemet edip etmeyeceği merak konusuydu.

Penaltıdan öne geçinceye kadar siyah beyazlılar maçı rahat bir şekilde götürdü. Hem topu çok iyi dolaştırarak rakibine göstermedi. Ancak sonrasında Beşiktaş, hep karşılayan pozisyonunda kaldı. Ozan Kabak’ın direkte patlayan şutu, ilk devrenin kırılma anıydı. Quaresma etkisiz kalırken genç Güven’in de çok fazla beslendiği söylenemez. Pektemek ise presiyle ve top dağıtıcılığıyla karnesine iyiler yazdırdı. Güneş, ikinci devreye Güven’i çıkarıp Atiba ile başladı. Pektemek kanatta ucak geçerken Ljajic’i sola çekti. Oyun kurucu bölgesiyse Dorukhan’a kaldı. Tüm bunlar orta alanı güçlendirmek içindi. Ancak bu hamleler bu kez ofansi bölgeyi zayıflattı. Hatta Quresma, top alamadığı için Güneş’e şikâyette bile bulundu. 60’tan sonra Pektemek yeniden sol kanada geçti ve bu da forvetsiz diziliş demekti. 70’te Lens girene kadar Beşiktaş bir diziliş kaosu yaşadı. Diğer yandan Sarpsborg maçının bakiyesi olsa gerek, Beşiktaş fiziksel olarak dün çok zorlandı. Diyeceksiniz ki Medel, Quaresma ve Atiba takviyesi yapıldı. Ne var ki Quaresma maçın 2. yarısında da toparlanamadı, sonradan giren Atiba’nın da o eski halinden eser yok şimdi! Gol için giren Love bile savunmadan 3 top çıkardı. Beşiktaş, Vodafone’daki en kötü derbisini oynadı ama kazandı.

Haberin Devamı

İŞTE GİTTİK VAR'A

Fikret Orman “Bize VAR yok mu” diye sordu. Akabinde oynanan maçta hakem VAR’la penaltı verdi ama siyah beyazlılar kaçırdı. Konya maçında VAR’a gidilmediği için kıyameti kopartan G.Saray için dün hakem iki kez VAR’a gitti. Cüneyt Çakır birincisinde “Penaltı yok” dedi, ikincisinde verdiği penaltıyı iptal etti. Varın gerisini siz düşünün!

Haberin Devamı

LİGİ YENİDEN BAŞLATIR

Sivas’a 2-1 kaybettikten sonra Şenol Güneş’e “Radikal bir değişim düşünüyor musunuz” diye sormuştum. Güneş, uzun uzun cevap verse de “Evet” demedi. Ancak Güneş benden esirgediği cevabı sahada uygulamalı olarak verdi. Kadroda yaptığı revizyon sonrası üç maçı da kazandı. Artık çeşitli bahanelerle oynamayan bazı aslar da şimdi oynamak için Güneş’ini gözünün içine bakacak. Bu da bir nevi ara transfer gibi olacak. Derbi Beşiktaş için final niteliğindeydi. İdmana giden 40 bin taraftarın motivasyonuyla gelen G.Saray’ı dün kötü oynasa da yendi çünkü tribünde onun 40 bin taraftarı vardı. Dün en kırılgan anlarında tribün takıma el verdi. Siyah beyazlılar devre arasına kayıpsız girerse, ligi ikinci devre yeniden başlatır.

Yazarın Tüm Yazıları