İlk penaltıda dağıldı, 4 kırmızı kart gösterebilirdi

İki takımın ofansif oyun anlayışı bizlere son derece zevkli, mücadele dolu ve pozisyonu olan bir müsabaka seyrettirdi.

Haberin Devamı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun müsabakadan saatler önce verdiği ve Tahkim’in acilen onayladığı İcardi’nin cezasının yankıları ile başladı maç. Sparta Prag maçı sonrası Galatasaray adına elenmenin etkisi ne olacaktı? Belli ki bazı oyuncuların mental anlamda etkilendiği görüldü ilk 45 dakikada. Maç öncesi Sergen Yalçın, “Tipik Anadolu takımı mantığı ile oyunu tutup ani geçişlerle oynayacağız ve sonuca gideceğiz” dedi ama maçın başlamasıyla özellikle ilk 5 dakika gördük ki Sergen Hoca ters manyel yapmış. Antalyaspor baskı kuran ve Galatasaray’ın üzerine giden bir görüntü çizdi. Ev sahibi sarı kırmızılılar maçın başlarında dengeyi kurmaya çalışırken bir duran top sonrası kazanılan penaltı ile golü buldu. Bu gol den sonra herkes Galatasaray’ın daha baskılı oynayacağını düşünürken oyunu domine eden, ne oynadığını bilen, organize ataklarla net pozisyonlar yakalayan, topu direkten dönen ve beraberlik golü bulan bir Antalya izledik.

Haberin Devamı

TETE VE ViNiCiUS iLK YARI ETKiSiZDi

İlk yarı itibariyle Galatasaray’da Tete ve Vinicus çok etkisizdi, orta sahanın da enerjisi düşüktü. Beraberlik golünü yedikten sonra silkelendi ve alışagelmiş gelmiş kendi evindeki baskılı oyununu son anlarda göstermeye başladı. Bunun sonucunda Kerem Aktürkoğlu ile ikinci golü bularak devreyi 2-1 önde kapadı..

GALATASARAY iCARDi’Yi ARADI

İkinci yarı Okan Buruk, Tete’nin bu performansını görmüş olacak ki, onun yerine Kaan’ı alıp Barış’ı öne çıkardı.

Bu devrede Antalyaspor’un oyun anlayışında bir değişme olmadı. İlk devredeki gibi oyunu önde karşılayan ve rakibi beklemeden baskı yaparak oynamaya çalışan düşünceyi devam ettirdi. İki takımın ofansif oyun anlayışı bizlere zevkli, mücadele dolu ve pozisyonu olan bir müsabaka seyrettirdi.

Bu maçta Vinicus özellikle ceza sahası içinde, İcardi’yi arattı. Bir parantez de Köhn’e açalım... İkinci yarı özellikle sol taraftan bindirmeleri çok etkiliydi.

Kendi sahasında ilk defa bu denli zorlanan Galatasaray çok değerli 3 puan aldı.

BiTiGEN FAULLERDE VE DiSiPLiN CEZALARINDA iYi DEĞiLDi

Haberin Devamı

Abdulkadir Bitigen faul kararları ve disiplin cezaları uygulamasında iyi bir yönetim gösteremedi. Kendi adına bu sezon en kötü maçını yönetti. Özellikle ikinci devre uzatma bölümü 4 dakikadan fazla olmalıydı. Bitigen, ilk penaltıda VAR’daki Özgür Yankaya pozisyonu izlemesi için monitöre çağırınca dağıldı. Tartışmalı pozisyonlar şöyle:

VAR’IN MÜDAHALELERİ KAFA KARIŞTIRIYOR

11’de Antalyasporlu futbolcunun ceza sahasında Tete’nin ayağına müdahalesi var. Ancak bu müdahale neticesinde kazanılan penaltı ve VAR’ın hakemi monitöre çağırması tartışılır. Aynı VAR’ın Antalya ceza alanındaki kafa topunda Tete’nin rakibine koluyla yaptığı müdahalede devreye girmemesi kafaları karıştırıyor.

Haberin Devamı

· 37’de iptal edilen golde Vinicius kollarını rakibin sırtına koyuyor ama kollarını bir piston gibi kullanıp net olarak ittiği belli olmuyor. Burada Bitigen takdir hakkını faulden yana kullandı, saygı duyuyorum.

ERDOĞAN YEŞİLYURT İHRAÇ EDİLMELİYDİ

· 57’de Erdoğan kayarak kontrolsüz şekilde geldi ve ne kadar sakınsa da son anda Köhn’e müdahalede bulundu. Penaltı verilmesi doğruydu.

· 59’da Erdoğan-Kerem Demirbay mücadelesinde Erdoğan’ın o denli yukarıya doğru ayağını savurması bilerek isteyerekti. Kerem’in yüzünü sıyırdı tam gelmese de kırmızı kartlık hareket.

· 67’de Buksa’nın Torreira ya yaptığı ve hakemin devam ettirdiği pozisyonda dirseğini kullanması sınırdaydı; en az sarı çıkmalıydı, kırmızıya yakın.

Haberin Devamı

· 63’te Torreira’nın Larsson’un ayağına bastığı pozisyon çok masum değil.

· 90’da Zaha’nın aleyhine faul verilen pozisyon da masum değil. Hakem bu iki pozisyonda Torreira ve Zaha’ya kırmızı kart gösterse kimse bir şey diyemezdi.

Yazarın Tüm Yazıları