Arda Güler'e o pozisyonu izleyip özeleştiri yapmasını tavsiye ediyorum

Fenerbahçe özellikle üçüncü bölgede alan daraltarak baskıyla başladı maça.

Haberin Devamı

İlk 10 dakika Trabzonspor’u çıkarmadı. Bu süreçte pamuklara sarılması gereken Arda Güler gibi bir yetenek devreye girince Batshuai’nin golü geldi. Arda’nın enfes çalımı ve pası, golü güzelleştiren en önemli etkendi. Golden sonra Trabzonspor biraz oyunu ileri itme çabasında gözüktü. Özellikle 30. dakikadan sonra oyunda dengeyi kurdu. Bu zaman diliminde kısmen de olsa karşılıklı pozisyonlara giren, ceza sahası içerisinde topla buluşan iki takım görünür gibi oldu. İki takım da açık oynadı. Rahat oynadı. Belki aman aman gol pozisyonu ve gol görmesek de futbolcuların top oynama isteği, topun daha fazla oyunda kalmasını sağlayan bir ilk yarı izlettirdi bize.

VISCA VE ÖMÜR YOK GİBİYDİ

Golden sonra Fenerbahçe’nin Valencia ve Batshuai ile, Trabzonspor’un da Larsen ve Hamsik ile yakaladığı pozisyonlar vardı. İlk yarı Fenerbahçe adına etkisiz olan Rossi idi. Trabzon adına da Visca ve Abdülkadir Ömür yok gibiydi. Beşli savunma ve Siopis-Doğucan’la iki önlibero oyununun Trabzon için uygun olmadığı gole kadar belli oldu.

Haberin Devamı

UĞURCAN TEK BAŞINA DUVAR ÖRDÜ

İkinci yarıya iki takım da aynı oyun anlayışıyla çıktı. 56. dakikadan sonra Fenerbahçe’nin üst üste dört korner kullandığı sekansta Uğurcan tek başına kaleye duvar ördü. Akabinde Zajc’ın büyük pay sahibi olduğu Peres’in golü adeta ‘geliyorum’ dedi. 62. dakikada Bjelica yanlış taktik ve oyun anlayışını fark etmiş olacak ki bir dört değişiklik birden yaptı. Fakat bunun da bir faydası olmadı. 71. dakikada Valencia klas bir gol attı.

MAÇIN EN İYİLERİ ARDA VE ZAJC'TI

Bu dakikadan sonra Trabzonlulara ‘keşke Trezeguet oyunun başından beri sahada olsaydı’ dedirten bir zaman dilimi vardı ki, bir de buna kaleci İrfan Can’ın hataları ve hatalarını telafi eden kurtarışları eklenince bordo mavililer gole yaklaştı. Nitekim beklenen gol de Trezeguet’nin penaltı vuruşuyla geldi. Rahat ve stresten uzak Fenerbahçe 3 puan alarak matematiksel olarak ümitlerin solmasına izin vermedi. Maçın en iyileri Zajc ve Arda Güler idi.

GELECEĞİN YILDIZ ADAYI

NOT: Geleceğin yıldız adayı ve taraflı tarafsız herkesin sevgilisi olan Arda Güler’in 59. dakikada topun taca gittiği bir pozisyonda kendisini uyaran hocası Jorge Jesus’a karşı vücut dili ve söylemi hoş bir davranış değildi. Bu reaksiyonunu izleyip özeleştiri yapmasını tavsiye ediyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları