Fenerbahçe'nin 2 penaltısı verilmedi, iptal edilen gol muamma

Mert Hakan’ın iptal edilen golünde asıl sorun; topun net bir şekilde ele gelişi var mı yok mu, orası muamma.

Haberin Devamı

VAR’ın gösterdiği görüntülerde net bir kanıt gözükmüyor. 25. dakikada Badou N’Diaye’nin Batshuayi’ye, 69’da Belhanda’nın Samet’e yaptığı hareketlerde Fenerbahçe lehine penaltı verilmesi gerekiyordu. Adana Demirspor lehine verilen iki penaltı kararı ise doğruydu.

1- FENERBAHÇE'NİN 'ELLE OYNAMA' DİYE SAYILMAYAN GOLÜ

DAKİKA 14: Kurala göre bir oyuncu, golden önce ister eliyle oynasın, ister eline çarpsın; el ve top teması gerçekleştirdiği vakit VAR, hakemi çağırmaz. Ama Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş’ın iptal edilen golünde asıl sorun; net bir ele geliş durumu var mı yok mu, orası muamma. Burada VAR’ın gösterdiği görüntülerde net bir kanıt gözükmüyor.

2- N'DIAYE'NİN BATSHUAYİ'YE YAPTIĞI HAREKET PENALTI

DAKİKA 25: Adana Demirsporlu Badou N’Diaye’nin ceza sahasında Michy Batshuayi’yi tutarak yere doğru savurup indirdiği pozisyon net penaltı.

Haberin Devamı

3- ADANA DEMİRSPOR'UN İLK PENALTISI DOĞRU

DAKİKA 31: Topun İrfan Can Kahveci’nin eline çarptığı pozisyonda Fenerbahçeli futbolcunun eli doğal konumda olmadığı için penaltı kararı doğru.

4- BELHANDA'NIN SAMET'E HAREKETİ PENALTI

DAKİKA 69: Adana Demirspor ceza alanında kafa topuna çıkan Belhanda, kontrolsüz bir şekilde Fenerbahçeli Samet’in üstüne düştü. Penaltı verilmeliydi

5- EV SAHİBİ TAKIMIN İKİNCİ PENALTISI DA DOĞRU

DAKİKA 82: Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır, Demirsporlu Svensson topa vurduktan sonra kontrolsüz biçimde rakibin üstüne düştü. Penaltı kararı doğru

Fenerbahçenin 2 penaltısı verilmedi, iptal edilen gol muamma

 

Yazarın Tüm Yazıları