Batshuayi’den suni teneffüs

İyi oyunlu son yarım saat sonuç vermeyecek gibi gözükürken gelen penaltı işi değiştirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe sezon boyunca evinde maça hızlı başlayan, presiyle rakibi boğan, oyunu rakip ceza sahası çevresinde oynayan ve tehlike bölgesinde çabuk çoğalabilen bir takımdı. İsmail Kartal’ın ilk 11’deki eksikleri bir yana, Sami Uğurlu’nun iyi maç önü analiziyle Kasımpaşa, Galatasaray dışında sarı lacivertlileri Kadıköy’de kendi oyununun dışına çıkaran ilk takım oldu. Merkezde Sadiku, sol kenarda Yasin’in önüne Ben Ouanes hamlelerine Kasımpaşa’nın Fenebahçe topla çıkarken 6-7 oyuncuyla ön alan baskısı yapması eklenince, sarı lacivertliler çözüm üretmekte zorlandı. Futbol, belki atan ve tutanının iyi olmasını gerektiriyor ancak sahada ne kadar güçlü olduğunuzu merkez orta sahalar belirliyor.

BASKIN OYNAYAMADI 

İsmail-Krunic-Mert Hakanlı orta saha, Fenerbahçe’nin baskın oyundan uzaklaşmasının en temel nedeniydi. Ferdi-Tadic bağlantısı da bozulunca, sarı lacivertliler topu nasıl ön tarafa taşıyacağını bir türlü bilemedi. Bir Dzeko kafası, iki Mert Hakan şutu dışında ilk 45 dakikayı rakip kalede tehdit üretemeden tamamladılar. Tabii bir de santimetreler ile sayılmayan Dzeko’nun golü var.

Haberin Devamı

iKiNCi YARI OYUN DEĞiŞTi

İkinci yarıya, İsmail Kartal’ın uyarılarıyla Oosterwolde-Tadic bağlantısını ve Ferdi’nin merkeze devrilmelerini kullanarak başladı ev sahibi takım. Fenerbahçe tam ritmini yakalayacak gibi gözükürken, Kasımpaşa’nın kornerden Porozo’nun kafasıyla bulduğu gol geldi. Kartal, son yarım saat riskleri alarak oyunu Kasımpaşa ceza sahasına yığmayı amaçladı. Tam zamanında serbest vuruştan gelen Mert Hakan golü, sarı lacivertlileri tekrar oyunun içine attı. Düzenli rakip ceza sahası koşucusu Szymanski’nin de girmesiyle istenilen baskı sağlandı. İyi oyunlu yarım saat sonuç yetmeyecek gibi gözükürken gelen son dakika penaltısı ve kaleciden dönün topu tamamlayan Batshuayi, boşa geçen 60 dakikanın bedelinin ağır olmasını önledi.

Yazarın Tüm Yazıları