Hücum tamam da son vuruş ne olacak?

Galatasaray'da hücuma iyi çıkan ama bitiremeyen bir forvet hattı vardı.

Haberin Devamı

Bülent Uygun yönetimindeki ilk maçında Kayserispor’u deplasmanda 3-1 mağlup etmenin moraliyle sahaya çıkan Sivasspor’da en önemli eksik, Kayseri’de 2 gol birden atan Rey Manaj’dı. Galatasaray’da çok fazla eksik vardı ama orta sahanın dinamosu ve kilit ismi Lucas Torreira sahadaydı.

GOL GECİKTİ, KOITA SAHNE ALDI

Sarı kırmızılılar yüksek tempoda olmasa da, ilk 20-25 dakika baskı kurarak oyunun hakimi oldu. Bu baskı ilk 10 dakikada 5 korner getirirken, ilk 45 dakikanın tamamında 2 top direkten döndü. Galatasaray’ın beklediği gol gecikince Sivassporlu Koita tehlikesi baş göstermeye başladı. Defansın sağında genç ve tecrübesiz Ali Turap’ın görev yapması, Sivasspor’un sol beki Uğur Çiftçi’nin bir forvet gibi oynamasına imkan sağladı. İlk yarı boyunca 18 kez Sivas ceza sahasında topla buluşan Galatasaray tam 14 şut attı ancak bunların sadece 2’si isabetliydi. Hücuma iyi çıkan ama bitiremeyen bir forvet hattı vardı.

Haberin Devamı

NEREDESIN ICARDI!

Final vuruşlarında ‘İcardi bitiriciliği’ net biçimde arandı. Bu yarıda Kerem Aktürkoğlu iyi değildi. Bir pozisyonda haklı da olsa, arkadaşının topu atağa kalktığı anlarda hâlâ 4. hakeme faul isteğiyle itiraz etmesi dikkatlerden kaçmadı. Kerem Demirbay’ın son anlarda attığı şut zeminin de azizliği ile ağlara gitti ve Galatasaray 1-0 öne geçti. Bu golde Mertens’in payı büyüktü.

UYGUN'DAN İSABETLİ HAMLELER

İkinci devreye Bülent Uygun iki değişiklikle başladı. Galatasaray’ın hızlı geçişlerine önlem almak amacıyla merkeze Ziya Erdal’ı koydu. Bu değişiklik sayesinde Sivasspor ikinci yarıda biraz daha Galatasaray kalesinin önünde gözükmeye başladı. Son dakikalarda baskıyı kuran ev sahibi, Kerem Demirbay’ın içinde olduğu pozisyondan penaltıyı ve beraberliği getiren golü buldu.

STADA GELMEYEN ÇOK ŞEY KAÇIRDI

Maçın son anlarında heyecan tam anlamıyla tavan yaptı. Özellikle de 90+3’te Galatasaraylı futbolcuların peş peşe 3 şutunda kaleci Ali Şaşal mükemmel kurtarışlar yaptı. Sanki ‘atanın galip geleceği’ son 10 dakikada beklenen gol gelmeyince taraflar 1’er puana razı oldu. Bolca gelgitlerin olduğu, bu zevkli mücadeleyi statta izlemeyen Sivaslı futbolseverler çok ama çok şey kaçırdı.

Yazarın Tüm Yazıları