GeriSeyahat Sokak panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak panorama

Sokak panorama

YEŞİLÇAM GÜMÜŞÇÜSÜ

24 yaşındaki Hamdi Kaya, Beyoğlu Yeşilçam Sokak'ta gümüş takı satıyor. Genelde haftanın her günü onu Emek Sineması karşısında görmek mümkün. Ancak, hava yağmurluysa veya canı istemezse evde kalıyor. Kurtuluş'ta ailesiyle beraber yaşıyor. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği yüzük, bilezik, kolye gibi gümüş takıları Beyazıt'tan toptan alıyor. Ayrıca taşlarını kendi dizdikleri tesbihler de tezgahın üstünde miüşterileri bekliyor.

ÇAPARİ SOKAK

Kumkapı'da restoranlarla kuşatılmış Çapari Sokağı. 152 adımda Kumkapı sahiline uzanan sokakta tam 22 tane deniz mahsulleri üzerine çalışan restoran var. Semt sakinlerine göre eskiden sayıları tüm Kumkapı'da beşi geçmezmiş. Şu anda trafiğe kapalı sokak yazın sokağa dizilen masalar ve semte akın eden turistlerle şenleniyor. Bu kadar restoran arasına sıkışmış yegane dükkan ise Baharatçı Nuri.

İKİ TEKERLEK UZMANI

Göztepe tren istasyonunun hemen yakınında yaklaşık 40 yıllık bir bisiklet ve motosiklet tamircisi. Uyumaz ailesi baba-oğul iki tekerlekli her türlü aracı dükkánlarında ağırlayarak bakımını yapmayı sürdürüyorlar. Bahar ayları bisikletler için sezon başlangıcı. Soğuk kış sonrası pedalseverler genel bakım yaptırmaya Uyumaz Bisiklet'e koşuyorlar. Motosiklet yedek parçaları da satılıyor. Yedek parçaların tamamına yakını pazarı elinde tutan Tayvan ve Japon malı.

False