Genç Kartal’ın zafer gecesi

Eminim ki Beşiktaşlılar bu sezon takımlarıyla ilk kez bu kadar gurur duymuştur.

Haberin Devamı

Bir futbol takımının 17 oyuncusunun eksik olması tarihte görülmüş bir şey değil. Beşiktaş, bu şartlarda Zürih’te Lugano’nun karşısına çıktı. 2 takımın da gole yönelik, açık futbol sergilediği maçta kontrol genelde Beşiktaş’ta idi. Bunda Hadziahmetovic, Salih ve Oxlade-Chamberlain’den oluşan orta alanın etkisi büyüktü.

ERSiN BAŞARILIYDI

Stoper oynayan Bahtiyar Zaynutdinov’un geriden oyun kurma becerisine sahip olması da Beşiktaş’ın kurgusunu pozitif anlamda etkiledi. İlk yarının sonlarında gelen Cenk Tosun’un sol ayağıyla zor pozisyonda attığı gol ise birinci sınıf idi. Maçın genelinde zaman zaman Lugano’ya fırsatlar da verdik ancak bu şutların hepsinde kaleci Ersin başarılıydı.

GENÇLER PARILDADI 

Beşiktaş’ta dün forma giyen altyapıdan gelen genç oyuncular hem göz doldurdu hem de gelecek için umut verdi. Maça 11’de başlayan Emrecan Terzi, hiç sırıtmadı. Emrecan ilk profesyonel maçında alkışı hak etti. Son dakikada attığı golle Avrupa’nın dört bir yanından gelen gurbetçilerimizi gururlandırdı.

Haberin Devamı

Oyuna sonradan giren Semih Kılıçsoy, belki çok net fırsatlardan yararlanamadı ama son derece etkili bir performans ortaya koydu. 16 yaşındaki Mustafa Hekimoğlu da fiziği ile ve tekniği ile dikkat çekti.

Dün hem prestij hem de ülke puanı açısından 17 eksikle alınan bu galibiyet ve 20 yaşın altındaki 6 futbolcunun forma giymesi çok değerliydi. Eminim ki zor günler geçiren Beşiktaşlılar dün bu sezon takımlarıyla ilk kez bu kadar gurur duymuştur.

Yazarın Tüm Yazıları