Matematiksel olmasa da psikolojik olarak kupanın bir kulpundan tuttu

G.Saray, Başakşehir galibiyetiyle şampiyonluk hedefine çok ama çok yaklaştı.

Haberin Devamı

Başakşehir ile oynadığı son 6 Süper Ligi maçında 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak hiç yenilmeyen lider Galatasaray, en yakın rakibi Fenerbahçe’nin bir gün önce Giresun’da yaşadığı puan kaybının getirdiği ekstra motivasyonla sahaya çıktı. Okan Buruk, takımla kimyası tutmayan Adekugbe’nin yerine genç Kazımcan’la başladı oyuna. Sakatlığı nedeniyle oynamayan Syzsyz Başakşehir adına çok önemli bir eksikti.

G.SARAY YiNE iŞTAHLI BAŞLADI 

Galatasaray, yine oyuna arzulu, iştahlı ve direkt skoru yakalamak adına ne gerekirse onu yaparak başladı. Mertens’in 4. ve 5. dakikalardaki 3 şut denemesi, Torreira’nın 14. dakikada ceza sahası içinden yaptığı vuruş, duran topları ön direğe kullanıp İcardi’nin topu arkaya aktarma düşünceleri ve Oliveira’nın 16. dakikada vurduğu kafa şutu, Galatasaray’ın sahip olduğu hırsın sahaya yansımalarıydı. Sarı kırmızılıların ilk 20 dakikada ulaştığı şut sayısı 8’di. Bununla birlikte rakip yarı alanda pres de uyguladı.

Haberin Devamı

iLK YARIDA 13 ŞUT ATIP 18 ORTA YAPTI 

Açıkçası ilk yarıda Başakşehir oynamadı değil, Galatasaray oynatmadı. Oynamasına izin vermedi. Başakşehir, üzerine gelen Galatasaray’ın arkada boşalttığı alanlardan yararlanmak istedi. Fakat bunu ilk kez ancak 25. dakikada Deniz’in uzaktan şutu ile yapabildiler. Sonrasında Aleksic ve Serdar’la pozisyonlara girmiş olsalar da ilk yarıda son vuruşlara kadar her şeyi mükemmel yapan bir Galatasaray izledi. Sarı kırmızılıların oyunu bu kadar domine ettiği ve pozisyon bulduğu maçta golü penaltıdan bulması gecenin ilginç notu oldu. İlk yarıda 13 şut çekip 18 orta yapan ve 19 kez rakip ceza sahasında topla buluşan Galatasaray’ın en iyileri Boey ve Kazımcan’dı.

HAVA TOPLARINDA %100 BAŞARI

Sarı kırmızılıların bu yarıda hava topları ve ikili mücadelelerde yüzde 100’e yakın başarı sağlamaları da bir başka dikkat çeken önemli istatistikti.

İkinci yarı her iki takımın daha fazla gol pozisyonu ürettiği bir bölüm oldu. Emre Belözoğlu’nun Aleksic-Adnan Januzaj değişikliği, Başakşehir’in Galatasaray’ın üstüne gitmesini sağladı.

Haberin Devamı

iKiNCi DEVRE SIKINTILI GEÇTi 

İkinci yarının bazı bölümleri Galatasaray adına sıkıntılı geçti. Bu süreçte Başakşehir beraberlik golünü bulabilirdi. Belözoğlu; Lima ve Biglia’yı çıkarıp, yerlerine Caner ve Berkay’ı alırken, Buruk buna Mertens ile Oliveira’yı çıkarıp Zaniolo ve Midtsjö’yü alarak karşılık verdi. Bu dakikadan sonra karşılıklı gol pozisyonları yaşandı ve ortaya izlemesi zevk veren bir maç çıktı.

Sonuç itibariyle matematiksel olarak Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın şansları devam ediyor olsa da Galatasaray bu maçtan aldığı 3 puanla psikolojik yönden şampiyonluğa çok ama çok yaklaştı.

EĞER ‘VAR’ YOK iSE HALiL UMUT MELER DE YOK!

Yapay zekanın hakem ve VAR ekibi olarak en sağlam atama yaptığı maç bu oldu. Halil Umut Meler U20 Dünya Kupası’na gideceği için sezon sonuna kadar Türkiye’de maç yönetemeyecek. Ülkemizi temsil edeceği için kendisine başarılar diliyoruz. Bu sezon Süper Lig’de 14. müsabakasını yöneten Meler, Galatasaray’ın 5, Başakşehir’in 3 maçında düdük çaldı. VAR masasında da ise, Avrupa arenasında VAR ve AVAR olarak görev yapan Abdulkadir Bitigen oturdu.

Haberin Devamı

MAÇTA UMARSIZ BiR GÖRÜNTÜ SERGiLEDi 

Halil Umut Meler maçta bazı sarı kart ve faul hataları yaptı. Özellikle ceza sahası içerisindeki kritik pozisyonlarda ‘yer almada’ sorun yaşadı. Bu pozisyonlarda görüş açısı sıfır olan açılara giderek pozisyonları görememesinin sebebi bizzat kendisi oldu. Sanırım, “Bu maçtan sonra nasıl olsa sezon sonuna kadar Türkiye’de görev almayacağım” düşüncesiyle umarsız bir görüntü çizdi. Sezonun geneline baktığımızda, maç içerisindeki spesifik ve majör kararlarda VAR yardımı ile pozisyonu değerlendiren hakemler arasında ilk sırayı Meler alır. Galatasaray-Başakşehir maçındaki pozisyonlara gelince...

Matematiksel olmasa da psikolojik olarak kupanın bir kulpundan tuttu

iŞTE MAÇIN TARTIŞMALI POZiSYONLARI...

Haberin Devamı

DUARTE’NiN iCARDi’YE HAREKETi PENALTIYDI

· DAKiKA 42: Başakşehirli Duarte’nin kayarak geldiği pozsiyonda kontrolsüz hareketinin devamında İcardi’ye yaptığı müdahale penaltıyı gerektiriyordu. Burada kesinlikle VAR hakeminin Meler’i çağırıp pozisyonu monitörden izletmesi gerekirdi. Ama bundan önce Meler’in pozisyonu görmesi ve görebilmesi için de yer alma açısını ve pozisyona yakınlığını bu seviyedeki bir FIFA hakeminden beklenen şekilde ayarlamalıydı.

DENiZ’iN KOLU DOĞAL KONUMDA DEĞiLDi

· DAKiKA 45+5: Sergio Oliveira’nın ortasında Deniz’in doğal konumda olmayan eline gelen topta, yine orta anında hareketlenen ve bundan dolayı pozisyonu göremeyen Meler, VAR’a giderek karar verebildi. Buradaki asıl soru işareti, VAR’ın bu pozisyonu Meler’e sadece fotoğraf olarak göstermesi ve akan oyunu monitöre getirmemesi idi.

Haberin Devamı

· DAKiKA 80: Topun ağlara gittiği Galatasaray kornerinde Meler, top oyuna girmeden düdüğü çalmıştı.

Yazarın Tüm Yazıları